TRANSPARÈNCIA

La TRANSPARÈNCIA pot semblar una de les paraules de moda vista la presència constant en boca dels partits polítics, tant que al final es podria acabar pensant que és una quimera o, pitjor encara, una fotesa.  De tantes definicions o interpretacions que es fan, al final sembla que existeixen diferents transparències i/o nivells. Res més lluny de la realitat perquè de transparència només hi ha una, la total, la que sotmet a la mirada pública qualsevol acció, la que comunica tota la informació de forma comprensible i accessible a tothom, la que s’aplica portes endins i portes enfora.

A Municipalistes per Cabrils (MUC) ho tenim molt clar: La transparència és un dels nostres cavalls de batalla però també és un tret que ens caracteritza. És part del nostre adn, dins de la transparència vam néixer com a partit polític. No hi hagut acte, reunió o assemblea… des del dia de la presentació al febrer de 2015 que no hagi estat públic i obert a la participació de tothom (amb l’excepció de les persones vinculades a d’altres partits de Cabrils que, tot i que assistissin, no tindria sentit participessin de les decisions de les assemblees) i on la informació ha fluït lliurament.

Tampoc podia ser d’una altra forma si volem ser coherents amb l’estructura assembleària de la que ens hem dotat, amb principis bàsics per nosaltres com la democràcia radical o el municipalisme o, encara més important, coherents i conseqüents amb la nova forma de fer política que defensem i on la participació i la regeneració institucional són línies d’acció fonamentals per a la transformació col·lectiva de Cabrils.

Us adjuntem els COMPTES DEL PARTIT perquè la transparència es practica al igual que la comunicació i informació accessible i comprensible per a tothom, perquè l’eficiència i la racionalitat econòmica es demostra amb el comptes propis, perquè  la sostenibilitat és viu…

En aquests comptes podeu trobar les nostres despeses així com els nostres ingressos, ingressos que fonamentalment provenen de les quotes de les militants i les aportacions del càrrec públic. En aquest sentit volem destacar novament la nostra oposició a la retribució dels grups municipals de l’Ajuntament de Cabrils que s’ha mantingut per aquest mandat 2023-2027 a petició dels grups municipals de l’oposició. Unes retribucions que se situen en un fix per cada grup municipal de 240€ i un variable d’1€ per cada regidora i mes.  El MUC ha renunciat novament a aquesta subvenció als grups municipals. Podeu trobar tota la informació en el ple del 20 de juliol de 2023 i en el ple del 26 de setembre de 2019 .

També us adjuntem la taula de retribucions dels càrrec electes de Cabrils aprovades el 20 de juliol de 2023

Alcaldessa

Dedicació exclusiva (40 h)

42.858,06€ bruts anuals (3.061,29€ x 14 pagues).

Regidores amb delegació

Dedicació exclusiva (40h)

29.207,08€ bruts anuals (2.086,22€ bruts x 14 pagues)

Regidores amb delegació

Dedicació parcial (30h)

21.905,38€ bruts anuals  (1.564,67€ bruts x 14 pagues)

Regidores

Sense dedicació, per assistència a òrgans col·legiats

Ple 325,97 € bruts/sessió (Les portaveus tenen un complement de 30 € per assistència al Ple)

Junta de Govern 482,44 € bruts/sessió

Comissions informatives 96,73 € bruts/sessió

retribucions que podreu trobar detallades a mida que es vagin penjant en aquest enllaç al web de l’Ajuntament les RETRIBUCIONS de les nostres regidores per al manda 2023-2027 – el Miguel amb una dedicació parcial de 30 hores mínimes i la Laura que rep les retribucions en funció de la seva assistència a sessions de Ple i Junta de Govern Local. En Miguel actualment combina aquesta tasca com a regidor amb la seva activitat professional com a professor-tutor a la UNED (des de 2008), professor col·laborador a la UOC (des de 2018) , professor associat a la UdG (des de 2022),  investigador i puntualment oferint assessorament i formació a entitats, moviments socials i administracions. Mentre que la Laura combina a dia d’avui la seva tasca com a regidora amb la seva jubilació.

Tanmateix, en el web de l’Ajuntament trobareu la declaració de bens de les nostres regidores. Així mateix, com que el nostre grup va ser l’impulsor de l’elaboració del codi ètic (codi d’obligat compliment per de càrrecs electes, personal funcionari i laboral i d’altres actors que interactuen amb l’Ajuntament), fem relació de les entitats amb que guarden relació directa o indirecta les nostres regidores:

  • en Miguel a dia d’avui: AFA Escola L’Olivera, AFA Ins Cabrils, AFA Institut Jaume Almera, Associació de Consum Responsable Papaloli, Club de Volei Cabrils, Associació COPSAT, Ca’l Comú – Xarxa de Suport Mutu de Cabrils, Associació Vida Irurtzun Rules
  • na Laura a dia d’avui: Coral La Concòrdia & Santa Helena, Grup d’Arts Plàstiques, Catifes de Corpus, Greenpeace, Creu Roja.

istock-1142645566-2

La nostra aposta per la transparència és clara i per això, com sabeu, en el mandat 2015-2019 dins de l’acord vam crear la Regidoria de Participació, Transparència i Regeneració Institucional de la que ens vam fer càrrec amb el repte d’avançar cap a un ajuntament més transparent, accessible i participatiu. Enguany, al igual que al mandat 2019, hem assumit entre d’altres la regidoria de Participació i Regeneració Institucional.


Altres qüestions que us poden interessar:

  • Campanya 2019-2023
    En aquest document podeu trobar  les despeses de la campanya electoral del MUC 2019-2023.
  • Campanya 2015-2019
    Amb l’inici de la campanya 2015 vam anar un pas més enllà i amb els primers cartells enganxats us vam informar del que ens havien costat. La raó no ha estat altra que el convenciment de què idees com transparència, eficiència, racionalització econòmica, capacitat de gestió… només poden defensar-se i exigir-se si abans un  mateix les practica.
    És el que va passar el dia del debat 2015, nosaltres vam respondre de forma precisa  a la pregunta del cost de la campanya (mireu el vídeo per saber de la resta), sabíem quan havia costat -la més econòmica amb diferència-, d’on venia tots els diners -tots dels militants i simpatitzants i cap d’origen públic- i és que la transparència acostuma a anar de la ma de l’eficiència i la racionalització econòmica. Podeu veure la nostra resposta a la pregunta que es va fer sobre els cost de la campanya el dia del debat eleccions municipals 2015 en la segona part del debat a partir del minut 46:15.
  • La fundació
    A més d’aquests comptes, per poder arribar a constituir-nos formalment com a partit polític vam assumir altres despeses (costos en notari i enviaments certificats a Madrid) per un valor de 400 € que vam assumir individualment les 8 persones promotores.

Deixa un comentari