ple ordinari de 27 de maig de 2021

Aquest Ple s’ha celebrat de manera telemàtica dins de l’actual context d’excepcionalitat.  En tractar-se d’un ple ordinari les veïnes i veïns han pogut participar fent arribar les preguntes via instància general (podeu trobar les indicacions aquí). Recordeu que es pot fer el seguiment del Ple en directe des de la xarxa com també en diferit a través del sistema d’AudioVídeoActes i del canal de youtube de l’Ajuntament de Cabrils.


La regidora de C’s ha presentat la seva renúncia i conseqüentment les votacions d’aquest Ple seran sobre 12.

1. Donar compte de la renúncia efectuada per la senyora MARIA GRACIA MARQUES PIRIS del càrrec de regidora del grup municipal Ciutadans partido de la ciudadanía.

2. Aprovació de l’acta de la sessió anterior.

S’aprova per unanimitat (12 vots a favor)

3. Dictamen relatiu a l’aprovació provisional de la modificació puntual número 2 del Pla d’ordenació urbanística municipal a l’àmbit de Can Vehils de Cabrils.

S’aprova amb 8 vots a favor (ERC, MUC i Units) i 4 abstencions (JxC i PSC).

4. Dictamen relatiu a l’aprovació inicial del projecte d’obra local municipal ordinària per a la instal·lació fotovoltaica per autoconsum a la piscina de Cabrils, redactat per l’enginyer X.B.C.

S’aprova amb 8 vots a favor (ERC, MUC i Units) i 4 abstencions (JxC i PSC).

5. Dictamen relatiu a l’aprovació inicial del projecte sobre la reducció de la densitat de l’arbrat i estassada del sotabosc en les parcel·les no edificades i zones verdes elaborat per la Diputació de Barcelona.

S’aprova per unanimitat (12 vots a favor)

6. Dictamen relatiu a l’aprovació de la delegació de la competència municipal de salut pública al Consell Comarcal del Maresme en relació amb la gestió del risc per a la salut derivat dels productes alimentaris en les activitats del comerç minorista; del servei i la venda directa d’aliments preparats als consumidors, com a activitat principal o complementària d’un establiment, i l’aprovació del Conveni corresponent.

S’aprova per unanimitat (12 vots a favor)

7. Dictamen relatiu a l’aprovació inicial de la modificació de l’Ordenança municipal reguladora d’obres subjectes a règim de comunicació prèvia de Cabrils.

S’aprova per unanimitat (12 vots a favor)

8. Dictamen relatiu a d’aprovació provisional de la modificació de l’Ordenança fiscal núm. 8, que regula la Taxa per la prestació dels serveis d’intervenció administrativa en l’activitat dels ciutadans i les empreses a través del sotmetiment a prèvia llicència, comunicació prèvia o declaració responsable i pels controls posteriors a l’inici de les activitats.

S’aprova per unanimitat (12 vots a favor)

9. Dictamen relatiu a l’aprovació provisional de la modificació de l’ordenança fiscal núm. 23, reguladora de la taxa per la prestació del servei d’ajuda a domicili i altres serveis assistencials.

S’aprova amb 9 vots a favor(MUC, ERC, Units i PSC) i 3 abstencions (JxC)

10. Dictamen relatiu a l’ aprovació del conveni de col·laboració entre l’ajuntament de Cabrils, el Masnou, Montgat, Tiana i Vilassar de Mar per a l’organització del Maresmusic 2021, plataforma de suport de grups de música emergents i/o novells (17a edició).

S’aprova per unanimitat (12 vots a favor)

11. Dictamen de la ratificació del decret d’Alcaldia núm. 283/2021 relatiu a l’aprovació de la imposició de la sanció al Sr. S.K. en matèria d’animals potencialment perillosos.

S’aprova per unanimitat (12 vots a favor)

12. Dictamen de la ratificació del decret d’Alcaldia núm. 298/2021 relatiu a l’aprovació de la imposició al Sr. C.A.T. de la sanció en matèria d’animals potencialment perillosos.

S’aprova per unanimitat (12 vots a favor)

13. Dictamen de la ratificació del decret d’Alcaldia núm. 299/2021 relatiu a l’aprovació de la imposició a la Sra. A.T.C.A. de la sanció en matèria d’animals potencialment perillosos.

S’aprova per unanimitat (12 vots a favor)

14. Dictamen de la ratificació del decret d’Alcaldia núm. 389/2021 relatiu a l’aprovació de la imposició al Sr. S.E.B.D. de la sanció en matèria d’animals potencialment perillosos.

S’aprova per unanimitat (12 vots a favor)

15. Moció en defensa del cooperativisme català d’un “Pacte de país per una Economia per la Vida”.

S’aprova per unanimitat (12 vots a favor)

16. Donar compte de les resolucions dictades per l’alcaldia i dels acords adoptats per la Junta de Govern Local des de la darrera sessió ordinària.

17. Precs i preguntes

Mai recollim les qüestions aparegudes en aquest moment del Ple per la dificultat de tractar de forma estrictament descriptiva (i objectiva) més encara quan de vegades algunes intervencions semblen considerar aquest com un espai de les aparences més que no pas del desenvolupament d’una tasca de seguiment i control del govern. Potser és allò de qui no té feina el gat pentina,  pràctiques de la democràcia figurativa o aparent (allò de ser-hi més que no pas fer-hi) o simplement com arena política on es fan palesa velles formes de fer política on el tot s’hi val i on s’intueixen pràctiques populistes i demagògiques per  generar crispació.

Podeu seguir aquest apartat   a l’espai de les ÀudioVídeoActes de l’Ajuntament de Cabrils, al canal de youtube de l’Ajuntament de Cabrils. Especialment interessant i útil és l’espai de les ÀudioVídeoActes ja que està indexada i podeu desplaçar-vos pels diferents punts, intervencions, etc.

Torn obert de paraula al públic assistent

No hi ha hagut cap pregunta