PLE EXTRAORDINARI DE 13 DE MAIG DE 2020

Per primer cop el Ple de Cabrils se celebrarà de manera telemàtica dins de l’actual context d’excepcionalitat.  El retorn a la celebració de plens  d’ençà de la suspensió de l’ordinari de març (ja que l’Ajuntament no s’ha aturat ni un dia), és conseqüència directa d’un nou marc normatiu que permet al nostre consisitori la realització telemàtica, de l’adquisició  d’una plataforma/eina telemàtica per a la seva realització que complexi amb totes les garanties jurídiques  i tècniques i de la realització de dues sessions formatives per al conjunt de regidores per garantir que disposen dels coneixements per partcipar. Recordeu que es pot fer el seguiment del Ple en directe a través del canal de youtube de l’Ajuntament de Cabrils.

El Ple ha començat uns minuts més tard de l’hora prevista (quan faltaven 4 minuts per 1/4 de 8) per facilitar que poguéssim participar les 13 regidores ja que hi havia una que estava tenint certes dificultats per accedir.


1.-Dictamen per l’aprovació inicial del Pla de Prevenció d’Incendis forestals, redactat pel Departament de Mobilitat, Espais Naturals i Prevenció d’Incendis Forestals de la Diputació de Barcelona, i informat favorablement amb condicions tècniques, pel Consorci Parc Serralada Litoral, d’acord amb Pla especial de protecció del medi natural i del paisatge de La Conreria – Sant Mateu – Céllecs.

S’aprova per unanimitat (13 vots a favor)


2.- Dictamen per l’aprovació i signatura del conveni de Col·laboració entre el Consell Comarcal del Maresme i l’Ajuntament de Cabrils per l’any 2020 en matèria de serveis socials, igualtat, altres programes de benestar social i d’atenció a les persones i servei d’informació i atenció a les dones, així com els annexos que l’integren i deixar sense efectes l’acord de ple de 31 de gener de 2020

S’aprova per unanimitat (13 vots a favor)


3.- Dictamen per l’aprovació inicial de la modificació del text de l’Ordenança municipal reguladora d’obres subjectes al règim de comunicació prèvia.

S’aprova amb 12 vots a favor (ERC, MUC, Units, JxC i Cs) i 1 en contra (PSC)


4.- Dictamen per l’aprovació del text del nou conveni i signatura del conveni de Col·laboració entre l’ajuntament de Cabrils, el Masnou, Montgat i Vilassar de Mar per a l’organització del Maresmusic 2020, plataforma de suport de grups de música emergents i/o novells (16a edició).

S’aprova per unanimitat (13 vots a favor)


5.- Donar compte dels Decrets de l’Alcaldia adoptats en relació a l’Estat d’Alarma declarat pel Govern de l’Estat i el d’Emergència declarat per les autoritats de la Generalitat de Catalunya.

Els grups del PSC i Cs no han fet cap pregunta sobre els decrets en considerar que les poden plantejar en el proper ple ordinari. És així perquè en el ple d’avui s’ha informat que ja s’ha signat el decret de retorn al calendari ordinari dels òrgans col·legiats de l’Ajuntament de Cabrils en disposar ja de la cobertura jurídica per fer plens telemàtics, d’una plataforma que ho permet, del coneixement per part dels treballadors públics implicats en el seu desenvolupament com del conjunt de les regidores que conformen el ple i de l’experiència reeixida d’una comissió informativa i ara també d’un ple extraordinari. Mentres que des de JxC s’han volgut fer alguna reflexió en relació al procediment de convocatòria i celebració del ple i possibles actuacions en matèria de suport a les persones en el context actual.


Recordar que en tractar-se d’un ple extraordinari no hi ha torn de precs i preguntes tal i com recull el ROM  ni tampoc  torn obert de paraula del públic assistent.

Considerem necessari aclarir que, davant de certes desinformacions a les xarxes que no sabem si fruit del desconeixement o d’intencionalitats amagades, aquest ple com qualsevol altre que no es correspongui amb els ordinaris bimestrals marcats per la normativa municipal aprovada democràticament en ple a l’inici de mandat (el darrer dijous dels mesos de gener, març, maig, juliol, setembre i novembre) serà sempre extraordinari o extraordinari i urgent. Desinformar a les persones és un risc i un atemptat a la democràcia, a la sobirania popular… Apoderar a les persones mitjançant la difusió del coneixement i l’articulació del pensament  crític és una obligació per qualsevol administració i actor que participi d’aquestes.