PLE ORDINARI DE 31 DE MARÇ DE 2022

Recordeu que es pot fer el seguiment del Ple en directe des de la xarxa (tot i que en aquest no ha estat possible per una incidència tècnica) com també en diferit a través del sistema d’AudioVídeoActes i del canal de youtube de l’Ajuntament de Cabrils.


1. Aprovació de l’acta de la sessió anterior

S’aprova per unanimitat (13 vots a favor).

2. Dictamen relatiu a l’aprovació definitiva del Pla Especial d’Usos Equipament municipal d’habitatges per a Joves al Mas Maria.

S’aprova amb 8 vots a favor (ERC, MUC i Units) i 5 en contra (JxC, PSC i el regidor no adscrit).

3. Dictamen relatiu a l’aprovació de l’inventari dels béns i els drets que integren el patrimoni municipal del sòl i d’habitatge.

S’aprova per unanimitat (13 vots a favor).

4. Dictamen relatiu a l’aprovació inicial del Pla Director dels carrers arbrats de Cabrils.

S’aprova amb 10 vots a favor (ERC, MUC , Units, PSC i el regidor no adscrit) i 3 abstencions (JxC).

5. Dictamen relatiu a l’aprovació inicial de la derogació de l’Ordenança Municipal de Tinença d’Animals.

S’aprova amb 10 vots a favor (ERC, MUC , Units, PSC i el regidor no adscrit) i 3 abstencions (JxC).

6. Dictamen relatiu a l’aprovació del conveni de col·laboració entre els ajuntaments de Cabrils, el Masnou, Montgat, Tiana, Tordera i Vilassar de Mar per a l’organització del Maresmusic 2022, plataforma de suport de grups de música emergents i/o novells (18a edició).

S’aprova per unanimitat (13 vots a favor).

7. Dictamen relatiu a la delegació parcial de la competència municipal de promoció de la participació dels ciutadans en l’ús eficient i sostenible de les tecnologies de la informació i les comunicacions al Consell Comarcal del Maresme i aprovació del conveni de delegació parcial de competències.

S’aprova per unanimitat (13 vots a favor).

8. Dictamen relatiu a l’aprovació de l’addenda relativa a la modificació de la delegació de competència municipal al Consell Comarcal del Maresme per la contractació d’un personal auxiliar administratiu a l’Àrea d’Urbanisme.

S’aprova per unanimitat (13 vots a favor).

9. Dictamen relatiu a la revocació i deixar sense efectes l’acord del Ple de l’Ajuntament de Cabrils en sessió ordinària de data 29.03.2007 relatiu al reconeixement de l’agrupació de voluntaris de protecció civil de Cabrera de Mar, Cabrils i Vilassar de Mar, anomenada “Montcabrer” única associació autoritzada al municipi de Cabrils.

S’aprova amb 8 vots a favor (ERC, MUC i Units), 2 abstencions (PSC i el regidor no adscrit) i 3 en contra (JxC).

10. Dictamen relatiu a l’aprovació de l’acord transaccional relatiu a l’execució de sentència 609 de data 20 de juliol de 2016 del Tribunal Superior de Justícia.

S’aprova per unanimitat (13 vots a favor).

11. Dictamen relatiu a l’aprovació de l’expedient de reconeixement extrajudicial de crèdits 1/2022 per import total de 8.561,97euros.

S’aprova amb 9 vots a favor (ERC, MUC , Units i el regidor no adscrit) i 4 abstencions (JxC i PSC).

12. Dictamen relatiu a l’aprovació de la concessió i pròrroga de drets funeraris del Cementiri Municipal de Cabrils

S’aprova per unanimitat (13 vots a favor).

13. Dictamen relatiu a l’aprovació de deixar sense efectes la compatibilitat que li va ser autoritzada a la treballadora J.G.A mitjançant acord de Ple de data 25.11.2021 i autoritzar la compatibilitat amb l’activitat de “Professora associada” a la UOC, amb una dedicació de 10 hores a la setmana.

S’aprova per unanimitat (13 vots a favor).

14. Dictamen relatiu a l’aprovació inicial l’expedient de modificació de pressupost número 4/2022 del Pressupost per suplement de crèdits i canvi de finançament amb préstec d’inversions previstes al pressupost municipal de 2022 amb aplicació del romanent de tresoreria per a despeses generals de l’exercici 2021.

S’aprova amb 8 vots a favor (ERC, MUC i Units), 1 abstenció (el regidor no adscrit) i 4 en contra (JxC i PSC).

15. Ratificar la incorporació al present Ordre del Dia i aprovació posterior si s’escau de la proposta d’acord relativa a l’aprovació definitiva del Pla Especial Urbanístic de Catalogació de l’edifici municipal de l’Ajuntament carrer Domènec Carles núm. 1 fitxa 1 del catàleg POUM.

S’aprova amb 10 vots a favor (ERC, MUC , Units, PSC i el regidor no adscrit) i 3 abstencions (JxC).

16. Donar compte dels decrets de liquidació de l’Ajuntament de Cabrils Decret 203/2022 i decret 178/2022 relatiu a la liquidació de l’Organisme autònom de l’Escola Bressol de l’exercici 2021.

17. Precs i preguntes

Mai recollim les qüestions aparegudes en aquest moment del Ple per la dificultat de tractar de forma estrictament descriptiva (i objectiva) més encara quan algun dels grups municipals interpreten aquesta fase com un espai de les aparences més que no pas del desenvolupament d’una tasca de seguiment i control del govern o fins i tot ho directament com un espai de campanya electoral i defensa d’interessos partidistes en una perversió més del que teòricament seria la democràcia.

Reconeixem que de vegades es fa difícil no incorporar aquí les seves “aportacions” ni les nostres respostes, tanmateix preferim no pervertir aquest espai d’informació ni regalar un bri de difusió a les desinformacions, mentides, manipulacions, elucubracions… que alguns generen.

Podeu seguir aquest apartat   a l’espai de les ÀudioVídeoActes de l’Ajuntament de Cabrils, al canal de youtube de l’Ajuntament de Cabrils. Especialment interessant i útil és l’espai de les ÀudioVídeoActes ja que està indexada i podeu desplaçar-vos pels diferents punts, intervencions, etc.

Torn obert de paraula al públic assistent