EL QUADERN DE BITÀCOLA DEL MUC 2015-2019

Vam insistir molt durant la campanya que les paraules sempre han d’anar acompanyades de la pràctica i que a més només tenia sentit quan es fa de portes endins i enfora –hi ha qui d’això diria coherència però potser és una paraula massa important per una qüestió que per nosaltres és de sentit comú. Tanmateix hem vingut defensant que fer promeses és l’avantsala d’incomplir-les i més si són miraculoses i,  conseqüentment l’únic que podem i volem garantir és el nostre compromís i dedicació a les línia de treballs fixades.
Per tot això i més, fem un petit pas més en la línia de la transparència tot posant llum sobre la nostra activitat quotidiana com a partit polític present al Consistori* (amb i en representació de veïns i veïnes de Cabrils) i alhora aprofundint un xic més en la comunicació i informació real que és aquella accessible i comprensible per a tothom. Perquè només amb un veïnat informat i amb coneixement i, per tant, apoderat, podrem començar a aprofundir en una autèntica participació.
Assenyalar que amb la nostra entrada al govern a finals d’octubre del 2015 vam assistir  a d’altres reunions com les reunió setmanals de l’equip de govern o les juntes de govern quinzenals que no apareixen detallades, en el cas de les primeres per un principi de discrecionalitat i en el de les segones perquè la informació apareix posteriorment al ple.

*Us recordem que aquí recollim tots els actes als que som convocats el conjunt dels grups municipals tant si hem assistit com si no, com no podia ser d’altra forma si el que cerquem és la transparència.


SESSIÓ EXTRAORDINÀRIA PATRONAT DE L’ESCOLA BRESSOL 12 de juny a les 11:15 a l’Ajuntament de Cabrils

Convocats els membres del Patronat (membres de l’equip docent i de la comunitat de mares i pares, l’Alcaldessa, representants del Govern i de grups municipals, i una persona designada pel govern).

L’objectiu d’aquesta es aprovar-ne les actes que resten pendents d’aprovar d’aquest mandat i així procedir a tancar el mandat 2015-2019.

PLE EXTRAORDINARI 12 de juny a les 11 h a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Cabrils.

L’objectiu d’aquesta es aprovar-ne les actes que resten pendents d’aprovar d’aquest mandat i així procedir a tancar el mandat 2015-2019.

Podeu trobar tota la informació en aquest enllaç.

COMISSIÓ INFORMATIVA EXTRAORDINÀRIA 12 de juny a les 10:45 a l’Ajuntament de Cabrils

L’objectiu d’aquesta es aprovar-ne les actes que resten pendents d’aprovar d’aquest mandat i així procedir a tancar el mandat 2015-2019.

Han assistit l’Alcaldessa a més dels portaveus dels grup polítics PDiUnió, MUC i PP i el sots-portaveu d’ERC i la secretària de l’Ajuntament.

PLE ORDINARI 30 de maig a les 20 h a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Cabrils.

Podeu trobar tota la informació en aquest enllaç.

COMISSIÓ INFORMATIVA 23 de maig a les 20:00 a l’Ajuntament de Cabrils

Han assistit l’Alcaldessa a més dels portaveus dels grup polítics  PDiUnió, MUC i ERC i la secretària accidental de l’Ajuntament.  S’han abordat els punts que aniran al Ple ordinari del proper dijous 30 de maig.

ACTES FESTA MAJOR STA CREU 2019: Homenatge a la Gent Gran 3 de maig a les 14 h al Centre Cívic La Fàbrica.

Un acte cabdal de reconeixement i retorn simbòlic a la Gent Gran del municipi per tot el que han fet i fan per la societat.  Com cada any, l’Ajuntament convida a tota la gent gran de Cabrils a un àpat seguit d’un ball en el que també hi són convidats tots els càrrecs electes del municipi. El regidor del MUC per motius laborals només ha participat de la benvinguda, també han participat els 6 regidors i regidores de PDiU i la regidora i portaveu d’ERC.

ACTES FESTA MAJOR STA CREU 2019: Ofici de Festa Major 3 de maig a les 12 h a l’Església Parroquial de Cabrils.

El regidor del MUC no ha assistit ni cap ni cap altra persona en representació d’aquest grup en defensar la necessitat de dotar de caràcter cívic i laic les Festes Majors en les que tot el veïnat ha de trobar el seu lloc. Evidentment, aquesta defensa no vol negar el pes de la tradició cristiana en les nostres festivitats, ni la importància que aquesta pot tenir per una bona part del nostre veïnat, només assenyalar la necessitat de repensar els caràcter central d’aquests actes i la presència institucional juntament amb d’altres “poders”.

SESSIÓ ORDINÀRIA PATRONAT DE L’ESCOLA BRESSOL 29 d’abril a les 18:00 h. a l’Ajuntament de Cabrils.

Convocats els membres del Patronat (membres de l’equip docent i de la comunitat de mares i pares, l’Alcaldessa, representants del Govern i de grups municipals, i una persona designada pel govern).

PLE EXTRAORDINARI 8 d’abril a les 11:30 h a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Cabrils.

Podeu trobar tota la informació en aquest enllaç.

PLE EXTRAORDINARI 1 d’abril a les 11 h a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Cabrils.

Podeu trobar tota la informació en aquest enllaç.

PLE ORDINARI 28 de març a les 20 h a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Cabrils.

Podeu trobar tota la informació en aquest enllaç.

COMISSIÓ INFORMATIVA 21 de març a les 20:00 a l’Ajuntament de Cabrils

Han assistit l’Alcaldessa a més dels portaveus dels grup polítics  PDiUnió, MUC, ERC i PSC i la secretària accidental de l’Ajuntament.  S’han abordat els punts que aniran al Ple ordinari del proper dijous 28 de març.

PLE ORDINARI 31 de gener a les 20 h a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Cabrils.

Podeu trobar tota la informació en aquest enllaç.

JUNTA GENERAL EXTRAORDINÀRIA SEIPRO S.A. 31 de gener a les 19:30 a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Cabrils

Han assistit tots i totes les regidores llevat de M. Pérez (regidor de PDiU) que ha excusat la seva absència. S’ha abordat la dissolució i liquidació de la societat municipal SEIPRO S.A.

JUNTA DE PORTAVEUS 31 de gener a les 19 h a la Sala de reunions de l’Ajuntament de Cabrils

Han assistit els portaveus dels grup polítics  PDiUnió, MUC, ERC, PSC i PP per debatre alguns punts que anaven a l’ordre del dia o es volien incorporar. En un primer moment també va assistir la secretària de l’Ajuntament per explicar un canvi que es podia produir en l’ordre del dia arran de la suma de dos factor la baixa d’un regidor i la particularitat en la naturalesa d’un punt en relació a la seva votació -la rectificació de l’error material en el POUM. .

COMISSIÓ INFORMATIVA 24 de gener a les 20:00 a l’Ajuntament de Cabrils

Han assistit l’Alcaldessa a més dels portaveus dels grup polítics  PDiUnió, MUC, ERC i PP i la secretària de l’Ajuntament.  S’han abordat els punts que aniran al Ple ordinari del proper dijous 31 de gener.

PLE EXTRAORDINARI 24 de desembre a les 10:30 h a l’Ajuntament de Cabrils

Podeu trobar tota la informació en aquest enllaç.

APERITIU DE NADAL 21 de desembre a les 14 h a l’Hotel d’Entitats

Tradicional aperitiu de nadal en què  el conjunt de les treballadores i treballadors municipals i regidors i regidores es troben. Sota la cobertura de felicitar-se les fetes es genera l’únic moment en tot l’any en què el conjunt de les treballadores coincideixen simultàniament, a més del propi equip de govern i el conjunt de regidores del Consistori, tot permeten visualitzar el formar part d’un projecte comú, el de servir al municipi.

ENCESA DE LLUMS I NIT DEL COMERÇ 30 de novembre a les 19 h

Un any més se celebra aquest singular i cada cop més consolidat esdeveniment que suma l’emoció de la mainada, amb la participació d’un munt d’entitats i els comerciants. Un esdeveniment en què l’entitat Nou Comerç Cabrils té un paper destacat.

PLE ORDINARI 29 de novembre a les 20:00 h a l’Ajuntament de Cabrils

Podeu trobar tota la informació en aquest enllaç.

GRUP DE TREBALL HUT (Habitatges d’Ús Turístic) 22 de novembre a les 20:30 a l’Ajuntament de Cabrils

Convocat des de les regidories de Participació, Transparència i Regeneració Institucional, d’Urbanisme i Habitatge i de Turisme. Participen 2 dels regidors convocants  -i alhora com a representants dels grups de MUC i  de PDiUnió respectivament-,  l’Alcaldessa i les regidores i portaveus dels grups de ERC, PSC i PP.

Els grups de PDiUnió, MUC i ERC portaven algunes propostes sobre les que que s’han parlat i treballat políticament i que ara seran treballades des de l’Ajuntament (personal tècnic i govern) per analitzar la seva viabilitat i concreció. Un cop s’avanci en aquest sentit es convocarà un nou grup de treball.

COMISSIÓ INFORMATIVA 22 de novembre a les 20:00 a l’Ajuntament de Cabrils

Han assistit l’Alcaldessa a més dels portaveus dels grup polítics  PDiUnió, MUC, ERC, PSC i PP i l’interventor accidental fent les funcions de secretari accidental de l’Ajuntament.  S’han abordat els punts que aniran al Ple ordinari del proper dijous 29 de novembre.

CONSELL RECTOR MUSEU 16 de novembre a les 19:30 a l’Ajuntament de Cabrils

PATRONAT ESCOLA BRESSOL 16 de novembre a les 19:00 a l’Ajuntament de Cabrils

GRUP DE TREBALL PRESSUPOSTOS MUNICIPALS 2019 12 de novembre a les 19:00 a l’Ajuntament de Cabrils

Convocat des de la regidoria de Participació, Transparència i Regeneració Institucional i de la d’Hisenda. Participen els regidors convocants  -i alhora com a representants dels grups de MUC i  de PDiUnió respectivament-,  l’Alcaldessa, un membre del grup municipal d’ERC i, posteriorment, la portaveu i regidora d’ERC. Han excusat la seva absència el regidor del PSC i la regidora del PP.

El representant del grup municipal d’ERC ha aportat tres propostes que consideraven podien ser incloses en els pressupostos municipals del 2019. Una d’aquestes sobrepassava en el seu cost els recursos disponibles per a inversió (independentment d’altres valoracions), la segona i tercera, que si que podrien  resultar viables econòmicament han estat més il·luminació nadalenca (de cara al 2019) i un equip de so nou per l’Hotel d’Entitats.

PLE EXTRAORDINARI 29 d’octubre a les 19:00 h a l’Ajuntament de Cabrils

Podeu trobar tota la informació en aquest enllaç.

GRUP DE TREBALL PRESSUPOSTOS MUNICIPALS 2019 24 d’octubre a les 19:00 a l’Ajuntament de Cabrils

Convocat des de la regidoria de Participació, Transparència i Regeneració Institucional i de la d’Hisenda. Participen els regidors convocants  -i alhora com a representants dels grups de MUC i  de PDiUnió respectivament-,  l’Alcaldessa, el portaveu i regidor del PSC i un membre del grup municipal d’ERC. També ha participat el Cap de serveis econòmics i interventor accidental. ha excusat la seva absència la regidora del PP.

El regidor d’Hisenda i el cap de serveis econòmics han fet una breu introducció del que es preveia ingressaria l’Ajuntament durant el 2019 i que suposaria un increment d1,3 % respecte del 2018.

També, s’ha tornat a informar (com ja es va fer amb la convocatòria al grup de treball) que les despeses corrents serien semblant i que com sempre la partida d’inversions és la que millor admet propostes per treballar col·lectivament en aquest grup de treball. Malauradament, els grups no han aportat cap proposta a aquesta sessió i s’ha emplaçat a fer arribar les propostes abans de dilluns 12 quan les abordaríem conjuntament  de manera presencial o digital.

GRUP DE TREBALL ORDENANCES FISCALS 2019 8 d’octubre a les 19:00 a l’Ajuntament de Cabrils

Convocat des de la regidoria de Participació, Transparència i Regeneració Institucional i de la d’Hisenda. Participen els regidors convocants  -i alhora com a representants dels grups de MUC i  de PDiUnió respectivament-,  l’Alcaldessa, la portaveu i regidora d’ERC i el portaveu i regidor del PSC. Enguany, no ha participat el Cap de serveis econòmics i interventor accidental en traslladar al regidor de l’àrea les mínims canvis per adequació a la normativa.

L’objectiu de la trobada era treballar conjuntament les ordenances fiscals tot aportant els diferents grups aquelles propostes de modificació que consideressin oportunes.

Primerament, el regidor d’Hisenda ha esmentant breument els canvis per adequació a la normativa.

A continuació, PDiUnió i MUC hem informat de la voluntat de continuar mantenint la carrega impositiva en el mateix nivell que anys anteriors, és a dir, no pujar els impostos, taxes i preus públics.

Tot seguit, el regidor d’Hisenda ha introduït novament el tema de la petició d’una persona que demana una modificació en els criteris de bonificació de  l’IBI i que va sorgir en el darrer Ple (i que s’ha debatut en els grups de treball d’anteriors anys).

Després de debatre es decideix per part dels quatre grups presents (PDiUNió, MUC, ERC i PSC) fer un estudi i proposta de sistema de trams que s’aplicaria l’any vinent.

Des del MUC es proposa augmentar la bonificació en el impost de vehicles als híbrids, mesura que secunden PDiUnió, el PSC (un dels promotors l’any anterior de la bonificació màxima als vehicles elèctrics) i ERC.

Des de PDiUnió i MUC es proposa de bonificar la taxa d’obres quan les obres siguin conseqüència directa d’una adaptació front d’una incapacitat motriu sobrevinguda en aquella família. PSC i ERC se sumen.

Des dels grups de govern es reflexiona sobre la problemàtica que hi ha al municipi al voltant dels residus, reciclatge, etc. a partir de dades objectives, etc. una visió que -sense coneixença precisa d’aquestes dades- es observada i compartida per ERC i PSC i per nombrosos veïns i veïnes que pateixen els mals usos d’altres. Com a part d’una actuació més amplia es proposa i acorda augmentar la bonificació a la taxa d’escombraries d’aquelles persones que facin servir les deixalleries.

INAUGURACIÓ EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA “LLUM ALS ULLS I FORÇA AL BRAÇ: 1-O, EL DIA QUE RECORDAREM SEMPRE” I ESTRENA DOUCMENTAL “L’OLIVERA, 1-O” 30 de setembre a les 11 h al Museu Col·lecció de Cabrils

Exposició a partir d’un seguit de fotografies de l’1 d’octubre a Cabrils així com d’arreu del país.

El documental recull els testimonis de persones de Cabrils que participaren d’una o altra forma en l’1 d’octubre.

INAUGURACIÓ ESPAI ÀGORA 1 D’OCTUBRE 30 de setembre a les 11 h a l’Àgora (davant del C.C. La Fàbrica – Biblioteca Pública de Cabrils)

Arran de l’acord de ple de juliol s’ha “batejat” oficialment l’espai ubicat davant de la Biblioteca Pública de Cabrils amb el nom d’Àgora 1 d’octubre. L’Àgora és el nom que rebia d’ençà del 21 de maig de 2.011 arran de l’acampada de l’Assemblea Oberta de Cabrils dins de l’onada del 15-M i s’ha afegit el record a l’1 d’octubre en tractar-se d’una altra data destacada d’apoderament arreu del país.

PLE ORDINARI 27 de setembre a les 20:00 h a l’Ajuntament de Cabrils

Podeu trobar tota la informació en aquest enllaç.

COMISSIÓ INFORMATIVA 20 de setembre a les 20:00 a l’Ajuntament de Cabrils

Han assistit l’Alcaldessa (que a més feia de portaveu del grup de PDeCAtiUnió en excusar la seva absència el portaveu d’aquest grup) a més dels portaveus dels grup polítics  ERC, MUC, PSC i PP i la secretària de l’Ajuntament.  S’han abordat els punts que aniran al Ple ordinari del proper dijous 27de setembre.

ACTES DIADA 11 de setembre a les 10 h. a Cabrils. Convocats per l’Ajuntament de Cabrils.

Des de l’assemblea un any més s’ha decidit no participar com a partit (que no pas personalment) d’aquests actes institucionals entre d’altres motius per trencar simbòlicament amb el que històricament han representat aquests tipus d’actes dins de l’arquitectura institucional estatal i alhora reivindicar actes de naturalesa diferent i activa on el protagonisme resta en mans de la població com per exemple algun dels que es celebren al Fossar el dia 10 o els multitudinaris que els darrers anys proven d’aplegar de forma transversal l’11 de setembre sota el projecte compartit d’un país independent i alhora posant les bases d’aquesta nova realitat.

Continua produint-nos certa sorpresa que a Cabrils hom pensi tenir la patent de donar carnets, posar faltes… i més quan nosaltres mateixos venim explicant públicament any rere any la nostra absència. Suposem que el tot s’hi val es considerat una estratègia, potser deuen pensar en campanya… En qualsevol cas, nosaltres continuem defensant que aquest no és el camí, a banda de considerar indispensable més que mai rebutjar formes i actituds comuns entre persones i grups “poc democràtics” que proven de trencar la convivència al nostre país.

COMISSIÓ ESPECIAL DE COMPTES 3 de setembre a les 18;30 h a l’Ajuntament de Cabrils.

Vam assistir els portaveus dels grups municipals de MUC i ERC juntament amb l’Alcaldessa, el Regidor d’Hisenda així com l’Interventor accidental i la Secretària accidental.

Es tractava de fer l’examen del Compte General del Pressupost de l’exercici econòmic 2017 i l’emissió d’un informe. Tots els expedients estaven a la nostra disposició i també el personal de serveis econòmics s’oferia a ajudar-vos en la consulta del material.
El MUC aborda aquesta com una comissió essencialment tècnica, i en aquest sentit com ja vam avançar al Ple en els comptes del 2017 -a nivell macro- l’AJuntament continua reduint el seu endeutament (s’ha tancat l’any amb un 34,84%) si bé enguany la regla de despesa (una regla que vindria de calcular la variació entre els ingressos i despeses pressupostades i les finalment realitzades) s’ha trencat com a conseqüència d’un seguit d’inversions.

FESTA MAJOR STA CREU 2018 – 31a MOSTRA 12 i del 16 al 21 d’agost a Cabrils.

Podeu seguir el programa d’actes en aquest enllaç

Hi ha un munt d’actes de i per a tothom per això com sempre ni els distingirem (aquí només volem posar allò que institucionalment va dirigit a tots i totes les regidores) i encara menys ens apropiarem d’aquests ni els presentarem com a actes politics/institucionals per fer veure que això es fer política perquè per a nosaltres no ho és. Participar a les festes és fer veïnatge, és compartir. Si d’altres com sempre volen fer altra cosa, ja veuran…

Hi ha un parell o tres d’actes que tenen el caràcter institucional, al que aquí ens referim: l’inauguració de la Mostra divendres 17, l’Ofici de Festa Major _al que no asssitirem- i l’acte de presentació del llibre sobre els rellotges de sol, tots dos dissabte 18.

PLE ORDINARI 19 de juliol a les 20:00 h a l’Ajuntament de Cabrils

Podeu trobar tota la informació en aquest enllaç.

JUNTA DE PORTAVEUS 19 de juliol a les 19:30 h a l’Ajuntament de Cabrils

El portaveus de PDCatiUnió, MUC, ERC i PP ens hem reunit per tractar la presentació urgent d’un seguit de mocions.

COMISSIÓ INFORMATIVA 12 de juliol a les 20:00 a l’Ajuntament de Cabrils

Han assistit l’Alcaldessa, els portaveus dels grup polítics de PDeCAtiUnió, ERC, MUC i PP i la secretària de l’Ajuntament. Ha excusat la seva absència la portaveu del PP. S’han abordat els punts que aniran al Ple ordinari del proper dijous 31 de maig.

INAUGURACIÓ MUSICAB FESTIVAL 6 de juliol a les 20:30 al pati de l’Escola Tolrà.

Acte de inauguració del MUSICAB festival, que coorganitzaven tradicionalment l’Ajuntament de Cabrils i la Societat Cultural La Concòrdia. Des de l’Ajuntament s’ha convidat a tots els càrrecs electes del municipi, les juntes de les associacions i entitats del municipi, alcaldes i alcaldesses de les poblacions veïnes així com d’altres càrrecs polítics catalans de l’àmbit de la cultura.

Després d’aquest acte d’inauguració s’oferí el CONCERT INAUGURAL DEL MUSICAB amb l’actuació de la Big Band Jazz Maresme a la que estava convidat tothom.

PLE ORDINARI 31 de maig a les 20:00 h a l’Ajuntament de Cabrils

Podeu trobar tota la informació en aquest enllaç.

COMISSIÓ INFORMATIVA 24 de maig a les 20:00 a l’Ajuntament de Cabrils

Han assistit l’Alcaldessa, els portaveus dels grup polítics de PDeCAtiUnió, ERC, MUC i PSC i la secretària de l’Ajuntament. Ha excusat la seva absència la portaveu del PP. S’han abordat els punts que aniran al Ple ordinari del proper dijous 31 de maig.

ACTES FESTA MAJOR STA CREU 2018: Homenatge a la Gent Gran 3 de maig a les 14 h al Centre Cívic La Fàbrica.

Un acte cabdal de reconeixement i retorn simbòlic a la Gent Gran del municipi per tot el que han fet i fan per la societat.  Com cada any, l’Ajuntament convida a tota la gent gran de Cabrils a un àpat seguit d’un ball en el que també hi són convidats tots els càrrecs electes del municipi. El regidor del MUC no va poder assistir per motius laborals.

ACTES FESTA MAJOR STA CREU 2018: Ofici de Festa Major 3 de maig a les 11 h a l’Església Parroquial de Cabrils.

El regidor del nostre grup no podia assistir per motius laborals si bé tampoc ho va fer ni ell ni cap altra persona en representació del MUC en defensar la necessitat de dotar de caràcter cívic i laic les festes majors en les que tot el veïnat ha de trobar el seu lloc. Evidentment, aquesta defensa no vol negar el pes de la tradició cristiana en les nostres festivitats, ni la importància que aquesta pot tenir per una bona part del nostre veïnat, només assenyalar la necessitat de repensar els caràcter central d’aquests actes i la presència institucional juntament amb d’altres “poders”.

PLE ORDINARI 29 de març a les 20:00 h a l’Ajuntament de Cabrils

Podeu trobar tota la informació en aquest enllaç.

COMISSIÓ INFORMATIVA 22 de març a les 20:00 a l’Ajuntament de Cabrils

Han assistit l’Alcaldessa, els portaveus dels grup polítics de PDeCAtiUnió, ERC i MUC i la secretària de l’Ajuntament. Ha excusat la seva absència els portaveus del PSC i del PP. S’han abordat els punts que aniran al Ple ordinari del proper dijous 29 de març.

PLE ORDINARI 25 de gener a les 20:00 h a l’Ajuntament de Cabrils

Podeu trobar tota la informació en aquest enllaç.

JUNTA DE PORTAVEUS 25 de gener a les 19:30 h a l’Ajuntament de Cabrils

El portaveus de PDCatiUnió, MUC i ERC ens hem reunit per tractar la presentació urgent d’una moció en defensa de les institucions catalanes i els càrrecs electes.

COMISSIÓ INFORMATIVA 18 de gener a les 20:00 a l’Ajuntament de Cabrils

Han assistit l’Alcaldessa, els portaveus dels grup polítics de PDCAtiUnió, ERC, MUC i PP i la secretària de l’Ajuntament. Ha excusat la seva absència el portaveu del PSC. S’han abordat els punts que aniran al Ple ordinari del proper dijous 25 de gener.

PLE ORDINARI 30 de novembre a les 20:00 h a l’Ajuntament de Cabrils

Podeu trobar tota la informació en aquest enllaç.

COMISSIÓ INFORMATIVA 23 de novembre a les 20:00 a l’Ajuntament de Cabrils

Han assistit l’Alcaldessa, el regidor d’hisenda (per si algun grup volia fer alguna pregunta sobre el pressupost municipal 2018), els portaveus dels grup polítics de PDCAtiUnió, ERC, MUC, PSC  i PP i la secretària de l’Ajuntament. S’han abordat els punts que aniran al Ple ordinari del proper dijous 30 de novembre.

GRUP DE TREBALL PRESSUPOST MUNICIPAL 2018 13 de novembre a les 20:00 a l’Ajuntament de Cabrils

Convocada per el Regidor d’Hisenda. Participen el Regidor convocant  -i alhora com a representant del grup de PDCATiUnió-, l’Interventor accidental -com a tècnic especialista de l’Ajuntament-, l’Alcaldessa, el portaveu i regidor del MUC, el portaveu i regidor del PSC i un membre del grup municipal d’ERC.

L’objectiu d’aquest grup de treball és abordar conjuntament els Pressupostos Municipals 2018 tot aportant els diferents grups aquelles propostes  que consideressin oportunesEls grups havien tingut accés a la previsió d’ingressos 2018 i, a títol orientatiu, a les previsions de despeses de 2017 que es consideraven serien similars, com a marc des del que plantejar propostes.

Novament hem constat la dificultat de trencar dinàmiques insertes en la lògica partidista i l’escassa voluntat entre els i les regidores de treballar conjuntament pel municipi. Un cop més només el PSC ha fet alguna aportació; el PP novament no s’ha presentat; i ERC, tot i finalment presentar-se, no havia traslladat la informació al seu representant ni li havien donat capacitat de presentar propostes.

CONSELL RECTOR DEL MUSEU 13 de novembre a les 18:30 h. a l’Ajuntament de Cabrils.

Convocats els membres del Consell rector (membres de la Junta, l’Alcaldessa, representants del Govern i de grups municipals)

SESSIÓ ORDINÀRIA PATRONAT DE L’ESCOLA BRESSOL 13 de novembre a les 18:30 h. a l’Ajuntament de Cabrils.

Convocats els membres del Patronat (membres de l’equip docent i de la comunitat de mares i pares, l’Alcaldessa, representants del Govern i de grups municipals, i una persona designada pel govern).

PLE EXTRAORDINARI 25 d’octubre a les 20 h a l’Ajuntament de Cabrils

Podeu trobar tota la informació en aquest enllaç.

PLE EXTRAORDINARI 25 d’octubre a les 19:30 h a l’Ajuntament de Cabrils

Podeu trobar tota la informació en aquest enllaç.

JUNTA DE PORTAVEUS 25 d’octubre a les 19 h a l’Ajuntament de Cabrils

El portaveus de PDCatiUnió, MUC, ERC i PP ens hem reunit per abordar la convocatòria extraordinària urgent d’un segon ple per abordar dues mocions d’urgència en relació a les detencions i encarcelament dels presidents d’Omnium i ANC, i de les intencions manifestades d’intervenir el Govern de Catalunya.

GRUP DE TREBALL ORDENANCES FISCALS 2018 16 d’octubre a les 19:30 a l’Ajuntament de Cabrils

Convocada per el Regidor d’Hisenda. Participen el Regidor convocant  -i alhora com a representant del grup de PDCATi UNió-,  l’Interventor accidental -com a tècnic especialista de l’Ajuntament-, l’Alcaldessa, el regidor del MUC, el portaveu i regidor d’ERC i el portaveu i regidor del PSC.

L’objectiu de la trobada era treballar conjuntament les ordenances fiscals tot aportant els diferents grups aquelles propostes de modificació que consideressin oportunes.

Primerament, hem estat informats per part de l’Interventor dels canvis per adequació a la normativa.

A continuació, PDCATiUnió i MUC hem informat de la voluntat de continuar mantenint la carrega impositiva en el mateix nivell que anys anteriors, és a dir, no pujar els impostos, taxes i preus públics.

Novament el grup d’ERC ha portat la proposta respecte a l’EscolaBressol. Tot i que no la portava estudiada per al cas concret de Cabrils (portava còpia de l’ordenança del municipi veí de Vilassar de Mar), va mostrar-se obert a que la seva proposta d’establir tarifes progressives no repercutís en les finances del conjunt del municipi (requisit indispensable per nosaltres però també per les altres dues formacions presents) ja que no cal oblidar que a dia d’avui les famílies que gaudeixin d’aquests serveis no assumeixen més del 35% dels cost real (la resta l’assumim en la seva pràctica totalitat entre totes les veïnes i veïns de Cabrils). Tanmateix va reconèixer que el grau de satisfacció amb l’escola entre les famílies era alt, les queixes pels preus inapreciables, satisfacció amb el personal notable, etc.  Així es va acordar per unanimitat dels grups presents procedir a l’estudi i implementació d’aquest nou sistema en el temps oportú, entre d’altres marcat per portar la proposta al Patronat de l’Escola Bressol.

PLE ORDINARI 2 d’octubre a les 20 h a l’Ajuntament de Cabrils.

Podeu trobar tota la informació en aquest enllaç.

COMISSIÓ INFORMATIVA 21 de setembre a les 20:00 h a l’Ajuntament de Cabrils.

Han assistit l’Alcaldessa, els portaveus dels grup polítics de PDCAtiUnió, ERC, MUC, PSC  i PP i la secretària de l’Ajuntament. S’han abordat els punts que aniran al Ple ordinari del proper dilluns 2 d’octubre.

Tot i que no és habitual volem deixar constància que el MUC, PDCatiUnió i ERC hem votat a favor de la urgència d’una moció del PP en contra del referèndum, però ens hem abstingut (MUC i PDCatiUnió) en la votació d’un text en el que de cap manera podem estar d’acord. La nostra raó de votar a favor de la urgència però abstenir-nos en el dictamen, que tothom té en democràcia el dret  a expressar la seva opinió i defensar-la i així ho possibilitàvem.

JUNTA PORTAVEUS 21 de setembre a les 19:30 h a l’Ajuntament de Cabrils.

El portaveus de PDCatiUnió, MUC, ERC, PSC i PP ens hem reunit per presentar la proposta de dos mocions d’urgència que els dos grups del govern (PDCatiUnió i MUC) així com informar de la voluntat de posposar el Ple del dijous 28 de setembre al 2 d’octubre tal i com permet fer el ROM. Una de les mocions n’era en relació a l’ordenança fiscal que regula les activitats al C.C. La Fàbrica; l’altra feia referència a la campanya “No puc esperar!” i a la que finalment se sumaren en la seva presentació tots els grups municipals.

ACTES DIADA 10 de setembre a les 22 h. a Cabrils. Convocats per l’Ajuntament de Cabrils.

Com cada any vam acordar en assemblea no participar com a partit (que no pas personalment) d’aquests actes institucionals entre d’altres motius per trencar simbòlicament amb el que històricament han representat aquests tipus d’actes dins de l’arquitectura institucional estatal i alhora reivindicar actes de naturalesa diferent i activa on el protagonisme resta en mans de la població com per exemple algun dels que es celebren al Fossar el mateix dia 10 o els multitudinaris que els darrers anys apleguen de forma transversal l’11 de setembre sota el projecte compartit d’un país independent i alhora posant les bases d’aquesta nova realitat.

Aprofitem per apuntar la sorpresa que ens produeix que a Cabrils hom pensi tenir la patent de donar carnets, posi faltes, desdibuixi la realitat… i encara més que li sorprengui la nostra absència institucional quan any rere any la definim. Suposem que el tot s’hi val deu ser el seu motor… nosaltres continuem defensant que aquest no és el camí. 

PLE ORDINARI 27 de juliol a les 20 h a l’Ajuntament de Cabrils.

Podeu trobar tota la informació en aquest enllaç.

JUNTA PORTAVEUS 27 de juliol a les 19:30 h a l’Ajuntament de Cabrils.

El portaveus de PDCatiUnió, MUC, ERC i PP ens hem reunit per presentar la proposta de moció que els dos grups del govern volien fer en relació al Castell. És una moció de caràcter expositiu més que no pas altra cosa, tot i així algun grup sembla que tenia certs recels a l’hora de posicionar-se però finalment des dels dos grups proposants s’ha decidit modificat el text perquè tothom pogués votar favorablement.

COMISSIÓ INFORMATIVA 20 de juliol a les 20 h a l’Ajuntament de Cabrils.

Han assistit l’Alcaldessa, els portaveus dels grup polítics de PDCAtiUnió, ERC, MUC  i PP ( el PSC ha excusat la seva absència) i la secretària de l’Ajuntament. S’han abordat els punts que aniran al Ple ordinari del proper dijous 27 de juliol.

Tot i que no és habitual volem deixar constància que el MUC, PDCatiUnió i ERC hem votat a favor de la urgència d’una moció del PP en contra del referèndum, però ens hem abstingut (MUC i PDCatiUnió) en la votació d’un text en el que de cap manera podem estar d’acord. La nostra raó de votar a favor de la urgència però abstenir-nos en el dictamen, que tothom té en democràcia el dret  a expressar la seva opinió i defensar-la i així ho possibilitàvem.

REUNIÓ MOSTRA GASTRONÒMICA 5 de juliol a les 19 h. a la sala de reunions de l’Ajuntament de Cabrils. Convocada des del govern.

No podem oferir un resum de la reunió ja que el nostre regidor arribà tard per un imprevist d’última hora. Esmentar que enguany tot aprofitant el 30 aniversari s’incorporen algunes novetats com ara una zona de show cooking o que, després de la prova pilot de la darrera edició, tots els plats, tovallons i coberts seran biodegradables.

INAUGURACIÓ MUSICAB FESTIVAL 16 de juny a les 20:30 al pati de l’Escola Tolrà.

Acte de inauguració del MUSICAB festival, la versió renovada del Festival Internacional de Música de Cabrils que coorganitzaven tradicionalment l’Ajuntament de Cabrils i la Societat Cultural La Concòrdia. Des de l’Ajuntament s’ha convidat a tots els càrrecs electes del municipi, les juntes de les associacions i entitats del municipi, alcaldes i alcaldesses de les poblacions veïnes així com d’altres càrrecs polítics catalans de l’àmbit de la cultura.

PLE ORDINARI 25 de maig a les 20 h a l’Ajuntament de Cabrils.

Podeu trobar tota la informació en aquest enllaç.

JUNTA GENERAL ORDINÀRIA SEIPRO 25 de maig a les 19 h a l’Ajuntament de Cabrils.

COMISSIÓ INFORMATIVA 18 de maig les 20 h a l’Ajuntament de Cabrils.

Han assistit l’Alcaldessa, els portaveus dels grup polítics de CiU, ERC i MUC (el PSC i PP han excusat la seva absència) i la secretària accidental de l’Ajuntament. S’han abordat els punts que aniran al Ple ordinari del proper dijous 25 de maig.

ACTES FESTA MAJOR STA CREU 2017: Homenatge a la Gent Gran 3 de maig a les 14 h al Centre Cívic La Fàbrica.

Un acte cabdal de reconeixement i retorn simbòlic a la Gent Gran del municipi per tot el que han fet i fan per la societat.  Com cada any, l’Ajuntament convida a tota la gent gran de Cabrils a un àpat seguit d’un ball en el que també hi són convidats tots els càrrecs electes del municipi. El regidor del MUC no va poder assistir per motius laborals.

ACTES FESTA MAJOR STA CREU 2017: Ofici de Festa Major 3 de maig a les 11 h a l’Església Parroquial de Cabrils.

El regidor del nostre grup no podia assistir per motius laborals si bé tampoc ho va fer ni ell ni cap altra persona en representació del MUC en defensar la necessitat de dotar de caràcter cívic i laic les festes majors en les que tot el veïnat ha de trobar el seu lloc. Evidentment, aquesta defensa no vol negar el pes de la tradició cristiana en les nostres festivitats, ni la importància que aquesta pot tenir per una bona part del nostre veïnat, només assenyalar la necessitat de repensar els caràcter central d’aquests actes i la presència institucional juntament amb d’altres “poders”.

ACTES FESTA MAJOR STA CREU 2017: Inauguració exposició de Josep Vias 29 d’abril a les 18:30 h al Museu de Cabrils.

Inauguració de l’exposició de l’artista cabrilenc Josep Vias “Arbaraban” acompanyada d’un happening del mateix artista i l’actuació músical del també cabrilenc  Daniel “Higiénico” Soler.

GRUP  DE TREBALL SERVEIS SOCIALS 25 d’abril a les 19:30 h a l’Ajuntament de Cabrils.

Aquest grup de treball ha estat convocat a petició del grup municipal d’ERC i recolzat pel grup de CiU. Han participat  la Regidora de Benestar Social i Dona,  la Cap de Serveis Socials -com a tècnic especialista de l’Ajuntament-, l’Alcaldessa, el regidor del MUC i el portaveu d’ERC. Excusà la seva absència el portaveu i regidor del PSC.

Més que no pas un grup de treball, el grup peticionari no ha presentat cap ordre del dia que recollís els punts sobre els que es volia treballar conjuntament (tal i com es pressuposa en aquestes sessions de treball i com es recull al protocol signat per tots els càrrecs electes), la sessió ah està fonamentalment informativa.

La valoració no pot ser gaire positiva ja que en cap cas ha estat un grup de treball.

PRESENTACIÓ CABRILS VIU 5 d’abril a les 19:30 h al C.C. La Fàbrica.

Acte de presentació de la nova entitat cabrilenca, Cabrils Viu, al conjunt de grups municipals de l’Ajuntament de Cabrils convocada per la seva Junta. A més de la pròpia Junta han assistit l’alcaldessa, el regidor de cultura i el primer tinent alcalde per CiU; el regidor de participació, transparència i regeneració institucional pel MUC; i dos regidors per ERC i un membre d’aquest partit.

Properament hi haurà la presentació pública d’aquesta nova associació que neix amb força i voluntat de treballar “per preservar el patrimoni arquitectònic, el paisatge i el medi ambient del nostre poble” -com ells mateix reconeixen. A hores d’ara els donem la benvinguda i ens alegrem del seu projecte així com dels objectius que persegueixen tot sabent que ben segur incorporaran aviat la difusió d’aquest patrimoni entre noves generacions així com la protecció i conservació del nostre patrimoni immaterial que es va diluint producte dels vertiginosos canvis socials que es produeixen a nivell local i general al nostre municipi.

REUNIÓ PATRONAT DE L’ESCOLA BRESSOL 5 d’abril a les 18:30 h. a l’Ajuntament de Cabrils.

Van participar els membres del Patronat (membres de l’equip docent i de la comunitat de mares i pares, representants del govern -alcaldessa i regidor d’Ensenyament- i una persona designada pel govern). Els portaveus i grups municipals que poden assistir com a convidats, aquest cop no van ser convocats per un error en la tramesa de la convocatòria donada la seva convocatòria d’urgència com se’ns va comunicar l’endemà.
En la reunió d’avui es tractaren les contractacions fetes fins a la data, les condicions de la borsa de treball que s’ha creat per donar resposta ràpida a les baixes que es produeixen, del servei integral de menjador i del casal d’estiu de l’escola bressol.

PLE ORDINARI 30 de març a les 20 h a l’Ajuntament de Cabrils.

Podeu trobar tota la informació en aquest enllaç.

JUNTA PORTAVEUS 30 de març a les 19:30 h a l’Ajuntament de Cabrils.

Els portaveus dels 5 grups municipals ens vam trobar per tancar un text consensuat sobre dues mocions: la de les autopistes i la dels boscos.
La de les autopistes era una qüestió que arrossegàvem des del gener tot i que no afectava al fons de la qüestió ja que el govern municipal -per voluntat de posar fi al greu comparatiu que suposava la bonificació del 95% de l’impost de bens immobles (IBI) a les concessionàries d’autopistes  i, evidentment, per compliment amb la llei que finalment posava fi a aquesta- havia donat ordre de procedir al cobrament integre aquest 2017 a l’empresa concessionària. De les dues esmenes proposades pel MUC, la de fer visible també la coresponsabilitat de la Generalitat de Catalunya ja que en l’original d’ERC només apareixia la de l’Estat va ser acceptada per la resta de grups; mentre que la de reconèixer els passos fets pel govern municipal  (i que en la inicial, de forma implícita, podia semblar el contrari) va trobar les reticències d’un dels grups (el redactor de la proposta inicial), però des del MUC per provar d’assolir el consens es va proposar d’eliminar qualsevol referència si això incomodava.
En la segona, sobre boscos (manteniment, tomicus, etc.), que reproduïa una d’aprovada en el Consell Comarcal del Maresme, va resultar impossible assolir un consens ja que ERC no podia votar diferent a Cabrils del que el partit havia votat al Consell i que des de CiU (un dels grups que la presentàvem juntament amb MUC i PSC) s’estava disposat a afegir matisos però no a treure continguts. (Des del MUC moltes vegades hem parlat de com considerem un problema per defensar els interessos de Cabrils el trobar-se “lligat” a interessos supramunicipals i, especialment, als de partit).

TAULA DE SUPORT A LES PERSONES REFUGIADES 27 de març a les 20:30 a l’Hotel d’Entitats de Cabrils.

Reunió dels membres de la Taula així com d’altres persones per tractar futures accions de la Taula així com per començar a definir un marc o protocol d’actuació en cas d’arribada de persones refugiades.

COMISSIÓ INFORMATIVA 23 de març les 20 h a l’Ajuntament de Cabrils.

Han assistit l’Alcaldessa, els portaveus dels grup polítics de CiU, ERC, MUC i PP (el PSC ha excusat la seva absència) i la secretària accidental de l’Ajuntament. S’han abordat els punts que aniran al Ple ordinari del proper dijous 30 de gener.

REUNIÓ MOSTRA GASTRONÒMICA 22 de març a les 18 h. a la sala de reunions de l’Ajuntament de Cabrils. Convocada des del govern.

No podem oferir resum ja que el nostre regidor per un imprevist d’última hora no va poder assistir. Només apuntar que l’objectiu és començar els preparatius per la 30a edició de la Mostra Gastronòmica.

PLE ORDINARI 26 de gener a les 20 h a l’Ajuntament de Cabrils.

Podeu trobar tota la informació en aquest enllaç.

JUNTA PORTAVEUS 26 de gener a les 19:30 h a l’Ajuntament de Cabrils.

El dimecres 25 a darrera hora del migdia el grup municipal d’ERC Cabrils ens va fer arribar la proposta elaborada per l’òrgan central del seu partit en relació a la finalització de l’exempció del 95% de l’IBI a la concessionària de diverses autopistes de Catalunya. A banda de plantejar-nos a valorar-ne la seva urgència també ens convidada a la resta de grups a presentar-la conjuntament. Tant la primera com la segona qüestió obligaven a convocar una Junta de Portaveus d’urgència abans del Ple. El MUC, tot i l’escàs marge de temps, vam organitzar una assemblea (virtual) per tractar i prendre una decisió: sumar-nos a la presentació conjunta i votar afirmativament per reclamar aquest IBI -malgrat que poguessin haver certes ambigüitats en la redacció. A la Junta va quedar clara que no es considerava realment una qüestió d’urgència, més quan des de l’equip de govern es va informar que ja que l’exempció s’havia finalitzat, l’Ajuntament procediria a girar l’impost íntegrament. CiU també estava a favor si bé preferia polir la redacció i el PSC va demanar temps per estudiar-la. El PP va assenyalar que probablement s’abstindrien. En qualsevol cas, s’acordà posposar la seva presentació al ple del març.

COMISSIÓ INFORMATIVA 19 de gener a les 20 h a l’Ajuntament de Cabrils.

Han assistit l’Alcaldessa, els portaveus dels grup polítics de CiU, ERC, MUC, PSC i PP i la secretària accidental de l’Ajuntament. S’han abordat els punts que aniran al Ple ordinari del proper dijous 26 de gener.

APERITIU DE NADAL 16 de desembre a les 14 h a la Sala La Concòrdia

Tradicional aperitiu de nadal en què  el conjunt dels treballadors municipals i regidors es troben. Sota la cobertura de felicitar-se les fetes es genera l’únic moment en tot l’any en què el conjunt dels treballadors coincideixen simultàniament, a més del propi equip de govern i el conjunt dels regidors del Consistori, tot permeten visualitzar el formar part d’un projecte comú, el de servir al municipi.

INAUGURACIÓ INS CABRILS 12 de desembre a les 11 h a l’INS Cabrils

Es tracta de la inauguració oficial de l’Ins Cabrils, aquella que convoca a autoritats (municipals, comarcals i del país), representants d’entitats, comunitat educativa i veïnat en general, a més del mateix equip docent del centre i l’alumnat. Perquè la inauguració real ja feia unes setmanes que s’havia produït amb l’ocupació del nou edifici per part d’alumnes, docents i personal d’administració i serveis.

ENCESA DE LLUMS I NIT DEL COMERÇ 2 de desembre a les 19 h

Un any més se celebra aquest singular i cada cop més consolidat esdeveniment que suma l’emoció de la mainada, amb la participació d’un munt d’entitats i els comerciants. Un esdeveniment en què l’entitat Nou Comerç Cabrils té un paper destacat.

PLE ORDINARI 24 de novembre a les 20 h a l’Ajuntament de Cabrils.

Podeu trobar tota la informació en aquest enllaç.

COMISSIÓ INFORMATIVA 17 de novembre a les 20 h a l’Ajuntament de Cabrils.

Han assistit l’Alcaldessa, els portaveus dels grup polítics de CiU, ERC, MUC, PSC i PP i la secretària de l’Ajuntament.  S’han abordat els punts que aniran al Ple Ordinari del proper dijous 24 de novembre.

GRUP  DE TREBALL PRESSUPOSTOS 2017 (2a sessió) 10 de novembre a les 19:30 h a l’Ajuntament de Cabrils.

En aquesta segona sessió participen el Regidor convocant,  l’Interventor accidental -com a tècnic especialista de l’Ajuntament-, l’Alcaldessa, el regidor i portaveu del grup de CiU,  el regidor del MUC i el portaveu i regidor del PSC.

L’objectiu ha estat tancar els elements plantejats a la sessió anterior i que han estat incorporats a l’esborrany dels pressupostos municipals 2017.

GRUP  DE TREBALL PRESSUPOSTOS 2017 (1a sessió) 7 de novembre a les 19:30 h a l’Ajuntament de Cabrils.

Convocada per el Regidor d’Hisenda. La convocatòria del Grup de Treball Pressupostos 2017 en data 25 d’octubre -que s’ha fet a arribar a tots els grups municipals- ha estat doble, una primera sessió pel dia 7 i una segona pel 10. La primera jornada tindrà un caràcter informatiu-exploratori alhora que proposant-constructiu a partir de les aportacions que els diferents grups aportin. Mentre que la segona es pensa com la construir els consensos sobre les modificacions aportades i treballades conjuntament.

En aquesta primera s’ha convocat a més de tots els grups municipals (que com sempre podien enviar al representant que consideressin oportú) al conjunt de regidors delegats (és a dir, de l’equip de govern) per facilitar que els representants dels diferents grups poguessin consultar amb major detall sobre les partides associades a les diferents regidories/àrees. Participen el Regidor convocant,  l’Interventor accidental -com a tècnic especialista de l’Ajuntament-, l’Alcaldessa, la resta de regidors del equip de Govern (de CiU i del MUC) i el portaveu i regidor del PSC. Excusa absència el portaveu d’ERC.

Un cop presentats l’esborrany dels pressupostos del 2017 per part de l’Interventor accidental i del Regidor d’Hisenda, uns pressupostos els d’enguany que no presenten grans diferències pel que fa la quantitat final d’ingressos i despeses, s’ha passat a un debat en base a l’afectació que els desperfectes dels aiguats podrien tenir finalment sobre el desenvolupament pressupostari del 2017. En aquest sentit, el portaveu del PSC ha proposat d’augmentar la possibilitat de concertació de préstec fins al límit que garanteixi no trencar la regla d’estabilitat financera  i d’aquesta manera tenir un “coixí” per fer front, si calgués, a les reparacions dels aiguats si finalment cap altra administració aportés recursos econòmics. La idea ha estat assumida por els altres dos grups municipals assistents -CiU i MUC- i es traslladarà la seva aplicació a la sessió de dijous. Tanmateix s’han abordat de forma proactiva i constructiva algunes qüestions concretes sobre partides precises dels pressupostos,

Inevitablement, no podem obviar que en un grup de treball fonamental pel conjunt de les cabrilenques i cabrilencs com és el dels pressupostos 2017 novament la participació de tots els grups municipals no ha estat possible tot i haver estat convocat amb prou temps, tot i les facilitats que el protocol aprovat per tots els grups sobre sobre la representativitat i participació en els grups, sense oblidar que aquest cop a més s’havien convocat simultàniament  dues sessions que havien de permetre treballar conjuntament de manera més productiva i eficient. Ens sorprèn que l’interès per treballar de forma real pel profit del  conjunt dels cabrilencs i cabrilenques es vegi subjugat en alguns casos per  d’altres interessos aliens al bé comú. Reconeixem que és un nou cop a les nostres expectatives, potser ingènues, de fer possible que tots els regidors i regidores puguem treballar conjuntament (independentment de si són “al govern” o “a l’oposició”) en aquells assumptes cabdals pel conjunt del municipi i la seva gent.

PLE EXTRAORDINARI 27 d’octubre a les 20 h a l’Ajuntament de Cabrils.

Podeu trobar tota la informació en aquest enllaç.

COMISSIÓ INFORMATIVA 20 d’octubre a les 20 h a l’Ajuntament de Cabrils.

Han assistit l’Alcaldessa, els portaveus dels grup polítics de CiU, ERC, MUC  i PSC i la secretària accidental de l’Ajuntament. . S’han abordat els punts que aniran al Ple Extraordinari del proper dijous 27 d’octubre.

GRUP  DE TREBALL ORDENANCES FISCALS 2017 10 d’octubre a les 20 h a l’Ajuntament de Cabrils.

Convocada per el Regidor d’Hisenda. Participen el Regidor convocant  -i alhora com a representant del grup de CiU-,  l’Interventor accidental -com a tècnic especialista de l’Ajuntament-, l’Alcaldessa, el regidor del MUC i el portaveu i regidor d’ERC. Excusa absència el regidor del PSC.

L’objectiu de la trobada era treballar conjuntament les ordenances fiscals tot aportant els diferents grups aquelles propostes de modificació que consideressin oportunes. Recordar que el 19 d’abril ja s’havia fet una reunió específica per l’IBI en què els grups assistents (CiU, MUC i PSC) acordaren per unanimitat mantenir l’IBI.

La convocatòria indicava al conjunt de grups municipals de la necessitat de portar les propostes preparades ja que només disposaven d’aquesta reunió per treballar conjuntament, principalment perquè la Diputació no va oferir fins aquest més d’octubre les sessions formatives per l’adequació de les ordenances fiscals als canvis legislatius i perquè el serveis jurídics no disposaven de gaire marge de temps  per incorporar els canvis que s’acordessin a les ordenances ja que aquesta mateixa setmana s’havia de lliurar totes les propostes de cara a la comissió informativa de dijous 20 d’octubre.

Malauradament, no s’ha pogut generar gaire treball col·lectiu més enllà de l’acord de l’IBI de l’abril ja que a l’absència de dos grups municipals cal sumar la posició del grup d’ERC que no va voler fer cap aportació i valoració concreta a les propostes presentades per CiU i MUC (la majoria petites adaptacions de les ordenances al realitat del dia a dia municipal) i que les seves aportacions són dues antigues (escola bressol i guals) que no suposaven cap canvi de l’any anterior quan ja les presentaren i no comptaren amb prou recolzament (*).

Tanmateix, volem posar l’èmfasi amb la nova ordenança que es presentarà a proposta del MUC i CiU i que esperem tingui bona acollida en el Ple i que cerca combatre els usos anòmals dels habitatges -aquells que estan desocupats de forma permanent- davant dels conflictes i riscos que generen així com una forma d’incentivar la mobilitat del parc d’habitatges.

(*) Tot i que al quadern de bitàcola mirem d’evitar els comentaris i literatures, no  volem deixar de compartir dues reflexions. La primera, és assenyalar com es perd una oportunitat de treballar conjuntament pel bé comú, conseqüència de postures immobilistes per molt que es provin d’ocultar darrera de discursos voluntariosos que no coincideixen amb la pràctica. Però també volem reconèixer que per diferents raons els mecanismes de funcionament dels grups  grups de treball no ha assolit el grau que desitgem. La segona, és sobre la proposta de modificació de l’ordenança de la taxa de l’escola bressol per bonificar a determinades famílies amb dos fills escolaritzats simultàniament en aquesta. La nostra posició continua sent que: per una banda, és serveis socials qui s’ha d’ocupar de garantir l’accés a aquelles famílies amb dificultats econòmiques (nogensmenys, són les persones amb coneixement i preparades i amb accés a tots les dades d’aquestes famílies); i per l’altra, que tal i com es formula la proposta en base al salari pot esdevenir poc justa ja que per exemple no distingeix  si aquestes famílies tenen o no que fer-se càrrec mensualment per exemple d’un lloguer o hipoteca o no.

INAUGURACIÓ DEL CENTRE DE CONSERVACIÓ, REPRODUCCIÓ I REINTRODUCCIÓ DE LA TORTUGA MEDITERRÀNIA 1 d’octubre a l’Arborètum de Cabrils. Convocat per l’Ajuntament de Cabrils i URSUS Escola de Natura.

Acte de presentació del nou Centre de Conservació, Reproducció i Reintroducció de la Tortuga Mediterrània (Testudo hermanni hermanni) que s’ha obert a Cabrils (el cinquè a Catalunya).  Estàvem convidats el veïnat en el seu conjunt així com el conjunt de regidors de l’Ajuntament de Cabrils. Entre les persones assistents, a més de l’Alcaldessa, la Regidora de Medi Ambient i tres Regidors més del Govern, hi havia el President del Consorci del Parc de la Serralada Litoral i destaquem especialment el munt d’infants assistents (acompanyats de la seves famílies) ja que són qui més poden fer per tenir cura del nostre entorn natural.

L’acte ha estat presentat per l’equip de l’entitat URSUS gestora de l’Arborètum i principal responsable d’aquest nou projecte que endeguem en aquest espai i que és fruit de la col·laboració amb l’Ajuntament i el CRARC (Generalitat de Catalunya).

La sorpresa de la jornada va ser que el dia anterior va néixer la primera tortuga a Cabrils, fet que demostra les possibilitats del projecte de reproducció a nivell general (i també en aquest espai)  com l’impacte dels desajustos climàtics en la fauna ja que la temporada de cria seria a la primavera-estiu.

PLE ORDINARI 29 de setembre a les 20 h a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Cabrils.

Podeu trobar tota la informació en aquest enllaç.

JUNTA DE PORTAVEUS 29 de setembre a les 19:30 a la sala de Reunions de l’Ajuntament de Cabrils

Convocada d’urgència per abordar la moció d’urgència que ERC-AM volia presentar al Ple. Us podeu fer una idea aquí.

COMISSIÓ INFORMATIVA 22 de setembre a les 20 h a l’Ajuntament de Cabrils.

Han assistit l’Alcaldessa, els portaveus dels grup polítics de CiU, ERC, MUC  i PP i la secretària accidental de l’Ajuntament. Ha excusat la seva absència el portaveu del  PSC. S’han abordat els punts que aniran al Ple del proper dijous 29 de setembre.

ACTES DIADA 10 de setembre a les 22 h. a Cabrils. Convocats per l’Ajuntament de Cabrils.

Novament vam acordar en assemblea no participar com a partit (que no pas personalment) d’aquests actes institucionals entre d’altres motius per trencar simbòlicament amb el que històricament han representat aquests tipus d’actes dins de l’arquitectura institucional estatal i alhora reivindicar actes de naturalesa diferent i activa on el protagonisme resta en mans de la població com per exemple algun dels que es celebren al Fossar el mateix dia 10 o els multitudinaris que els darrers anys apleguen de forma transversal l’11 de setembre sota el projecte compartit d’un país independent i alhora posant les bases d’aquesta nova realitat.

Aprofitem per apuntar la sorpresa que ens produeix que a Cabrils hom pensi tenir la patent de donar carnets, posi faltes, desdibuixi la realitat… i encara més que li sorprengui la nostra absència institucional quan ja l’any anterior vam definir-la. Suposem que el tot s’hi val deu ser el seu motor… nosaltres continuem defensant que aquest no és el camí. 

INAUGURACIÓ MOSTRA GASTRONÒMICA 19 d’agost a les 20 h. a l’escola L’Olivera de Cabrils. Convocada des del govern.

Oficialment estàvem convocats a l’acte inaugural (i institucional) de la Mostra amb d’altres autoritats (enguany, entre elles, la portaveu del Govern de Catalunya, el president del Consell comarcal i alcaldes i alcaldesses del Maresme), membres d’entitats, etc. i qualsevol veí o veïna que s’atansés; un acte que com és habitual consistia en la tallada d’una cinta. Any de bon temps que ens va permetre gaudir d’una Troca ben animada de Festa Major a la plaça de l’Església amb el pregó de J. Llonch inclós i la baixada cap a la Mostra.

OFICI DE FESTA MAJOR 18 d’agost a les 12h. a l’Església Parroquial de Cabrils.

No acabem de tenir clar si és un acte oficial o oficiós en qualsevol cas el nostre regidor no ha pres part ja que, des del respecte a tota creença o absència d’aquesta, defensem la laïcitat del nostre model polític.

REUNIÓ MOSTRA GASTRONÒMICA 16 d’agost a les 20 h. a l’escola L’Olivera de Cabrils. Convocada des del govern.

Trobada a la que assistiren els organitzadors, treballadors de l’Ajuntament que s’han encarregat de muntar la Mostra, membres d’entitats culturals, l’alcaldessa i quatre regidors del govern i una regidora d’ERC i el regidor del PSC -membres del comitè assessor. Aquest cop es tracta d’una trobada informal per fer una un cop d’ull a les instal·lacions, xerrar in situ sobre la Mostra… tot fent una mena de berenar-sopar. La naturalesa d’aquesta “reunió”, que ja és costum, respon a l’objectiu de generar una mena de moment intersticial i de relax entre els dies d’intensa feina de preparació de la Mostra i els intensos dies de la Mostra.

PLE ORDINARI 28 de juliol a les 20 h a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Cabrils.

Podeu trobar tota la informació en aquest enllaç.

COMISSIÓ ESPECIAL DE COMPTES 28 de juliol a les 19 h a l’Ajuntament de Cabrils.

Vam assistir els portaveus dels grups municipals d’ERC i MUC juntament amb l’Alcaldessa, el Regidor d’Hisenda així com l’Interventor accidental i la Secretària accidental. Els portaveus del PSC i PP excusaren la seva absència.

Es tractava de fer l’examen del Compte General del Pressupost de l’exercici econòmic 2015 i l’emissió d’un informe. Tots els expedients estaven a la nostra disposició di també el personal de serveis econòmics s’oferia a ajudar-vos en la consulta del material.
El MUC aborda aquesta com una comissió essencialment tècnica, i en aquest sentit ja podem avançar que els comptes -a nivell macro- surten, ja que al 2015 es van pressupostar uns ingressos que finalment es van superar i unes despeses que van ser un xic menors del pressupostat.

En aquestes comissions el sentit del vot (que és ponderat) només pot ser favorable o desfavorable. En aquest cas amb els 2 vots favorables de CiU (6) i MUC (1). ERC no va voler votar.

REUNIÓ PATRONAT DE L’ESCOLA BRESSOL 28 de juliol a les 18 h. a l’Ajuntament de Cabrils. Convocada des del mateix Patronat.

A aquesta reunió foren convocats totes les persones membres del Patronat així com els representants de tots els partits amb representació al Consistori.
El contingut substancial de la reunió va ser aprovar la memòria del curs 2015-2016 i aprovar el pla pel curs 2016-2017.

GRUP  DE TREBALL COMISSIÓ ESPECIAL DE COMPTES 26 de juliol a les 20 h a l’Ajuntament de Cabrils.

Convocada per el Regidor d’Hisenda. Participen el Regidor convocant  -i alhora com a representant del grup de CiU-,  l’Interventor accidental -com a tècnic especialista de l’Ajuntament-,  un representant del MUC i un regidor d’ERC.

Assenyalar que aquesta convocatòria no respon de forma precisa a la que es pressuposa d’un grup de treball prototípic ja que l’objectiu era obrir la possibilitat al conjunt de grups municipals de preguntar amb detall sobre les qüestions relacionades amb les comptes de Cabrils del 2015 que són l’objecte de la Comissió Especial de Comptes de dijous 28 a les 19 h a l’Ajuntament.

COMISSIÓ INFORMATIVA 21 de juliol a les 20 h a l’Ajuntament de Cabrils.

TAULA DE SUPORT A LES PERSONES REFUGIADES-XERRADA “El paper dels municipis en la integració de les persones refugiades” 12 de juliol a les 19:30 h a la Sala La Concòrdia.

Trobada de la Taula amb un perfil diferent i amb especial transcendència ja que aquest cop han vingut dos membres de la Creu Roja Catalunya a explicar-nos quins passos hem de seguir per ser de forma efectiva un municipi d’acollida.  A més dels dos convidats han participat la responsable de zona de la Creu Roja, per part del govern l’Alcaldessa, el Regidor de Participació, Transparència i Regeneració Institucional, la  Regidora de Cooperació i Desenvolupament, com representants dels partits municipals  el regidor del PSC i un membre del MUC, diversos representants d’entitats (DSR, NUT, CAU…) i diverses persones a títol individual.

XVè ANIVERSARI BIBLIOTECA PÚBLICA DE CABRILS 7 de juliol a les 19 a la Biblioteca Pública de Cabrils.

Acte organitzat des de la Biblioteca i al que érem convidades totes les cabrilenques i cabrilencs i amics de la “nostra” biblioteca. Va ser una magnifica vetllada amb música en directe, lectures en veu alta i un vi del territori i… un munt de gent amb qui compartir l’enhorabona d’aquesta efemèride i tot el que significa.

Més d’un i dos cops hem parlat i escrit de la biblioteca… Com no anàvem a fer-ho avui? Però ara volem parlar especialment de l’èxit d’aquests 15 anys i volem fer-ho agraint a totes les persones que l’heu fet possible (més enllà d’institucions com l’Ajuntament, o la Diputació ja que no deixa de ser el seu deure). Gràcies a tot l’equip que heu fet i feu possible la Biblioteca: gràcies pels vostres consells; per atendre la nostra mainada; per les xerrades, presentacions i d’altres activitats; per tenir tenir tot en ordre; per tenir una perspectiva oberta del que és la cultura; per desenvolupar i ampliar cada dia aquest projecte… Gràcies per tot això i molt més. Gràcies també a totes les persones que en fem ús, perquè una biblioteca sense persones acaba esdevenint un mausoleu. La cultura és viva i dinàmica; la cultura són relacions; la cultura som tothom; la cultura són coneixements però també sentiments, emocions…; la cultura és estimar el propi però també l’aliè; la cultura és capacitat crítica, independència, llibertat de pensament i respecte; la cultura són totes les cultures; la cultura és tot això i molt més o no és. 

REUNIÓ MOSTRA GASTRONÒMICA 6 de juliol a les 19:30 a l’Ajuntament.

Des de SEIPRO S.A. es convocà a tots els membres del Comitè Assessor entre els que hi figurem tots els portaveus dels grups municipals del Consistori amb l’objectiu de iniciar la preparació de l’edició de la Mostra d’enguany.

El regidor del nostre grup no va assistir per motius laborals

INAUGURACIÓ MUSICAB FESTIVAL 17 de juny a les 20:30 al pati de l’Escola Tolrà.

Acte de inauguració del MUSICAB festival, la versió renovada del Festival Internacional de Música de Cabrils que coorganitzaven tradicionalment l’Ajuntament de Cabrils i la Societat Cultural La Concòrdia. Des de l’Ajuntament s’ha convidat a tots els càrrecs electes del municipi, les juntes de les associacions i entitats del municipi, alcaldes i alcaldesses de les poblacions veïnes així com d’altres càrrecs polítics catalans de l’àmbit de la cultura.

Després d’aquest acte d’inauguració s’oferí el CONCERT INAUGURAL DEL MUSICAB amb l’actuació de la Banda Ashé al que era convidat tothom.

CAMINADA INCLUSIVA 12 de juny a les 11h a l’Arborètum de Cabrils.

Acte organitzat per la Regidories d’Esports i de Benestar Social de l’Ajuntament de Cabrils i la Fundació Itinerarium per inaugurar els nous circuits inclusius de Cabrils de la millor manera possible: caminant juntes persones amb tot tipus de mobilitats, capacitats… Entitats, veïnat   i càrrecs electes de Cabrils figuraren entre els convidats. Més enllà de la presencia d’alguns regidors de CiU i el del MUC, la que ha de ser realment destacada són les famílies del projecte NUT, l’Anna Vives, el Quim Llisorgas i totes les persones que us vau atansar per fer realitat el “SUMANT CAPACITATS”.

Perquè una societat inclusiva és la que viu amb normalitat la diversitat, la que en la seva quotidianitat no segrega en funció d’un pretesa normalitat, que treballa els valors alhora que les pràctiques ja que són ambdues dimensions les principals responsables de l’exclusió.

PLE EXTRAORDINARI 30 de maig a les 9 h a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Cabrils.

REUNIÓ SERVEI D’ACOLLIDA ITINERANT 27 de maig a les 10 h a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Cabrils

Reunió convocada conjuntament pel Consell Comarcal del Maresme i l’Ajuntament de Cabrils i que s’ha fet extensible al conjunt dels càrrecs electes de l’Ajuntament així com al personal tècnic de l’Ajuntament que d’una o altra forma puguin participar del Servei d’Acollida Itinerant.

Podeu trobar molta més informació en aquest enllaç.

PLE ORDINARI 26 de maig a les 20 h a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Cabrils.

Podeu seguir tota la informació en aquest enllaç.

TAULA DE SUPORT A LES PERSONES REFUGIADES-XERRADA “Coneixem l’experiència d’un veí de Cabrils al camp de refugiats d’Idomeni” 25 de maig a les 20 h a l’Hotel d’Entitats.

Trobada de la Taula amb un perfil diferent ja que aquest cop fou un membre de la Taula acabat de tornar de Grècia que ens explicà la seva experiència.

COMISSIÓ INFORMATIVA 19 de maig a les 20 h a l’Ajuntament de Cabrils.

Han assistit l’Alcaldessa, els portaveus dels grup polítics de CiU, ERC, MUC, PSC i PP i la secretària interventora  de l’Ajuntament. S’han abordat els punts que aniran al Ple del proper dijous 26 de maig.

ACTES FESTA MAJOR STA CREU 2016: Homenatge a la Gent Gran 3 de maig a les 14 h al Centre Cívic La Fàbrica.

Un acte cabdal de reconeixement i retorn simbòlic a la Gent Gran del municipi per tot el que han fet i fan per la societat.  Com cada any, l’Ajuntament convida a tota la gent gran de Cabrils a un àpat seguit d’un ball en el que també hi són convidats tots els càrrecs electes del municipi. Alguns dels regidors només vam poder participar de l’acte parcialment, una regidora de CiU i el del MUC, o no hi van poder, dos regidors d’ERC i la del PP, en treballar fora de Cabrils.

ACTES FESTA MAJOR STA CREU 2016: Ofici de Festa Major a les 11 h a l’Església Parroquial de Cabrils.

El regidor del nostre grup no podia assistir per motius laborals si bé tampoc ho va fer ni ell ni cap altra persona en representació del MUC en defensar la necessitat de dotar de caràcter cívic i laic les festes majors en les que tot el veïnat ha de trobar el seu lloc. Evidentment, aquesta defensa no vol negar el pes de la tradició cristiana en les nostres festivitats, ni la importància que aquesta pot tenir per una bona part del nostre veïnat, només assenyalar la necessitat de repensar els caràcter central d’aquests actes i la presència institucional juntament amb d’altres “poders”.

REUNIÓ MOSTRA GASTRONÒMICA 20 d’abril a les 19:30 a l’Ajuntament.

Des de SEIPRO S.A. es convocà a tots els membres del Comitè Assessor entre els que hi figurem tots els portaveus dels grups municipals del Consistori amb l’objectiu de iniciar la preparació de l’edició de la Mostra d’enguany.

El regidor del nostre grup no va assistir per motius laboral.

GRUP DE TREBALL IBI 19 d’abril a les 19:30 h a la Sala d’Alcaldia de l’Ajuntament de Cabrils.

Convocada per el Regidor d’Hisenda. Participen el Regidor convocant  -i alhora com a representant del grup de CiU-, el Cap de Serveis Econòmics -com a tècnic especialista de l’Ajuntament-, el Regidor de Participació, Transparència i Regeneració Institucional -com a representant del MUC- i el regidor del PSC.

A través d’aquest enllaç podeu accedir a la documentació del web de l’Ajuntament.

L’única valoració que volem fer és la de reconèixer la tasca del grups participants i la seva implicació en treballar conjuntament en aquelles qüestions que afecten al conjunt del veïnat.

ACTE INSTITUCIONAL Dia de la Policia 14 d’abril a les 12 h al Centre Cívic La Fàbrica.

El regidor del nostre grup no podia assistir per motius laborals si bé tampoc ho va fer ni ell ni cap altre membre del grup en considerar des del MUC que tots les i els treballadors municipals mereixen el reconeixement pel desenvolupament de la seva feina, que  no resulta necessari un reconeixement institucional d’aquesta naturalesa per a cap grup particular i, no menys important, la pròpia data triada -el 14 d’abril-  no seria la més adient en tenir una profunda càrrega simbòlica.

GRUP DE TREBALL POUM 12 d’abril a les 18:30 h a la Sala de Serveis tècnics de l’Ajuntament de Cabrils.

Convocada per la Regidoria d’Urbanisme i Habitatge i de Medi Ambient. Participen a més de la la Regidora convocant -i alhora com a representant del grup de CiU-, el Regidor de Participació, Transparència i Regeneració Institucional -com a dinamitzador del grup de treball-, l’Alcaldessa, l’arquitecta municipal -com a tècnica especialista de l’Ajuntament-, el responsable tècnic de l’equip redactor del POUM, un regidor d’ERC, un membre del MUC i el regidor del PSC.

A través d’aquest enllaç podeu accedir a la documentació en el web de l’Ajuntament.

Volem destacar que des del MUC estem satisfets de que la nostra proposta fos la base sobre la que es va construir el consens de tots els assistents no només per ser la nostra proposta sinó també per veure que l’esforç previ que suposa desenvolupar una proposta produeix els seus fruits. A part de la del MUC, només CiU portà una proposta desenvolupada si bé en un sentit diferent al que vam plantejar i substancialment diferent a la que es va consensuar. treballades.  Continuem defensat que el treball es practica no es predica i, evidentment, continuarem defensant la importància de la dinàmica dels Grups de Treball com a instrument de treball conjunt de tots els grups amb representació per a aquelles qüestions fonamentals pel conjunt del municipi si bé està en mans d’aquestes decidir si participar o no i com fer-ho.

TAULA DE SUPORT A LES PERSONES REFUGIADES 7 d’abril a les 20 h a l’Hotel d’Entitats

Sisena reunió de la Taula i d’especial transcendència ja que s’havien d’estudiar les diferents entitats i projectes a qui es podien donar els recursos econòmics aconseguits per la Taula i triar-ne una. La importància de la reunió s’ha vist reflectida en el nombre de persones assistents, un total de 18. Han participat  el Regidor de Participació, Transparència i Regeneració Institucional i la  Regidora de Cooperació i Desenvolupament, 3 representants polítics (un regidor del PSC i una d’ERC i un membre del MUC), 5 representants d’entitats i diverses persones a títol individual.

Coma breu resum assenyalar que s’ha decidit per unanimitat donar els diners recaptats a l’ONGD Acció Solidària i Logística (ASL) – Equip de Rescat en Emergències Catalunya (EREC-CERT) http://www.asl.ong/.

Podeu trobar més informació en el comunicat que s’ha fet des de la Taula.

PLE ORDINARI 30 de març a les 20 h a la sala de Plens de l’Ajuntament de Cabrils.

Podeu trobar informació detallada en aquest enllaç.

TAULA DE SUPORT A LES PERSONES REFUGIADES 30 de març a les 20 h a l’Hotel d’Entitats

Cinquena reunió de la Taula amb la participació del Regidor de Participació, Transparència i Regeneració Institucional, 3 representants polítics (un regidor del PSC i un d’ERC i un membre del MUC), 3 representants d’entitats (CAU, NUT, DSR) i diverses persones a títol individual. Tanmateix han excusat la seva absència la Regidora de Cooperació i Desenvolupament i dues veïnes que en formen part de la Taula.

Aquesta era una reunió clau ja que s’esperaven els resultats de l’avaluació de l’estat de l’habitatge que podia ser cedit per l’acollida de persones refugiades. El responsable d’aquesta gestió era el regidor del MUC ja que l’avaluació havia de ser externa a l’Ajuntament i preferentment sense cost i des d’aquest partit s’havia aconseguit que un membre del grup que és arquitecte assumís aquesta responsabilitat i també la d’un reconegut arquitecte  que s’oferia ara i a tot el procés de rehabilitació, si així s’estimava. Les notícies no eren massa bones ja que el cost aproximat és superior als diners recaptats. Això va portar a deixar aparcada aquesta possibilitat.

A més, es va recuperar una segona opció, vist l’escenari polític actual (recordem un escrit que vam fer fa uns dies) i la situació que in situ viuen milers de persones potser els diners podien resultar millor allà que “dormint” en una entitat financera. Precisament aquesta setmana estudiarem diferents possibilitats i el proper dijous 7, en una nova trobada de la taula, determinarem els nous passos a seguir.

COMISSIÓ INFORMATIVA 23 de març a les 20 h a l’Ajuntament de Cabrils.

Han assistit l’Alcaldessa, els portaveus dels grup polítics de CiU, ERC i MUC (excusen la seva absència el del PSC i la del PP) i la secretària interventora  de l’Ajuntament. S’han abordat els punts que aniran al Ple del proper dijous 31 de març.

Volem destacar que en la Comissió d’avui hem presentat una moció en l’àmbit de l’economia social i solidària de la que podeu trobar més informació aquí.

REUNIÓ PATRONAT DE L’ESCOLA BRESSOL 17 de març a les 19 h. a l’Ajuntament de Cabrils.

Van participar els membres del Patronat (membres de l’equip docent i de la comunitat de mares i pares, representants del govern -alcaldessa i regidor d’Ensenyament- i una persona designada pel govern) a més d’una regidora de CiU i una d’ERC -amb veu però sense vot. En la reunió d’avui la qüestió més destacada de les tractades ha estat la del servei de menjador de l’escola que en breu assumirà una nova empresa i que suposarà, un cop s’acabin de definir les diferents tarifes,  una millora a nivell general del cost que han d’assumir les famílies.

ACTE “PARLEM DELS PRESSUPOSTOS” 19 de febrer a les 20 h a l’Hotel d’Entitats de Cabrils.

Acte organitzat per la Regidoria de Participació, Transparència i Regeneració Institucional i la d’Hisenda amb l’objectiu d’anar un pas més enllà en la transparència en considerar indispensable oferir juntament amb la informació, el coneixement necessari per comprendre aquesta. Així, gràcies a la exposició del cap de serveis econòmics de l’Ajuntament es va generar un espai en que les persones poguessin conèixer els principals mecanismes de funcionament dels pressupostos municipals i així poder analitzar críticament la informació que econòmica disponible en el web i en el portal de la transparència. També es van poder fer les preguntes que hom considerés oportuna.

L’assistència no ha estat massa nombrosa, resta molt per millorar en comunicació, tanmateix hi haurà persones que s’han assabentat i han decidit no anar-hi. En qualsevol cas, el més important és que s’ha creat l’espai i una dinàmica d’apoderament en oferir a les persones el coneixement per un accés real a la informació.

PLE EXTRAORDINARI 18 de febrer a les 20 h a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Cabrils.

https://municipalistespercabrils.wordpress.com/el-muc-a-lajuntament/ple-extraordinari-del-18-de-febrer/

FESTA PRESENTACIÓ DE LA FÀBRICA 13 de febrer a les 12 h. al C.C. La Fàbrica.

Acte de presentació de la nova proposta cultural i formativa del C.C. La Fàbrica. Assistí un munt de veïns i veïnes (entre ells bona part dels regidors i regidores del Consistori) que volíem participar d’aquesta nova etapa de La Fàbrica. Què volem destacar? Una aposta per ordir teixit social, per aprofundir en una societat més participativa i activa a través del lleure i la formació. Una aposta pensada des de nous paràmetres econòmics que no fan incompatible una major oferta amb la racionalitat econòmica, que permet un major aprofitament dels equipaments, etc.  I com no, una nova proposta que eixampla al conjunt de veïns i veïnes la seva oferta.

TAULA DE SUPORT A LES PERSONES REFUGIADES 11 de febrer a les 20 h. al C.C. La Fàbrica.

En aquesta quarta reunió de la Taula hi participaren el regidor de Participació, Transparència i Regeneració, la regidora de Cooperació i Solidaritat, 3 representants de partits polítics (dos regidors d’ERC i un membre del MUC), 3 representant d’entitats (CAU, NUT i DSR), un dels membres de l’equip Sapiens, i dos veïnes a títol personal. Tanmateix han excusat la seva absència el regidor del PSC i dues veïnes que formen part de la taula.

L’objectiu principal d’aquesta reunió era fer un anàlisi de les accions dutes fins al moment i definir els propers passos.

Sobre la primera de las qüestions, la valoració de les accions és positiva: elevada participació en els actes, una bona recaptació…  Ara bé, es reconeixen aspectes a millorar com ara la participació fora d’actes puntuals, etc.

En relació als propers passos a seguir des de la Taula, hi ha una reflexió conjunta i crítica sobre la situació actual d’inacció respecte a l’acollida de persones refugiades. Les administracions responsables sembla que no avancen gaire i, conseqüentment, les persones que cerquen refugi continuen patint a les portes d’Europa. Aquesta situació ens fa pensar en mesures d’acció des de la Taula per provar d’ajudar sobre el terreny a aquestes persones, i una d’aquestes possibilitats seria recolzar les activitats de Proactiva Open Arms (ONG badalonina) i/o, potser, redirigir els recursos econòmics cap l’ajuda in situ.  Es fixa un període màxim de dos mesos per valorar novament en funció de com avança la qüestió de l’acollida.

També s’ha abordat la qüestió de la disponibilitat d’habitatge per acollir a refugiats. Com ja sabeu l’Ajuntament de Cabrils no disposa d’habitatges, si bé hi ha la possibilitat de la cessió d’un habitatge per part d’una família de Cabrils a l’Ajuntament per aquesta finalitat i d’altres socials que es fixessin en un conveni. Després d’una primera visita, es preveu una nova visita d’un tècnic per fer una valoració precisa de l’estat de l’habitatge i que costaria la seva posada a punt. Si la Taula amb els seus recursos econòmics, humans… pot assumir-la es tiraria endavant.

Aprofitem novament per fer una crida a cabrilencs i cabrilenques que tenen un habitatge en desús a la seva cessió a la Taula i a l’Ajuntament per aquesta finalitat.

COMISSIÓ INFORMATIVA EXTRAORDINÀRIA 11 de febrer a les 20 h a l’Ajuntament de Cabrils.

S’ha convocat de manera extraordinària per abordar un únic punt, donar resposta a una al·legació en relació al complex esportiu abans de l’expiració del termini legal. Hi assistiren els portaveus dels grup polítics de CiU, ERC, MUC i PP (excusà la seva absència el del PSC) i la secretària interventora  de l’Ajuntament.

FESTA PRESENTACIÓ COMPLEX ESPORTIU MUNICIPAL 30 de gener de 10 a 14 h. a la Zona Esportiva de Cabrils

Avui ha estat una jornada de marcat caràcter simbòlic, una mena de “reinauguració” que ha d’obrir una nova etapa en la gestió del gimnàs i piscina de Cabrils, ara ja Complex Esportiu Municipal de Cabrils. Ha estat una jornada de portes obertes (que continuarà durant tot el cap de setmana) que ens ha de permetre a veïns i veïnes de Cabrils gaudir de la recuperació de la gestió d’un equipament que sempre ha estat municipal però no pas la seva gestió.  Comencem una nova singladura, plena de reptes (nous i segurament de vells) però indispensable per posar fi a una situació de risc més que evident dels llocs de treball, del servei ofert als cabrilencs i cabrilenques i fins i tot de l’equipament.

PLE ORDINARI 28 de gener a les 20 h a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Cabrils.

https://municipalistespercabrils.wordpress.com/el-muc-a-lajuntament/ple-ordinari-del-28-de-gener/

COMISSIÓ INFORMATIVA 21 de gener a les 20 h a l’Ajuntament de Cabrils.

REUNIÓ GRUP DE TREBALL RIERA 8 de gener a les 19 h a la Sala de Serveis tècnics de l’Ajuntament de Cabrils.

Convocada per la Regidoria de Medi Ambient. Participen la Regidora de Medi Ambient (com a convocant i en representació del grup de CiU), el Regidor de Participació, Transparència i Regeneració Institucional (per valorar el funcionament d’aquesta tercera primera reunió dels grups de treballs ja que és la primera en que totes les forces s’han sumat al protocol), l’Alcaldessa, el Cap de Serveis Tècnics de l’Ajuntament, el responsable tècnic de l’empresa responsable de desenvolupar el projecte, un regidor d’ERC, un membre del MUC i el regidor del PSC.

Des d’aquest migdia pot accedir-se a un breu resum de la sessió en la pestanya de transparència del web de l’Ajuntament. En aquesta es descriu de forma sintètica com va anar la jornada, tot i així considerem oportú recollir aquí d’alguns dels elements més destacats més enllà de valoracions.

Per una banda, està la presentació que va fer el Cap de Serveis Tècnics de l’Ajuntament on retrocedí als fatídics aiguats de 1996 per establir els antecedents que ens porten fins al dia d’avui de l’estat de la riera. Les intervencions que es van fer en aquell moment -com per exemple les travesses a la llera de la riera- guarden relació amb els esdeveniments  dels darrers anys  com l’esfondrament parcial de la via pública i les conseqüents actuacions d’urgència. Precisament seria evitar futures situacions similars o pitjors que s’hauria determinat a definir ja una planificació de les futures intervencions.

Per l’altra, destaquem la diagnosi detallada de l’estat de la riera a dia d’avui del responsable de l’empresa adjudicatària de la realització projecte d’actuació a la riera en tot el seu tram urbà (des del pont de l’autopista fins a la bifurcació de la riera a l’alçada de l’Arboretum).  Una diagnosi que acompanyava de quines serien les actuacions que ell proposa recollir al projecte que es disposa a redactar. Tal i com s’informava en la convocatòria aquesta reunió tenia inevitablement un caràcter especialment informatiu ja que es valorava que s’havia d’intervenir per evitar mals majors i alhora planificar aquestes intervencions sota les premisses d’austeritat econòmica, de mínima alteració de la riera tal i com la coneixem avui (en termes ecològics, paisatgístics, socials…), de gestió de les dificultats derivades dels diferents nivells competencials… i no menys important que no condicionés posteriors actuacions.

No volem deixar d’esmentar el clima en que es desenvolupa aquesta sessió del grup de treball, amb comentaris constructius per part de tots els assistents i, especialment, per la voluntat mostrada per tots de continuar treballant conjuntament en futurs projectes sobre la riera i tot allò que guarda relació directa o indirecta amb ella.

PLE EXTRAORDINARI 21 de desembre a les 19:30 h. a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Cabrils.

https://municipalistespercabrils.wordpress.com/el-muc-a-lajuntament/ple-extraordinari-del-21-de-desembre/

ACTES CAP DE SETMANA “SÀPIENS PERSONES REFUGIADES 2016″ 18 i 19 de desembre a Cabrils

Ja hem anat escrivint diferents reflexions i, properament, farem una valoració d’aquests actes com del mateix propi procés d’ideació i execució.

REUNIÓ SAPIENS PERSONES REFUGIADES 2016 14 de desembre a les 21 h. a Cabrils.

Darrera reunió prèvia amb l’objectiu de perfer els actes del cap de setmana de suport a les persones refugiades. A la reunió assistim els responsables dels diferents equips i tasques assignades (Elodie, Andreu, Peter, Ariadna, Xescu, Miquel i Miguel).

REUNIÓ GRUP DE TREBALL  14 de desembre a les 19 h. a l’Ajuntament de Cabrils. Convocada des del Govern.

L’objectiu d’aquesta reunió era tancar definitivament la proposta d’incorporació del conjunt de forces polítiques presents al Consistori a la dinàmica dels Grups de Treball que iniciàrem formalment  amb l’enviament d’una proposta de protocol de funcionament fa més de 7 setmanes des de la Regidoria de Participació, Transparència i Regeneració Institucional.  Els assistents foren 4 regidors de CiU, el regidor del MUC, 3 regidors d’ERC així com un membre del mateix partit. Els regidors de les altres dues forces (PSC i PP) declinaren la seva assistència ja que feia unes setmanes ja havien consensuat aquesta proposta.

Sense entrar a detallar tot el procés per arribar el consens, assenyalar que, amb petites modificacions de la proposta, s’hauria arribat al consens i per tant incorporar totes les forces a aquesta nova eina política a l’Ajuntament de Cabrils.

REUNIÓ SAPIENS PERSONES REFUGIADES 2016 8 de desembre a les 19 h. a Cabrils.

Reunió de marcat caràcter organitzatiu i logístic de cara als actes del cap de setmana de suport a les persones refugiades amb l’assistència  dos membres de l’equip organitzador del Sàpiens, dels regidors del MUC i del PSC, i un veí de Cabrils. Definim equips de voluntàries, responsables d’aquests equips, assignem responsables per a les tasques pendents, etc.

TAULA DE SUPORT A LES PERSONES REFUGIADES 1 de desembre a les 20 h. al C.C. La Fàbrica.

En aquesta tercera reunió de la Taula el número de persones que participaren ha augmentat. Hi participaren el regidor de Participació, Transparència i Regeneració, una de les tècniques de l’espai jove Altell, 3 representants de partits polítics (una regidora d’ERC, el regidor del PSC i un membre del MUC), 3 representant d’entitats (CAU, NUT i DSR), un dels membres de l’equip Sapiens, i tres veïnes a títol personal.
Bona part de la reunió va estar dedicada a la qüestió de l’acollida (recordem novament l’absència a Cabrils  d’un habitatge de titularitat municipal) i com avançaven les tasques assignades a l’anterior reunió per avançar en la seva resolució. Es continua treballant en cercar solucions imaginatives per disposar-ne d’un o més habitatges per l’acollida com per exemple la possibilitat d’engegar una campanya “apadrina una llar” -a hores d’ara només una idea de la que en tindreu notícia si es posa en marxa finalment- o que alguna persona del municipi cedís (temporalment) un habitatge buit a l’Ajuntament per aquest objectiu.
Però tampoc es descuidaren d’altres necessitats per portar a terme l’acollida ja que també caldran persones que vulguin destinar part del seu temps a ensenyar les llegües del país, a per tasques de traducció, per acompanyar a les persones refugiades a fer tràmits, etc. Recordeu tota ajuda és bona i preuada, si vols aportar el teu granet escriu a acull@cabrils.cat o entra a  http://www.cabrils.cat/96/0/participacio

REUNIÓ SAPIENS PERSONES REFUGIADES 2016 26 de novembre a les 23 h. a Cabrils.

El projecte es concreta i la data de l’edició especial del concurs Sapiens cada dia està més pròxima, així que  l’objectiu de la reunió ha estat fer un seguiment de les tasques. Entre els assistents hi eren regidors de CiU, ERC, MUC, PSC i PP, membres de l’organització dels Sapiens, més un parell de veïns que si sumen a l’organització.
Un cop més no volem desaprofitar l’ocasió per animar-vos a participar del concurs Sapiens. Si ja no sou a temps de fer-ho jugant, recordeu que aquest cop també hi ha una taula 0 per si desitgeu fer una aportació simbòlica (ES27-2100-1370-10-0200207680). També podreu participar en les activitats programades per divendres 18 al vespre al C.C. La Fàbrica.

PLE ORDINARI 26 de novembre a les 20 h. a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Cabrils.

Tota la informació a https://municipalistespercabrils.wordpress.com/el-muc-a-lajuntament/ple-ordinari-del-26-de-novembre/

PLE EXTRAORDINARI 23 de novembre a les 9 h. a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Cabrils.

https://municipalistespercabrils.wordpress.com/el-muc-a-lajuntament/ple-extraordinari-del-23-de-novembre/

COMISSIÓ INFORMATIVA 19 de novembre a les 20 h. a l’Ajuntament de Cabrils.

Com és habitual, el primer ha estat procedir a aprovar els esborranys de les dues anteriors comissions (17/09 i 22/10), que han estat aprovades amb 3 vots a favor (del portaveus de CiU, MUC i PSC) i dues abstencions (dels d’ERC i PP).
A continuació, s’han abordat els assumptes a dictaminar per la seva posterior aprovació al Ple. Com ja us hem informat en reiterades ocasions no podem donar massa informació sobre aquests ja que  no serà fins al Ple que podrem saber de la seva concreció o no; això ja podem avançar que una bona part tenen a veure amb assumptes econòmics i és que ara és el moment d’aprovar els pressupostos per al 2016.

TAULA DE SUPORT A LES PERSONES REFUGIADES 12 de novembre a les 20 h. al C.C. La Fàbrica.

Segona reunió de la Taula en la que malauradament assistiren menys persones que l’anterior trobada. Hi participaren membres de l’equip de govern (l’alcaldessa, la regidora de Cooperació i Solidaritat, el regidor de Participació, Transparència i Regeneració), 3 representants de partits polítics (  una regidora d’ERC, el regidor del PSC i un membre del MUC), 2 representant d’entitats (CAU i NUT) i un veï a títol personal.
La reunió tenia un doble objectiu abordar la proposta presentada des de la regidoria de Participació… i la de Cooperació… de cara a consolidar aquesta eina participativa i de treball col·laboratiu en el suport de les persones refugiades a Cabrils, on administració, entitats i veïnat creessin una xarxa per augmentar les potencialitats i, alhora, començar a construir un espai en el que articular la voluntat de les persones a ajudar, generar noves accions de suport que no entrin en col·lisió amb les competències supramunicipals com és en el cas de l’acollida efectiva però que alhora no signifiqui restar impassibles i per últim prepara-nos per acollir un cop la resta d’administracions resolguin .  Aquesta no és una tasca menor perquè com ja hem anat informant Cabrils per exemple no disposa d’un habitatge de titularitat municipal i per tant cal cerca solucions imaginatives per disposar-ne, i aquesta és una tasca que es va treballar ahir i de la que ben aviat rebreu notícies. s.
Recordeu tota ajuda és bona i preuada, si vols aportar el teu granet escriu a acull@cabrils.cat o entra a  http://www.cabrils.cat/70/71/acollida

REUNIÓ SAPIENS PERSONES REFUGIADES 2016 10 de novembre a les 21 h. a Cabrils.

El projecte es concreta i la data de l’edició especial del concurs Sapiens cada dia està més pròxima, així que  l’objectiu de la reunió no va ser altre que el de definir tasques i assignar responsables. Entre els assistents hi eren regidors de CiU, ERC, MUC i PSC, membres de l’organització dels Sapiens, més un parell de veïns que si sumen a l’organització.
Un cop més no volem desaprofitar l’ocasió per animar-vos a participar del concurs Sapiens. Si ja no sou a temps de fer-ho jugant, recordeu que aquest cop també hi ha una taula 0. També podreu participar en les activitats programades per divendres 18 al vespre al C.C. La Fàbrica.

REUNIÓ GRUP DE TREBALL PRESSUPOSTOS 10 de novembre a les 19:30 h. a l’Ajuntament de Cabrils. Convocada des del govern.

L’objectiu d’aquest grup de treball era abordar les grans línies dels pressupostos per al 2016 de forma conjunta els partits del consistori. Vam participar tots els regidors del govern -CiU i MUC- en ser un tema que afecta a totes les regidories de l’Ajuntament, dos regidors d’ERC, el regidor del PSC així com el cap de serveis econòmics.
Abans però d’abordar la qüestió particular del grup de treball havíem de validar un document que formalitzes el mecanisme de funcionament d’aquesta eina de treball conjunt en els temes de gran transcendència per al conjunt del municipi i que havia estat enviat a tots els regidors des de la Regidoria de Participació, Transparència i Regeneració institucional el dimecres 4 de novembre a mig matí. Finalment no vam poder tancar aquest document, inicialment previst com a pas previ per poder emprar aquest mecanisme dels grups de treball, ja que des d’ERC es va demanar una mica més de temps per valorar-ho. Tot i no estar definitivament tancat (a hores d’ara ja compte amb el vist-i-plau de CiU, MUC i PSC), es va decidir continuar amb el grup de treball per mantenir un clima de consens i treball conjunt i també per la urgència de la matèria que s’havia d’abordar.
El grup de treball en si mateix es va desenvolupar en un clima de cordialitat i de treball conjunt si bé la magnitud del tema, treballar sobre la realitat del 2015 i sobre els ingressos previstos per al 2016 en tan poc temps no és l’escenari ideal. Novament va quedar palès que els marges polítics en els pressupostos són relativament estrets, si comptem la limitació en base als ingressos (ingressos que venen majoritàriament de la recaptació dels impostos municipals i que com es va aprovar en l’anterior ple en termes generals es mantenen), als costos de la mateixa administració i dels serveis que cobreix, tot i això no ha de suposar un impediment ja que resta una part notable de recursos per a l’acció política. En aquest sentit sembla que hi ha un relatiu consens  pel que fa a senyalar àmbits en els que incidir com per exemple transparència, comunicació, la riera, promoció econòmica…

TAULA DE SUPORT A LES PERSONES REFUGIADES 6 de novembre a les 20 h. al C.C. La Fàbrica.

Primera trobada dirigida a la constitució de la Taula de suport a les persones refugiades que emanaria de la declaració de Cabrils com a municipi d’acollida i solidari (més informació aquí). S’han fet petites primeres passes, tot i que encara no s’ha constituït formalment la Taula, però, sens dubte, el més positiu ha estat l’interès d’un nombre notable de veïns i veïnes de Cabrils que s’han interessat i mostrat la seva voluntat i predisposició per donar suport a les persones refugiades.  Juntament han participat de la trobada membres del govern, la majoria dels partits del consistori, unes quantes entitats i també dues representants de la Creu Roja -que han transmès  els passos que s’han de seguir des de la seva perspectiva.

El nostre anàlisi “subjectiu”  de la trobada d’avui no és del tot positiu, tenim majors expectatives, però tampoc és negatiu i volem esperar als següents passos per emetre una valoració de com avança i no deixar-nos emportar per les expectatives ni un excés d’exigència ja que massa sovint impedeix veure el que portem fet: una declaració conjunta,  un sapiens en camí o una primera trobada de la taula, no és pas per menystenir.

PLE EXTRAORDINARI 29 d’octubre a les 20 h. a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Cabrils.

Tota la informació a https://municipalistespercabrils.wordpress.com/el-muc-a-lajuntament/ple-extraordinari-del-29-doctubre/

REUNIÓ CONSELL RECTOR DE L’ORGANISME AUTÒNOM MUSEU-COL·LECCIÓ MUNICIPAL DE CABRILS 29 d’octubre a les 19 h. a l’Ajuntament de Cabrils.

Van assistir els membres del consell rector (amb membres de CiU i ERC) així com els regidors del PSC i el MUC (amb veu però sense vot). L’objectiu de la reunió era aprovar l’avantprojecte de pressupost per l’exercici 2016 cosa que es va fer per unanimitat. Un pressupost que es va mantenir en la línia de l’any anterior tot i que es va apuntar la possibilitat.

Des del MUC estem contents amb la línia engegada pel Consell per eixamplar el projecte del Museu més enllà de les quatre parets del recinte amb un especial èmfasi en la labor de patrimonialització (material i immaterial) del nostre passat i present i en la seva difusió.

REUNIÓ PATRONAT DE L’ESCOLA BRESSOL 29 d’octubre a les 18 h. a l’Ajuntament de Cabrils.

Van participar els membres del Patronat (membres de l’equip docent i de la comunitat de mares i pares, representants del govern -CiU-,  regidors de CiU) i una regidora d’ERC -amb veu però sense vot. En aquesta reunió es va aprovar l’avant projecte del pressupost per l’exercici 2016. També es van donar compte de les últimes contractacions; es va comentar novament el tema del servei del menjador; del servei de permanències (que finalment no s’ofereix per falta de demanda); els representants dels pares i mares van tornar a plantejar la possibilitat de fer classes amb anglès però es va desestimar per raons pedagògiques; i també es va parlar de la possibilitat d’alguns tipus de descompte per a famílies amb més d’un infant a l’escola o per les que tinguessin determinades rendes.

Des del MUC volem posar l’èmfasi en canalitzar qualsevol ajuda a les famílies amb dificultats econòmiques a través de benestar social perquè son les persones capacitades legalment per accedir a informació confidencial, tenen l’habilitat per plantejar i implementar les solucions més adients a cada cas des d’un coneixement particular i individualitzat. Tanmateix, perquè considerem que les mesures universalistes de caràcter parcial poden  generar certes problemàtiques que per exemple excloguin persones o famílies en una situació real més vulnerable però no contemplada per aquestes mesures.
També volem destacar com és d’important definir socialment el model educatiu que volem per a Cabrils vist des d’un punt de vista integral que incorpori a tots els actors , que trenqui amb la parcel·lació de l’ensenyament com a esfera independent de la resta d’esferes socials.

COMISSIÓ INFORMATIVA 22 d’octubre a les 20 h. a l’Ajuntament de Cabrils.

REUNIÓ SAPIENS PERSONES REFUGIADES 2016 20 d’octubre a les 20 h. a Cabrera de Mar.

Nova trobada de membres de tots els partits i l’organització de cara a l’elaboració d’un vídeo promocional. Continuem treballant per fer que el Sapiens d’aquest hivern 2016 sigui tot un èxit.
Recordeu que la data del concurs és dissabte 19 de desembre a partir del vespre. Reserveu-vos aquest dissabte!

REUNIÓ COMPLEX ESPORTIU 20 d’octubre a les 18 h. a Cabrils. Convocada des del govern.

Nova reunió sobre la situació del complex esportiu l’Illa a la que assistírem un membre del MUC, el regidor del PSC, diversos membres del govern juntament als tècnics municipals implicats en aquesta qüestió i els advocats (externs) especialistes en concursos de creditors contractats per l’Ajuntament.

A la reunió es van abordar els temes jurídics la intervenció per part de l’Ajuntament de la gestió del complex esportiu fins a la resolució del concurs de creditors i la recessió de contracte amb l’empresa concessionària que s’espera per d’aquí dos mesos.

Un cop sigui efectiva la recessió de contracte, la intenció del govern municipal és la municipalització del servei.

Aquest aspecte ho valorem positivament perquè permetrà una millor gestió dels recursos i oferiment d’uns millors serveis, especialment, amb una orientació més social com es pressuposa a un equipament públic.

REUNIÓ SAPIENS PERSONES REFUGIADES 2016 13 d’octubre a les 20 h. a Cabrils.

Nova reunió amb la presència de gairebé tots els partits així com de l’Ajuntament i de l’organització. Continuem treballant per fer que el Sapiens d’aquest hivern 2016 sigui tot un èxit. No podem oferir molts més detalls ara mateix, ja que ben aviat es començaran a publicitar les condicions del concurs, etc. .
Això sí, ja podem avançar la data del concurs: dissabte 19 de desembre a partir del vespre. Reserveu-vos aquest dissabte!

REUNIÓ SAPIENS PERSONES REFUGIADES 2016 6 d’octubre a les 21:30 h. a Cabrils.

Probablement heu seguit a través de les nostres notícies dels passos que des del consistori estàvem realitzant de cara a donar a suport a les persones refugiades. Un primer pas va ser al declaració de Cabrils com a municipi d’acollida i solidari producte del treball conjunt i consensuat de les diferents forces. Però aquest era només un primer pas i vam voler començar a desenvolupar altres accions de suport a aquestes persones a l’espera de que les administracions supramunicipals acceleressin la qüestió concreta de l’acolliment. Una d’aquestes va ser la de proposar al grup de persones que organitzen el concurs Sapiens de fer que l’edició d’aquest hivern fos una edició especial centrada en les persones refugiades i la greu situació que estan patint. La proposta va ser rebuda amb entusiasme per la gent del Sapiens, com per l’Ajuntament com pel conjunt de forces amb representació.
A aquesta primera reunió només vam poder assistir representants del govern i del MUC a més de l’organització però va servir per generar el marc sobre el que el concurs es bastiria i el compromís de l’Ajuntament i de totes les forces a involucrar-se al màxim en l’edició del concurs. Un concurs que tothom considera no només una forma de generar recursos per destinar al suport de les persones refugiades sinó també per generar altres  formes de participació per als veïns i veïnes que vulguin ajudar a aquestes persones.

REUNIÓ GRUP DE TREBALL ORDENANCES FISCALS, TAXES I PRESSUPOSTOS 2016 6 d’octubre a les 19:30 h. a l’Ajuntament de Cabrils. Convocada des del govern.

Se’ns va convocar  als portaveus de totes les forces amb representació a l’Ajuntament per treballar conjuntament en les ordenances i taxes que s’hauran de portar al Ple per a la seva aprovació i que seran vigents el 2016.
Pel que fa al funcionament del grup de treball, cal millorar els mecanismes de funcionament, establir unes normes de funcionament, etc. perquè tot i valorar positivament el fet que siguem tots els partits (representants del conjunt dels veïns i veïnes de Cabrils) els que consensuem qüestions fonamentals per al conjunt del municipi com aquestes, cal precisar com s’arriba a aquest consens a l’hora de treballar-les.
En relació a l’objecte del grup de treball -les ordenances fiscals i taxes per al 2016- destacar que la majoria de grups vam apostar en línies generals per mantenir-les com anys anteriors.  Una postura compartida tot i que segurament per raons diverses. Els resultats concrets es podran conèixer amb la pujada al Ple d’aquestes i ja comentarem en aquell moment les raons concretes del MUC.

PLE ORDINARI 24 de setembre a les 20:00 h. a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Cabrils.

Tota la informació a  https://municipalistespercabrils.wordpress.com/el-muc-a-lajuntament/ple-ordinari-del-24-de-setembre/

COMISSIÓ INFORMATIVA 17 de setembre a les 20 h. a l’Ajuntament de Cabrils.

Com cada setmana prèvia a un Ple, es convoca la Comissió Informativa -constituïda pels representats dels diferents grups, de l’alcaldessa i del secretari-interventor accidental- i en vam fer una primera aproximació a les qüestions que es tractaran en el Ple de la setmana següent. Volem recordar novament que el grau de detall que podem oferir de les qüestions abordades estaria limitada a la seva posterior exposició en el Ple, si bé, a hores d’ara, podem fer una primera aproximació.
Hi ha una primera qüestió més de tràmit, l’aprovació de l’esborrany de l’acta de l’anterior comissió que compta amb el sí de CiU, MUC i PSC i les abstencions d’ERC i PP.
A continuació tractarem dues propostes fetes des del govern per a la seva posterior elevació al Ple: una, amb relació amb l’àmbit urbanístic que provaria de donar solució a la problemàtica en que des de fa uns quants anys es troben un grup de veïns i veïnes, i l’altra, en relació a una modificació del pressupost.
Posteriorment hem procedit a valorar dues mocions d’urgència, una d’ERC i l’altra del PP, ambdues amb relació directa al procés i les eleccions del 27-S.  A la primera se l’ha reconegut el seu caràcter d’urgència i ha estat votada favorablement per CIU, ERC i MUC, l’abstenció del PSC i el vot negatiu del PP, mentre que a la segona no se l’ha reconegut aquest caràcter i, conseqüentment, no ha estat tractada.

Un cop finalitzada la Comissió, els representants dels partits així com la regidora de cooperació i solidaritat, hem fet una REUNIÓ per fer una primera aproximació a la crisi humanitària que les darreres setmanes s’està produint a tocar de casa nostra i quines són les passes que com ajuntament podem fer. L’origen de la reunió està en la proposta del PSC per abordar conjuntament aquesta qüestió i, si tot reixes com fins ara, dijous al Ple veurem la primera passa d’aquest consistori en el seu conjunt per abordar des de les nostres possibilitats aquesta problemàtica.
No volem deixar de valorar positivament com per primera vegada des de l’inici de la legislatura els partits ens hem disposat a treballar conjuntament (i no només a sumar-nos, abstenir-nos o oposar-nos a les propostes dels altres) i així ho estem fent. Un fet que no deixa de ser una demostració de com si es vol, podem treballar conjuntament pel bé comú deixant de banda interessos partidistes, posicionaments maximalistes… i fent girar la nostra acció política al voltant dels veïns i veïnes de Cabrils.

ACTES DIADA 10 de setembre a les 22 h. a Cabrils. Convocades per l’Ajuntament de Cabrils.

Vam acordar en assemblea no participar com a partit (que no pas personalment) d’aquests actes institucionals entre d’altres motius per trencar simbòlicament amb el que històricament han representat aquests tipus d’actes dins de l’arquitectura institucional estatal i alhora reivindicar actes de naturalesa diferent i activa on el protagonisme resta en mans de la població com per exemple els que apleguen l’11 de setembre dels darrers anys tot reproduint anhels compartits i posant les bases d’una futura nova realitat.

REUNIÓ COMPLEX ESPORTIU L’ILLA 03 de setembre a les 19:30 h. a l’Ajuntament de Cabrils. Convocada des del govern.

Assistírem els portaveus dels partits amb representació al consistori així com d’altres regidors i J. Viñas de la consultoria de l’esport i lleure  Itik que assessora a l’Ajuntament en tot aquest afer. Se’ns comunica que l’objectiu es posar en marxa un grup de treball per definir conjuntament el futur del complex esportiu de Cabrils.
Abans d’apuntar algunes de les línies que començàrem a dibuixar per definir el futur d’aquest equipament, volem assenyalar alguns elements de l’estat actual d’aquest com per exemple que a 3 de setembre hi ha 985 socis, que d’ençà de la intervenció se’ns informa que el municipi ha pogut obtenir unes millors condicions en la factura elèctrica i la biomassa, que s’ha de procedir a reparar una de les calderes de biomassa, que des del setembre les quotes ja són recaptades per l’Ajuntament o que els i les treballadores del complex han percebut el seu salari d’agost gràcies a aquesta intervenció.
Pel que fa a les línies de futur, el consultor ens informa que en una primera estimació provisional van poder comprovar que aquest complex hauria de ser viable econòmicament (a més de la rendibilitat social i cultural que considera hauria de contemplar-se en un equipament municipal d’aquestes característiques) , tot i així pròximament ens lliurarà un informe detallat de rendibilitat. Des del govern se’ns comenta que ara la seva opció principal de cara a la futura gestió de l’equipament és la municipalització, una opció a la que en anteriors reunions atorgava poques possibilitats, però que per al MUC ha estat sempre una de les opcions primeres.  Deixant de banda alguns punts ambigus, el conjunt dels presents rebem amb més o menys predisposició aquesta nova línia de treball. Tanmateix tots comencem a proposar idees de futur que a hores d’ara no són més que això però mostra la predisposició de treballar conjuntament de la majoria dels regidors i regidores pel bé del municipi i per mirar de posar fi a un afer que ha estat un llast pel municipi gairebé des dels seus inicis .

PLE EXTRAORDINARI 31 d’agost a les 19:00 h. a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Cabrils.

https://municipalistespercabrils.wordpress.com/el-muc-a-lajuntament/ple-extraordinari-del-31-dagost/

INAUGURACIÓ MOSTRA GASTRONÒMICA 14 d’agost a les 20 h. a l’escola L’Olivera de Cabrils. Convocada des del govern.

Oficialment estàvem convocats a l’acte inaugural (i institucional) de la Mostra amb d’altres autoritats, membres d’entitats, etc. i qualsevol veí o veïna que s’atansés; un acte que com és habitual consistia en la tallada d’una cinta. Aquest cop passat per aigua com vam poder experimentar els que vam participar als actes de la Festa Major a la plaça de l’Església en baixar amb la Troca cap a la mostra.

COMISSIÓ ESPECIAL DE COMPTES 13 de juliol a les 20:00 h. a l’Ajuntament de Cabrils.

Vam assistir els Caps dels grups municipals d’ERC, MUC i PSC juntament amb l’Alcaldessa, el Regidor d’Hisenda així com el Cap de Serveis Econòmics i la Secretària interventora. Es tractava de fer l’examen del Compte General del Pressupost de l’exercici econòmic 2014 i l’emissió d’un informe. Tots els expedients estaven a la nostra disposició des del 27 de juliol -data en la que se’ns va convocar-, a més alguns dels expedients ja havien estat presentats en el Ple del 30 de juliol, i també el personal de serveis econòmics s’oferia a ajudar-vos en la consulta del material. El regidor del MUC va aprofitar aquest oferiment el dia 10 d’agost, tot i així l’anàlisi de tot aquest material requereix més temps. Tanmateix, l’11 d’agost vam rebre alguns materials en format digital.
A hores d’ara el MUC aborda aquests com una qüestió substancialment tècnica, i en aquest sentit ja podem avançar que els comptes -a nivell macro- surten, ja que al 2014 es van pressupostar uns ingressos que finalment es van superar i unes despeses que van ser un xic menors del pressupostat.
Davant de la lectura política estem una mica més expectants en el sentit que com són fets pretèrits i consumats, en un període en el que a més no estàvem presents políticament, entenem que el resultat de l’anàlisi d’aquest ens ha de portar fonamentalment a treballar per evitar que es torni a repetir allò en que no estiguem d’acord, més que a la seva utilització política sistemàtica.

REUNIÓ MOSTRA GASTRONÒMICA 12 d’agost a les 20 h. a l’escola L’Olivera de Cabrils. Convocada des del govern.

Trobada a la que assistiren els organitzadors, treballadors de l’Ajuntament que s’han encarregat de muntar la Mostra, membres d’entitats culturals, membres de l’equip de govern i dos regidors d’altres partits presents al Consistori (ERC i MUC). Aquest cop es tracta d’una trobada informal per fer una un cop d’ull a les instal·lacions, xerrar in situ sobre la Mostra… tot fent una mena de berenar-sopar. La nostra inexperiència ens feia desconeixedors de la naturalesa d’aquesta “reunió” que ja és costum, i no va ser una sorpresa desagradable ja que és fa amb l’objectiu de generar una mena de moment intersticial i de relax entre els dies d’intensa feina de preparació de la Mostra i els intensos dies de la Mostra.

PLE ORDINARI 30 de juliol a les 20:00 h. a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Cabrils.

En aquesta entrada https://municipalistespercabrils.wordpress.com/el-muc-a-lajuntament/ple-ordinari-del-30-de-juliol/ trobareu informació sobre el Ple. També podeu trobar algun apunt en relació a certs esdeveniments que entenem són importants per construir una nova forma de fer política més transparent, constructiva, participativa… i sempre des de la lògica de la pràctica i no dels discursos. Tanmateix s’aborden un parell de qüestions “sensibles” en l’actualitat cabrilenca com són el tema del complex esportiu Illa Activa i els mil i un aspectes relacionats amb la contaminació acústica, que mereixen ser abordats amb deteniment per certes dinàmiques que es generaren.

REUNIÓ PATRONAT DE L’ESCOLA BRESSOL 30 de juliol a les 18:30 h. a l’Ajuntament de Cabrils. Convocada des del mateix Patronat.

A aquesta reunió foren convocats totes les persones membres del Patronat així com els representants de tots els partits amb representació al Consistori. El Patronat està format per membres del govern (alcaldessa i 2 regidors), de l’equip de l’escola (directora i 2 mestres), 3 membres de la comunitat de mares i 2 persones més designades des del govern (una encara està pendent de designar i l’altra és la Mercedes Martínez, membre del MUC si bé la seva designació no és qualitat de representat del partit). Tanmateix van assistir dues regidores, d’ERC i PP, amb veu però sense vot.
El contingut de la reunió va ser aprovar la memòria del curs 2014-2015 i aprovar el pla per curs 2015-2016; totes dues per unanimitat. A continuació, es va informar d’un canvi en el servei de menjador que properament ha de sortir a concurs i incorporant com a criteris la proximitat o la variable ecològica a més de l’econòmic. I també s’informa de l’augment del número d’alumnes.

REUNIÓ COMPLEX ESPORTIU L’ILLA 29 de juliol a les 20 h. a l’Ajuntament de Cabrils. Convocada des del govern.

Una reunió a la que van ser convocats tots els regidors i regidores del Consistori per abordar novament l’afer Illa i provar de cercar i construir conjuntament una alternativa a la situació de “caos” en que es troba l’Illa. La proposta que se’ns plantejà des del govern era la d’intervenir l’Illa, una possibilitat que havia estat estudiada i confirmada per diferents especialistes com a viable. El debat fou llarg (no podem reproduir totes les argumentacions exposades) i tot i diferents matisos per part dels assistents s’acorda portar al ple de l’endemà una moció d’urgència en la que s’acordava la intervenció de l’Ajuntament en la gestió del complex esportiu Illa ja que existia la garantia de de que tiraria endavant la proposta (així ho vam expressar formalment els regidors del governs, el del PSC i el del MUC, i es podia intuir que la resta aniria en una direcció semblant). Una intervenció que suposaria que l’Ajuntament es faria càrrec de la gestió del servei, de les instal·lacions i de l’equip de treballadors. Ara bé, tampoc era una intervenció sense data de caducitat sinó que s’entenia com un mecanisme d’urgència que volia evitar l’imminent tancament de les instal·lacions així com l’acomiadament dels treballadors. Per aquest motiu s’establia una propera reunió per l’octubre en que es valoraria amb detall i certitud el funcionament i viabilitat d’aquest; i , en cas de que aquesta intervenció fos assumible per l’Ajuntament, es perllongaria fins que estigues resolta la situació del concurs de creditors.
Tot i que habitualment provem d’evitar incorporar valoracions al quadern, no volem deixar d’assenyalar que va ser una bona ocasió per demostrar-nos que és possible que tots els i les regidores podem treballar conjuntament pel bé del municipi i dels seus veïns i veïnes tot deixant de banda altres interessos.

REUNIÓ CONTAMINACIÓ ACÚSTICA I SALUT 27 de juliol a les 18:30 h a l’Hotel d’Entitats. Convocada per una veïna de Cabrils a títol particular (tot i que en nom d’altres persones -nombre indeterminat-)

A la trobada vam assistir el Jofre i el Miguel. L’objectiu era exposar-nos les situacions que aquesta persona i d’altres pateixen en relació a l’anomenada contaminació acústica. El cas concret d’aquestes persones es circumscriu al centre del municipi o a les urbanitzacions contigües. Ens explicaven que en aquesta zona hi ha situacions puntual en les que -entenen- es produeix contaminació acústica (senyalaven que producte d’activitats musicals) i això els afectaria en el seu dret al descans o en la qualitat d’aquest. Des del MUC apostem, com apuntàvem en parlar de la Comissió informativa, per treballar no només a través de la via normativa per trobar-ne solucions satisfactòries i pensem que en una qüestió com aquesta, amb un clar matís convivencial, les millors solucions de cara a la societat -individualment i col·lectiva- es troben en el diàleg, el coneixement, l’entesa… entre tots els actors implicats.

ACTE AGRAÏMENT TREBALLADORS QUE ES JUBILEN 24 de juliol a les 14 h. a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Cabrils.

Agrair la dedicació a Cabrils i els seus veïns i veïnes d’uns treballadors durant una bona part de la seva vida és un acte necessari de reconeixement. Aquest cop, l’homenatge ha estat per la Montse Fontanills i el Jaume Llonch. Només podem dir gràcies

COMISSIÓ INFORMATIVA 23 de juliol a les 20 h. a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Cabrils.

Una nova Comissió Informativa i algunes de les qüestions que ens sorprengueren a la nostra primera comissió, vam tornar a entreveure-les… Però ara no parlarem del que uns o d’altres fan o deixen de fer, diuen o deixen de dir… Tampoc volem presentar les nostres valoracions subjectives com si el que nosaltres interpretem fos la realitat (això vol ser un quadern de bitàcola, no un diari personal ni una hagiografia)… Es van presentar un munt de propostes i de tipus diversos però, com ja vam explicar, la llei impedeix fer difusió d’aquest material fins que no passa pel Ple i per tant no podem detallar massa el que va parlar-se. Ara bé si que podem referir-nos tangencialment a dues qüestions que els propis interessats han fet públiques.
La primera és que, tal i com es va dir a la reunió del dimecres 15 de juliol, s’ha presentat en aquesta Comissió -i per tant anirà al Ple d’aquest dijous 30- una revisió d’algunes normatives en relació a les activitats musicals de caràcter eventual i també en relació a l’ordenança de sorolls. Entenem que és un primer pas necessari si serveix per oferir llum sobre certes incongruències entre les normatives i, encara més, si ajuda a la convivència. Tanmateix, no descartem un anàlisi més profund d’aquestes, un cop analitzem la realitat de Cabrils, les particularitats, els drets d’uns i altres, la necessitat de conjugar els interessos particulars amb els interessos generals… i, tant o més important, generem un espai en que les parts implicades pugui cercar plegades solucions socials a les tensions, problemàtiques, etc. que els afecten.
La segona és la nostra intenció de treballar conjuntament i per això provem des del primer dia per generar escenaris de trobada amb d’altres forces (alguns cal dir que molt poc reeixits) on construir conjuntament. I per al MUC construir no és bàsicament sumar-se, sinó elaborar una proposta consensuada a partir de les aportacions de cadascuna de les parts.

REUNIÓ CULTURA (MÚSICA EN VIU) 15 de juliol a les 21 h al Restaurant Bar Terrassa Can Rin. Convocada per tres persones veïnes de Cabrils a títol particular (tot i que dos d’elles formen part d’una entitat de Cabrils i totes tres treballen fora del municipi en el que s’anomena la gestió cultural)

A la reunió vam assistir membres d’ERC, CiU i del MUC (en Sergi i en Miguel) així com el responsable de Can Rin i el dels Concerts de Can Rin a més dels propis convocants. L’objectiu últim de la reunió era fer conèixer als partits polítics presents al Consistori de les dificultats amb que determinades iniciatives culturals (especialment les musicals) es trobaven per posar-se en marxa i alhora cercar vies que facilitessin la realització i consolidació de les existents però també de noves que puguin sorgir. Es plantejaren un conjunt heterogeni de qüestions i preocupacions que tenien en comú vertebrar Cabrils com un poble dinàmic culturalment. Des del MUC emfatitzàrem en la necessitat de abordar aquesta complexitat pam a pam perquè, sense perdre de vista una visió holística, d’aquesta forma resulta més fàcil anar solucionant les diferents problemàtiques presentades. També vam presentar la necessitat d’afinar unes ordenances que amb relativa freqüència constrenyen més que faciliten i que, fins i tot, poden no definir adequadament la sempre complexa frontera entre el bé individual i el bé comú. En aquest sentit, assenyalar que el membre d’un dels partits al govern va aportar que en aquests moments s’estava treballant per adequar algunes de les ordenances relacionada amb aquesta qüestió tot i que desconeixem el contingut de l’adaptació. Tanmateix des del MUC vam apuntar a l’oportunitat de que s’estableixin ponts entre les iniciatives culturals privades però d’interès general amb l’Ajuntament i l’oferta cultural que aquest mateix promou.

PLE EXTRAORDINARI 9 de juliol a les 19:30 h. a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Cabrils.

Aquí https://municipalistespercabrils.wordpress.com/el-muc-a-lajuntament/ple-extraordinari-del-9-de-juliol/ trobareu algunes elements per conèixer que es va abordar en aquest Ple extraordinari que més aviat era de tràmit.

JUNTA GENERAL EXTRAORDINÀRIA DE SEIPRO 9 de juliol a les 19:30 h. a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Cabrils.

Els 13 regidors electes -arran de les eleccions municipals del 24 M- vam ser convocats per procedir al cessament i nomenament del membres de la Junta General i del Consell d’Administració de la societat privada municipal SEIPRO (Serveis i promocions Municipals S.A.). La raó és que amb l’inici de cada cicle electoral municipal passen a formar part de la Junta General els 13 regidors/es (substituint els del període anterior) així com el Consell d’Administració que es constitueix amb l’alcaldessa i altres regidors de l’equip de govern.

COMISSIÓ INFORMATIVA 2 de juliol a les 20 h. a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Cabrils.

La setmana anterior a cada Ple té lloc l’anomenada Comissió informativa en la que som convocats els portaveus o cap de grup per presentar-se i valorar el que s’ha de portar al Ple a la setmana següent.
Potser perquè som neòfits en això de la política institucional o simplement perquè entenem d’una altra forma la política però ens vam quedar sorpresos de algunes dinàmiques que es generaren. Si voleu saber un xic més podeu llegir aquestes reflexions https://municipalistespercabrils.wordpress.com/2015/07/06/la-comissio-un-dia-destrena-a-la-politica-millor-dialegs-que-monolegs-i-rumors/ En qualsevol cas, esperem que les Comissions puguin esdevenir un espai de treball conjunt i no una rèmora formalista.

REUNIÓ MOSTRA GASTRONÒMICA 2 de juliol a les 19 h. a l’Ajuntament de Cabrils. Convocada des del govern.

Reunió a la que assistirem membres de tots els partits polítics presents al Consistori, de l’associació de restauradors, d’entitats culturals a més dels organitzadors. Se’ns van mostrar els resultats del 2014, se’ns va informar d’algunes novetats com ara la recuperació del trenet, se’ns va mostrar el cartell i es provar de respondre a les preguntes que vam anar fent. Una de les qüestions que més ens interessava des del nostre desconeixement és el cost que la Mostra té per l’Ajuntament (que en última instància som el conjunt de veïns i veïnes de Cabrils) i va ser informats a partir de les dades exposades que finalment aquest cost havia estat de 20.000 €, una xifra que s’havia reduït a la meitat els darrers 3 o 4 anys. Des d’aquest punt de vista pensem que cal continuar treballant en aquesta línia per tal que la Mostra sigui autosuficient.

REUNIÓ HISENDA 29 de juny a les 19 h. a l’Ajuntament de Cabrils. Convocada des del govern.

Una reunió pensada per totes aquelles persones que ens estrenàvem en la política municipal de Cabrils a tall de “classe magistral” en la que el cap de Serveis econòmics ens explicà breument el funcionament de les finances municipals amb els pressupostos del 2015 com a exemple i alhora donar resposta a dubtes que en poguéssim tenir. Una reunió interessant a la que només vam poder assistir alguns dels convocats… En tot cas, com ja vam comentar a través d’algunes xarxes virtuals, el primer que vam extreure des del MUC és la idoneïtat d’obrir sessions públiques puntuals -amb el mateix format- al conjunt de veïns i veïnes de Cabrils. Entenem que a través d’aquestes s’estaria treballant en la línia de la transparència de forma efectiva ja que al mateix temps que es donarien a conèixer les previsions econòmiques (d’ingressos i despeses), les persones podrien disposar del coneixement per analitzar i comprendre com funcionen les finances del municipi i, en definitiva, d’on surten els fons de l’ajuntament, a que es destinen i com es gestionen.

REUNIÓ COMPLEX ESPORTIU ILLA 22 de juny a les 19 h. a l’Ajuntament de Cabrils. Convocada des del govern.

Una reunió a la que assistirem representants de tots els partits amb representació al Consistori (en Domi pel MUC) i ens que se’ns va fer una somera panoràmica de com està l’afer Illa. Una qüestió prou complexa agreujada per la mala gestió i que a dia d’avui es pot sintetitzar en tres paraules “concurs de creditors”. Tot i que mai no ha estat cap secret, tot el que envolta l’Illa ha estat des d’abans de la seva construcció un punt misteriós i, inevitablement, terreny abonat per el desconcert i la fabulació. Ara no hi ha dubte que s’obren múltiples finals per a aquesta trama i és cert que no es poden oferir més certituds que la del concurs de creditors i la delicada situació que temporalment genera tot plegat… Però també es cert que aquesta informació incerta és millor que la imaginació, desconeixement… que es prodiga quan no se sap res del cert.

ACTE D’INVESTIDURA 12 de juny a les 12 h. a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Cabrils.

Acte públic en que es va procedir primerament a lliurar les actes de regidor a les persones que vam sortir escollides a les eleccions municipals del 24 M. A continuació es va procedir a escollir i investir l’alcaldessa. Per a més detall podeu llegir el que vam escriure aquells dies:
https://municipalistespercabrils.wordpress.com/2015/06/14/dinvestidures-liturgies-i-proclames-o-el-discurs-que-no-ha-vist-la-llum/