EL DEBAT MUNICIPALS 2015 CABRILS

Des del MUC sempre hem tingut molt clar que el nostre triomf  no és treure més o menys representació sinó aconseguir transformar la nostra realitat amb l’únic objectiu de millorar la vida de les persones que vivim i fem vida a Cabrils. És evident que a més representació més capacitat d’incidència, però també és veritat que en la transformació només les bones idees, el treball i les capacitats són imprescindibles, no pas les persones o els partits. No és que a Municipalistes per Cabrils siguem un grapat de virtuosos, simplement és que els nostres llargs anys de lluita en l’acció política no institucional (a peu de carrer, des dels moviments socials,  entitats i associacions…) ens han fet veure que allò realment important és transformar la societat en benefici del bé comú. I aquesta transformació només és possible des d’una participació directa, real i continuada, allò que és l’autèntica democràcia.

Per això, des de bon començament se’ns va ficar al cap que havíem de tornar a celebrar un debat, això sí, un debat que fos diferent, on els veïns i veïnes fossin els principals protagonistes i els partits (i les persones que encapçalen les candidatures) tinguessin un paper secundari o que és el que en aquesta democràcia autèntica els ha de correspondre ja que són simples representants.  Al MUC som gent d’acció i a treballar ens posarem. El resultat fou perfecte, tots els partits (llevat d’un que no aparegué) ens posarem d’acord sobre el format i la persona que moderaria. I vet aquí que el debat ha estat una realitat!

A les persones amants de les porres, de cercar guanyadors o derrotats, les dels càlculs electoralistes i les càbales… podeu treure una primera conclusió: va guanyar Cabrils i la seva gent en tenir un debat més multitudinari que mai, amb un bon ambient, on els veïns i veïnes eren els protagonistes i, perquè no, una oportunitat de veure als caps de llista davant d’una situació real d’aquelles que no es poden manegar amb discursos preparats, amb ambigüitats mesurades i d’altres comportaments massa presents en la campanya i en la política en general. La resta d’apostes, lectures i resultats les deixem pels vostres cercles afins.

I tant o més important, ara disposeu d’autèntica informació per valorar els projectes, les persones, les capacitats… perquè nosaltres sabem que no sou simple mainada esperant una promesa, sou persones conscients, reflexives i  critiques, sou vosaltres qui maneu perquè sou vosaltres qui trieu a qui us ha de representar. Només hi ha una autèntica transparència, la total, només hi ha una informació, la veraç, i només hi ha una única forma de comunicar-les, l’accessible i comprensible per a tothom.

Tal i com ens vam comprometre totes les caps de llista presents al debat, aquí teniu les respostes a les preguntes que quedaren pendents.  Perquè la participació de tothom és igual d’important i mereix la mateixa atenció, perquè els compromisos s’han de complir, perquè la comunicació i transparència sempre ha d’estar present… en definitiva, perquè defensem una forma de fer política en que les paraules sempre van acompanyades de fets.

Deixa un comentari