PLE ORDINARI DEL 29 DE NOVEMBRE

Recordeu que es pot fer el seu seguiment per part del veïnat des de la xarxa en directe i en diferit a través del sistema d’AudioVídeoActes i també s’ha habilitat un canal de youtube.


1.- Aprovar l’acta de la sessió ordinària de data 27.09.2018 i l’acta de la sessió extraordinària de data 29.10.2018.

La primera s’aprova amb 12 vots a favor (PDiU, MUC, ERC i PSC) i 1 abstenció (PP).

La segona s’aprova amb 11 vots a favor (PDiU, MUC i ERC) i 2 abstencions (PSC i PP).


2.- Dictamen d’aprovació inicial del Pressupost General de 2019 i Bases d’Execució del mateix, integrat pel de la Corporació, l’Organisme Autònom Escola Bressol, l’Organisme Autònom Museu-Col·lecció Municipal, així com de la plantilla de personal de l’Ajuntament i de l’Organisme Autònom Escola Bressol. (Exp. 3271/2018).

Podeu consultar l’informe econòmic-financer pressupost 2019.

S’aproven amb 8 vots a favor (PDiU, MUC i PSC), 4 en contra (ERC) i 1 abstenció (PP).

Sorprenentment cap partit -més enllà de les explicacions donades des dels partits que formen govern, PDiU i MUC- han fet cap intervenció en relació als pressupostos municipals que, probablement, és la qüestió més cabdal per la gestió municipal durant el 2019. En aquest sentit, es podria considerar que el vot a favor del PSC ja va ser raonat en els grups de treball de pressupostos i que l’abstenció del PP hauria de ser entesa com una inhibició, però els contraris d’ERC, quan teòricament van participar activament del grup de treball de pressupostos i només van aportar dos propostes viables econòmicament com la de posar una partida de llums de nadal i actualitzar l’equip de so de l’Hotel d’Entitats, potser el veïnat hauria agraït conèixer el seu projecte i posicionament… Per què no ho van fer ni uns i altres, nosaltres no podem donar resposta… 


3.- Dictamen d’aprovació inicial de la modificació de pressupost núm. 32 del pressupost municipal de 2018 (Exp. 3265/2018).

Es tracta del traspàs de diners  de partides no esgotades del pressupost municipal 2018 a partides esgotades per poder fer front al tram final de l’any.

S’aproven amb 8 vots a favor (PDiU, MUC i PSC) i 5 abstencions (ERC i PP).


4.- Dictamen d’aprovació del Pla Econòmic Financer elaborat per la Diputació de Barcelona pels exercicis 2018-2019 (Exp. 3268/2018).

Podeu accedir des d’aquí al Pla Econòmic Financer.

S’aproven amb 8 vots a favor (PDiU, MUC, PSC i PP) i 4 abstencions (ERC).


5.- Dictamen d’aprovació del Conveni de delegació de competència en matèria de serveis socials a favor del Consell Comarcal del Maresme (Exp. 3274/2018).

S’aprova per unanimitat (13 vots a favor).


6.- Dictamen d’aprovació de la ratificació inicial de la modificació dels Estatuts del Consorci pel Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme (Exp. 3143/2018).

S’aprova per unanimitat (13 vots a favor).


7.- Dictamen d’aprovació per l’atorgament de concessions de drets funeraris de sepultures del cementiri municipal (Exp. 784/2018).

S’aprova per unanimitat (13 vots a favor).


8.-Dictamen a favor de l’absolució dels presos polítics (Exp. 3172/2018).

S’aprova amb 10 vots a favor (PDiU, MUC i ERC), 2 en contra (PSC i PP) i 1 abstenció (PDiU).


9.- Mocions.

No va haver-hi cap moció d’urgència


10.- Donar compte de les resolucions dictades per l’alcaldia i dels acords adoptats per la Junta de Govern Local des de la darrera sessió ordinària.

Ni ERC, ni PSC, ni PP van fer cap pregunta vers tota l’activitat generada des del govern municipal els darrers dos mesos.


11.- Precs i preguntes.

Mai hem recollit les qüestions aparegudes en aquest moment del Ple per la dificultat de tractar de forma estrictament descriptiva (i objectiva) més encara quan algun dels grups municipals interpreten de tant en tant  aquesta fase com un espai de les aparences més que no pas altra cosa (potser és allò de qui no té feina el gat pentina o pitjor encara creure i practicar en la democràcia figurativa o aparent) o simplement com arena política on es fan palesa velles formes de fer política.

En cap cas considerem que no sigui del vostre interès, perquè realment de tot s’aprèn, i més ara que podeu seguir aquest apartat   a l’espai de les ÀudioVídeoActes de l’Ajuntament de Cabrils, al canal de youtube de l’Ajuntament de Cabrils i a la retransmissió a través del canal de televisió MarTV. Especialment interessant i útil és l’espai de les ÀudioVídeoActes ja que està indexada i podeu desplaçar-vos pels diferents punts,intervencions, etc.


Torn obert de paraula al públic assistent

Aquest cop hi ha hagut diverses intervencions, si voleu sentir aquestes intervencions a la gravació que trobareu al canal de youtube de l’Ajuntament de Cabrils