PLE ORDINARI DEL 19 DE JULIOL

Recordeu que des del darrer Ple es pot fer el seu seguiment per part del veïnat des de la xarxa en directe i en diferit a través del sistema d’AudioVídeoActes i també s’ha habilitat un canal de youtube.

El regidor del PSC ha excusat la seva absència i conseqüentment les votacions d’aquest Ple seran sobre 12.

 

1.- Presa de possessió del càrrec de regidora en representació del grup municipal ERC-AM de l’Ajuntament de Cabrils a la senyora Helena Martorell Sánchez.


2.- Dictamen d’aprovació del segon text refós del Pla d’Ordenació Urbana Municipal de Cabrils.

Un volta més del llarg periple del nou POUM de Cabrils que s’inicia fa més de 8 anys amb l’aprovació inicial de l’avanç pel govern del PSC, ICV i ERC. Un tràmit burocràtic més reclamat des d’Urbanisme de la Generalitat i indispensable per la seva posada en marxa.

S’aprova amb 7 vots a favor (PDiU i MUC), 4 en contra (ERC) i 1 abstenció (PP).


3.- Dictamen d’aprovació inicial de la modificació de pressupost núm. 10 del pressupost municipal de 2018, mitjançant la modalitat de crèdit extraordinari i suplement de crèdit finançat amb la utilització de superàvit de l’exercici 2017 per inversions financerament sostenibles i subvenció de la Diputació de Barcelona.

Modificació que ha de permetre: per una banda, substituir les calderes del CEM (Complex Esportiu Municipal) de Cabrils i així continuar oferint el servei a una mica més de 1.000 persones -la gran majoria veïns i veïnes de Cabrils-; per l’altra, ampliar la partida pressupostària del projecte del camp de futbol-7 (muntant que posteriorment es veurà reduït amb l’arribada d’una subvenció)

S’aprova amb 7 vots a favor (PDiU i MUC) i 5 abstencions (ERC i PP).

Un episodi més del despropòsit que va suposar la construcció i posterior gestió del gimnàs per part d’Illa que es va projectar i inaugurar el mandat 2007-2011. En aquest cas és la conseqüència d’un mal ús continuat de les calderes de biomassa amb la combustió entre d’altres elements de resta d’obres. És difícil no mostrar la nostra sorpresa un cop més davant de l’abstenció d’un projecte que endega un d’aquests partits i que en qualsevol cas vol garantir un servei i una propietat del municipi.


4.- Dictamen d’aprovació inicial de la modificació de pressupost núm. 11 del pressupost municipal de 2018, mitjançant la modalitat de crèdit extraordinari i suplement de crèdit finançat amb romanent de tresoreria disponible per a despeses generals de l’exercici 2017.

Modificació pressupostaria per poder fer front a la reparació de les escombradores motoritzades que s’ocupen de la neteja viària del municipi i també per la compra d’una nova maquina de neteja per a les voreres que ha de substituir a les bufadores dins del centre urbà..

S’aprova amb 11 vots a favor (PDiU, MUC i ERC) i 1 abstenció (PP).

Sense una explicació que raoni no podem entendre l’abstenció en una qüestió com aquesta.


5.- Dictamen d’aprovació inicial de la modificació de pressupost núm. 2 del pressupost de l’Organisme Autònom Escola Bressol de l’exercici 2018.

Es tracta d’una modificació dins del mateix pressupost de l’escola bressol per una reparació del rentavaixelles, la reparació d’un tendal i una actuació complementària en els finestrals.

S’aprova per unanimitat (12 vots).


6.- Dictamen d’aprovació de la delegació de la competència municipal del servei de recollida de la FORM i el rebuig del municipi de Cabrils i el seu transport a un abocador autoritzat o planta de tractament autoritzada a favor del Consell Comarcal del Maresme.

S’aprova per unanimitat (12 vots).


7.- Dictamen d’aprovació de la suspensió temporal de l’atorgament de llicències, declaracions responsables i comunicacions prèvies destinades a habitatges d’ús turístic.

S’aprova per unanimitat (12 vots).


8.- Dictamen a proposta dels grups municipals de PDiU, ERC, MUC i PP, en suport a la concessió de la Creu de Sant Jordi a les Agrupacions de Defensa Forestal.

En el moment de l’aprovació, la Generalitat ja havia procedit a la concessió d’aquest reconeixement a les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF); tot i iaxí s’ha volgut continuar fent a nivell municipal aquest reconeixement.

S’aprova per unanimitat (12 vots).

Des del MUC volem fer palès el nostre agraïment a les persones que formen part de les ADF (voluntaries i assalariades) i encomanar al Govern de la Generalitat (i els partits que el formen) a acompanyar aquest reconeixement simbòlic de majors recursos econòmics tant per a les ADF com per al cos de Bombers.


9.- Dictamen pel qual el plenari es dóna per assabentat i conforme amb els acords adoptats per la Junta General de SEIPRO, S.A., en relació a la incoació de la dissolució i posterior liquidació de la societat i s’inicien els tràmits de modificació de la forma de prestació dels serveis i activitats portats a terme per la societat.

S’aprova per unanimitat (12 vots).


10.- Moció per l’aprovació de la xifra oficial de població a data 1 de gener de 2018.

La xifra actual passa a ser de 7.348 persones a 1 de gener de 2.018.

S’aprova per unanimitat (12 vots).


11.- Mocions.

Es van presentar tres mocions d’urgència.


12.- Donar compte de les resolucions dictades per l’alcaldia i dels acords adoptats per la Junta de Govern Local des de la darrera sessió ordinària.


13.- Precs i preguntes.

Mai hem recollit les qüestions aparegudes en aquest moment del Ple per la dificultat de tractar de forma estrictament descriptiva (i objectiva) més encara quan algun dels grups municipals interpreten de tant en tant  aquesta fase com un espai de les aparences més que no pas altra cosa (potser és allò de qui no té feina el gat pentina) o simplement a demostracions de formes velles de fer política.

En cap cas considerem que no sigui del vostre interès, perquè realment de tot s’aprèn, i més ara que podeu seguir aquest apartat   a l’espai de les ÀudioVídeoActes de l’Ajuntament de Cabrils, al canal de youtube de l’Ajuntament de Cabrils i a la retransmissió a través del canal de televisió MarTV. Especialment interessant i útil és l’espai de les ÀudioVídeoActes ja que està indexada i podeu desplaçar-vos pels diferents punts,intervencions, etc.


Torn obert de paraula al públic assistent

Aquest cop hi ha hagut diverses intervencions, si voleu sentir aquestes intervencions a la gravació que trobareu al canal de youtube de l’Ajuntament de Cabrils