PLE ORDINARI DEL 28 DE JULIOL

En el Ple d’avui les votacions són sobre 11 ja que no han assistit el regidor del PSC (que va excusar la seva absència) i la regidora del PP.


1.- Aprovar l’esborrany de l’acta de la sessió plenària ordinària de data 26 de maig de 2016 i l’esborrany de l’acta de la sessió extraordinària i urgent de data 30 de maig de 2016.

S’aproven amb 7 vots a favor (CiU i MUC) i 4 abstencions (ERC)


2.- Dictamen d’aprovació de l’adhesió al conveni signat entre l’Agència Tributària i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies en matèria de subministrament d’informació tributària a les entitats locals.

L’objectiu de signar aquest conveni

S’aprova per unanimitat (11 vots a favor)


3.- Dictamen d’aprovació de les dues festes locals de l’any 2017.

Són les dates de les dues festes de designació local. Són el 3 de maig -festa de la santa creu- i el 5 de juny -segona pasqua.

S’aprova per unanimitat (11 vots a favor)


4.- Dictamen d’aprovació de la xifra de població a 1 de gener de 2016.

A 1 de gener de 2016 a Cabrils érem 7289 persones.

S’aprova per unanimitat (11 vots a favor)


Del punt 5 a 12 -ambdós inclosos- comparteixen una naturalesa clarament econòmica ja que suposen modificacions pressupostàries


5.- Dictamen d’aprovació inicial de la modificació de pressupost 22/2016, per transferència entre partides relatives al centre esportiu municipal.

Com va informar la regidora d’Esports en el Ple i es recull en aquesta memòria, la següent transferència vol avançar-se a les despeses que es preveuen es generaran en el que resta d’any.

S’aproven amb 7 vots a favor (CiU i MUC) i 4 abstencions (ERC)


6.- Dictamen d’aprovació inicial de la modificació de pressupost 23/2016, per utilització del superàvit de l’exercici 2015 per a actuacions de millora i rehabilitació de la pavimentació de diverses zones del municipi, com a inversió financerament sostenible.

S’aprova per unanimitat (11 vots a favor)


7.- Dictamen d’aprovació inicial de la modificació de pressupost 24/2016, per crèdit extraordinari i suplement de crèdit finançada amb romanent de tresoreria de l’exercici 2015, per a la participació municipal en la reconstrucció de l’orgue de la Parròquia de la Sta. Creu, any 2016.

S’aprova per unanimitat (11 vots a favor)

Com el nostre regidor ja va explicar al Ple el nostre ha estat un vot favorable si bé amb certes reserves. El sentit favorable és per solidaritat amb l’equip de govern del que formem part i pel conveni preexistent per la restauració de l’Orgue entre l’Ajuntament, la Parròquia i l’Arquebisbat (restauració en la que també participen mitjançant donacions alguns veïns i veïnes de Cabrils). Ara bé, les reserves són originades pel fet d’aportar diners de tothom a un bé privat (concretament de l’església catòlica que a més ja gaudeix de diferents privilegis entre aquests fiscals), tot i reconèixer el seu valor patrimonial i el fet que de forma més o menys directa poden gaudir la majoria del veïnat de Cabrils.


8.- Dictamen d’aprovació inicial de la modificació de pressupost 25/2016, per habilitació de crèdit per fer front al pagament de la resta de la paga extraordinària de desembre de 2012 del personal funcionari i laboral de la corporació.

Es tracta de procedir a pagar el 50% restant de la paga extraordinària de desembre del  2012 dels treballadors de l’administració pública com s’ha indicat des del Ministerio per a totes aquelles administracions que econòmicament poguessin fer-hi front com és el cas de l’Ajuntament de Cabrils que, recordem, està per sota del 50%  d’endeutament.

S’aprova per unanimitat (11 vots a favor)


9.- Dictamen d’aprovació inicial de la modificació de pressupost 26/2016, per utilització del superàvit de l’exercici 2015 per a actuacions de rehabilitació de diversos trams de col·lectors de pluvials i residuals a la U.A. núm. 9 Montcabrer, com a inversió financerament sostenible.

S’aproven amb 7 vots a favor (CiU i MUC) i 4 abstencions (ERC)

Hi ha hagut certa polèmica que podreu seguir en la gravació del Ple. Des del MUC entenem que aquesta no és una polèmica real ja que l’Ajuntament assumeix l’obligació d’actuar  sobre aquestes infraestructures en ser coneixedor de l’estat real d’aquestes com es recull a l’informe i el potencial risc que suposa independentment de què aquestes a hores d’ara siguin de titularitat privada. La discussió sobre qui es farà càrrec finalment del cost d’aquesta intervenció no pot suposar la inhibició i desistiment de les obligacions de l’administració més quan els veïns i veïnes ha exercit el seu dret de reclamar patrimonialment a l’Ajuntament en considerar l’actual com a responsable subsidiari del que en el seu dia va permetre aquestes infraestructures. Tanmateix l’Ajuntament ha posat a consulta de la Comissió Jurídica Assessora qui resoldrà preceptivament sobre aquesta reclamació i seria, llavors, el moment de discutir aquesta qüestió.


10.- Dictamen d’aprovació inicial de la modificació de pressupost 27/2016, per utilització del superàvit de l’exercici 2015 per a actuacions de renovació de l’enllumenat públic del municipi de Cabrils.

S’aprofita aquest disponibilitat de recursos per avançar en termes d’eficiència energètica, contaminació lumínica i reducció de despesa en energia en l’enllumenat públic.

S’aprova per unanimitat (11 vots a favor)


11.- Dictamen d’aprovació inicial de la modificació de pressupost 28/2016, per crèdit extraordinari i suplement de crèdit finançada amb romanent de tresoreria de l’exercici 2015, per la rehabilitació de l’edifici del Mas Maria.

El proper trasllat de l’Institut Cabrils al seu emplaçament definitiu suposa el retorn d’aquest equipament al municipi. Des del govern es vol destinar el Mas Maria a usos socials, especialment per al jovent, i per això cal procedir a la seva adequació.

S’aprova per unanimitat (11 vots a favor)

Volem recordar que en el projecte EXPRESSA’T de pressupostos participatius el jovent de 6è i 1r dels centres educatius de Cabrils van escollir destinar una partida de 5000 € a l’adequació d’un espai polivalent autogestionat. Aquest projecte coincideix i és totalment compatible amb la voluntat del govern de traslladar l’Altell a aquest nou edifici, destinar una part de l’equipament a l’autogestió del jovent de Cabrils i mantenir la cessió d’alguns espais d’aquest edifici (com ja passa ara) a l’associació Projecte Nut.


12.- Dictamen d’aprovació inicial de la modificació de pressupost 29/2016, per crèdit extraordinari i suplement de crèdit finançada amb romanent de tresoreria de l’exercici 2015, per cobrir les despeses programades per la Festa Major de Santa Helena.

S’aproven amb 7 vots a favor (CiU i MUC) i 4 abstencions (ERC)

Aquesta ha estat una qüestió debatuda en assemblea oberta del MUC i també en les reunions del govern i aquesta modificació és el resultat. Podríem dir que és el punt d’equilibri entre treballar per una gestió eficient i organitzada i garantir unes festes majors en condicions. Ha estat una situació excepcional de la que s’ha d’aprendre per properes programacions.


13.- Donar compte del Decret d’alcaldia núm. 631/2016, de 27 de juny, pel qual es desestima el recurs de reposició presentat per ICF i Banc Sabadell, en relació a la liquidació econòmica del contracte amb l’empresa Areva Trading, S.L., per liquidació concursal.


14.- Donar compte del Decret d’alcaldia núm. 632/2016, de 27 de juny, pel qual es desestima el recurs de reposició presentat per l’administrador concursal, en relació a la liquidació econòmica del contracte amb l’empresa Areva Trading, S.L., per liquidació concursal.


15.- Donar compte del Decret d’alcaldia núm. 570/2016, de 9 de juny, d’aprovació inicial de la modificació de la base 9 Ampliació de crèdits de les bases d’execució del pressupost per a l’exercici 2016.

Modificació necessària per permetre utilitzar els ingressos que genera el casal municipal d’estiu en el mateix casal municipal.


16.- Donar compte dels decrets d’alcaldia núm. 651, 652 i 653, d’1 de juliol, d’aprovació de liquidació de pressupostos corresponents a l’exercici 2015.

Tracta sobre la liquidació pressupostària dels organismes autònoms del museu i de l’escola bressol així com de l’Ajuntament de Cabrils.


17.- Mocions

No hi ha hagut cap moció


18.- Donar compte de les resolucions dictades per l’alcaldia i dels acords adoptats per la Junta de Govern Local des de la darrera sessió ordinària


19.- Precs i preguntes

Un cop més us recordem que no reproduïm les diferents intervencions fetes per alguns dels grups polítics ja que no volem caure en el món de les interpretacions i si teniu interès de conèixer que s’ha parlat, no hi ha res millor que observar la gravació del Ple.


Torn obert de paraula del públic assistent

Aquest cop no hi ha hagut cap intervenció