PLE ORDINARI DEL 28 DE MARÇ

Recordeu que es pot fer el seu seguiment per part del veïnat des de la xarxa en directe i en diferit a través del sistema d’AudioVídeoActes i també s’ha habilitat un canal de youtube.


El regidor del PSC ha excusat la seva absència i conseqüentment les votacions d’aquest Ple seran sobre 12.


1.- Aprovar l’esborrany de l’acta de la sessió ordinària de data 31 de gener de 2019.

S’aprova amb 11 vots a favor (PDiU, MUC i ERC) i 1 abstenció (PP)


2.- Dictamen d’aprovació inicial del Protocol emergències socials per al període 2019-2022 confeccionat per la regidoria de Serveis Socials.

S’aprova amb 11 vots a favor (PDiU, MUC i ERC) i 1 abstenció (PP)


3.- Dictamen d’aprovació inicial de l’Ordenança municipal reguladora Mostra Gastronòmica, Comercial i d’Artesans de Cabrils.

S’aprova amb 7 vots a favor (PDiU i MUC) i 5 abstencions (PP i ERC)


4.- Dictamen d’aprovació provisional de la creació de l’Ordenança Fiscal 30, reguladora de la taxa per l’ocupació de l’espai del recinte de la Mostra Gastronòmica i la utilització de diferents serveis associats a aquest espai.

S’aprova amb 7 vots a favor (PDiU i MUC) i 5 abstencions (PP i ERC)


5.- Dictamen d’aprovació de la modificació 1/2019 de la plantilla de personal.

S’aprova amb 11 vots a favor (PDiU, MUC i ERC) i 1 abstenció (PP)


6.- Dictamen d’aprovació de la rectificació de l’error material detectat al Text Refós del POUM de Cabrils.

S’aprova amb 8 vots a favor (PDiU, MUC i PP) i 4 abstencions (ERC)


7.- Dictamen a proposta dels grups municipals PDiU i ERC per fer front a l’alarma social dels robatoris en cases habitades.

S’aprova amb 10 vots a favor (PDiU i ERC) i 2 abstencions (MUC i PP)

Des de Municipalistes per Cabrils (MUC) hem exposat el perquè del sentit del nostre vot, una explicació que també ha donat la regidora del PP. Les motivacions són ben diferents d’un i altre grup i si vol el PP ja explicarà les seves.
El MUC no pot compartir una moció que reclama de manera ambigua (i sembla que sense un coneixement precís de la qüestió) un enduriment del codi penal pels furts i robatoris, més recursos per les forces de seguretat… sense tenir en compte que som d’un fenomen complex i estructural que requereix de respostes profundes i especialment que combati la pobresa que és la primera i principal causa que s’amaga darrera dels robatoris.
Una moció que, tot i ser curosa en aquest sentit, dóna ales a lògiques xenòfobes que s’escampen arreu en aprofundir en l’estigma sobre determinats grups de població.
Una moció a més que respon a interessos supramunicipals i estratègies de partits  (un text que es replica tots els pobles del Maresme).
Tot i així, no em votat en contra perquè no volem minimitzar els robatoris que es produeixen ni, encara menys, menystenir el patiment de les persones que han sofert un robatori.


8.- Donar compte de l’acord de la Junta de Govern Local de data 4 de març de 2019 sobre el conveni de donació del Grup municipal Grup de Progrés per Cabrils (GPC) mandat 2007-2011.


9.- Mocions.

Moció ordenança obres subjectes a comunicació prèvia

Es vota la urgència amb  7 vots a favor (PDiU i MUC) i 5 abstencions (PP i ERC)

Es vota la moció:  S’aprova amb 7 vots a favor (PDiU i MUC) i 5 abstencions (PP i ERC)


10.- Donar compte de les resolucions dictades per l’alcaldia i dels acords adoptats per la Junta de Govern Local des de la darrera sessió ordinària.


14.- Precs i preguntes.

Mai recollim les qüestions aparegudes en aquest moment del Ple per la dificultat de tractar de forma estrictament descriptiva (i objectiva) més encara quan algun dels grups municipals interpreten de tant en tant  aquesta fase com un espai de les aparences més que no pas del desenvolupament d’una tasca de seguiment i control del govern. Potser és allò de qui no té feina el gat pentina o pitjor encara creure i practicar en la democràcia figurativa o aparent (allò de ser-hi més que no pas fer-hi) o simplement com arena política on es fan palesa velles formes de fer política.

Aquest cop recollirem però que algunes persones regidores han optat per fer-ne una valoració general d’aquest 4 anys de mandat. Més enllà d’afirmacions relativament “protocol·làries”, destacar que dues regidores han aprofitat per acomiadar-se personalment.

Podeu seguir aquest apartat   a l’espai de les ÀudioVídeoActes de l’Ajuntament de Cabrils, al canal de youtube de l’Ajuntament de Cabrils i a la retransmissió a través del canal de televisió MarTV. Especialment interessant i útil és l’espai de les ÀudioVídeoActes ja que està indexada i podeu desplaçar-vos pels diferents punts,intervencions, etc.


Torn obert de paraula al públic assistent

Aquest cop hi ha hagut incidències tècniques que no han permès la retransmissió en directe (streaming) ni la gravació pel  canal de youtube de l’Ajuntament de Cabrils. Avui hi hagut dues intervencions, una de l’associació que gestiona el centre d’acollida d’animals per preguntar de forma pública (ja tenia respostes orals i escrites prèvies) sobre els tempos per invertir els 5.000€  dels pressupostos participatius digues la teva! del 2018 i els 5.000€ dels pressupostos participatius Expressa’t del 2019.  la segona intervenció ha estat de la comunitat de veïns i veïnes de La Resclosa en relació a un seguit de problemàtiques al seu barri (urbanització).