PLE EXTRAORDINARI DEL 21 DE DESEMBRE

01.- Ratificar el caràcter urgent de la sessió.

El motiu de la convocatòria d’un ple extraordinari és principalment la resolució del contracte de concessió administrativa per l’execució de les obres i explotació del complex esportiu i piscina de Cabrils.

Aprovada per 12 vots a favor (CiU, ERC, MUC i PSC) i 1 abstenció (PP).


02.- Moció per la resolució del contracte de concessió administrativa per l’execució de les obres i explotació d’un complex esportiu amb piscina coberta de Cabrils per entrar en fase de liquidació concursal.

Arran de l’informe favorable per part de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat de Catalunya sobre la resolució del contracte de concessió administrativa amb l’empresa Areva trading S.L. en considerar motiu de resolució la liquidació concursal (com també ho hauria estat el no pagament de les obligacions amb la Tresoreria de la Seguretat Social i amb Hisenda.

S’aprova amb 9 vots a favor (CiU, MUC, PSC i PP) i 4 en contra (ERC).

Aquest seria una de les darreres passes del llarg i tortuós procés del complex esportiu municipal (i del que ja hem parlat en repetides ocasions) i que ens haurien de dur a la recuperació i posterior gestió municipal d’aquest equipament. Avui no es tractava de recolçar o no la seva municipalització, projecte de gestió que ha anat comptant amb altes i baixes entre les forces polítiques del municipi, ni tampoc de dirimir accions concretes per posar fre a la decadència de les instal·lacions, del serveis prestats o del futur del personal  com en ocasions anteriors. Sinó que es tractava de posar fi al contracte de concessió amb una empresa que incomplia amb les obligacions adquirides, amb els greuges que a més això comportava pels conjunt de veïns i veïnes que en feien ús d’aquestes instal·lacions, pels treballadors i treballadores  i pel mateix Ajuntament.


03.- Moció per la finalització del procediment d’imposició de penalitats al contractista i declarar l’arxiu de l’expedient.

Moció que és conseqüència de l’anterior resolució.

S’aprova per unanimitat (13 vots a favor).


04.- Moció per la rectificació d’error material de l’Ordenança Fiscal núm. 3 “Impost sobre vehicles de tracció mecànica”

Es tracta d’una adequació ja que vam aprovar amb anterioritat una bonificació del 100% de l’IVTM als vehicles elèctrics i per llei només es pot aplicar fins a un 75%.

S’aprova per unanimitat (13 vots a favor).


05.- Moció per l’aprovació de la xifra de població a 1 de gener de 2015

Tractant-se d’una actualització de dades no cal fer cap esment. La població de Cabrils a 1 de gener de 2015 és finalment de 7.251 persones.