PLE ORDINARI DE 26 DE MAIG DE 2022

Recordeu que es pot fer el seguiment del Ple en directe des de la xarxa (tot i que en aquest no ha estat possible per una incidència tècnica) com també en diferit a través del sistema d’AudioVídeoActes i del canal de youtube de l’Ajuntament de Cabrils.

Ha excusat la seva absència una regidora d’ERC, per tant les votacions en aquest ple seran sobre 12.

A l’inici del Ple s’ha informat que la secretària municipal ha guanya la plaça en un altre ajuntament i serà el seu últim ple.


1. Aprovació de l’acta de la sessió anterior

S’aprova per unanimitat (12 vots a favor)

2. Dictamen relatiu a d’aprovació definitiva de la modificació del Pla especial d’usos per a la determinació de les condicions d’ordenació i edificació de la parcel.la ubicada al carrer Cal Batalló 3A.

Punt relacionat amb el procés de construcció del nou Centre d’Atenció Primària (CAP) de Cabrils. El Ple de Cabrils de 30 de juliol de 2020 va decidir per unanimitat cedir el domini d’aquest terreny al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya per a la construcció del nou Centre d’Atenció Primària (CAP) de Cabrils i que hauria de posar fi tant a unes instal·lacions provisionals i temporals (des de fa uns 10 anys) i alhora passar de consultori local (situació que s’arrosega de quan Cabrils hi havien poc més de 2000 habitants) a centre d’atenció primària que doni servei als més de 7500 habitants actuals. Així mateix en el Ple de 26 de novembre de 2020 es va aprovar per unanimitat el Pla especial d’usos. Tanmateix, el Departament de Salut en desarollar el projecte ha variat algunes característiques de la nova edificació que han obligat al’Ajuntament de Cabrils a fer aquesta modificació de pla especial.

S’aprova amb 9 vots a favor (MUC, ERC, Units, PSC i el regidor no adscrit) i 3 abstencions (JxC).

Sorprenents resultats dels que no farem valoracions, tot i que considerem necessari recordar que, en les autèntiques democràcies, el bé comú ha de ser el principi rector de tota actuació política. Així mateix, volem manifestar un cop més el nostre rebuig a equiparar interessos individuals amb interessos col·lectius i drets fonamentals com el dret a la salut i l’atenció sanitària.

3. Dictamen relatiu a l’aprovació inicial de la modificació de l’ordenança reguladora de la Mostra Gastronòmica, Comercial i d’Artesans de Cabrils.

Modificació que busca facilitar la participació de les restauradores i restauradors a la Mostra alhora que agilitzi el sistema de tiquets i el repartiments dels ingresos que generen.

S’aprova amb 9 vots a favor (MUC, ERC, Units, PSC i el regidor no adscrit) i 3 abstencions (JxC).


4. Dictamen relatiu a l’aprovació de la modificació de l’Ordenança Fiscal 10 , reguladora de la taxa per l’expedició de documents administratius.

Modificació que vol simplificar i agilitzar el procediment electrònic per obtenir el volant d’empadronament.

S’aprova amb 11 vots a favor (MUC, ERC, Units, jxC i el regidor no adscrit) i 1 abstenció (PSC).


5. Dictamen relatiu a l’acord d’aprovació inicial del projecte executiu per la reforma dels lavabos de l’Escola Olivera de Cabrils.

S’aprova per unanimitat (12 vots a favor)


6. Dictamen relatiu a l’aprovació inicial de l’expedient de modificació de pressupost número 11 del Pressupost Municipal de 2022 de crèdit extraordinari, finançat baixes de crèdits d’altres aplicacions pressupostàries del pressupost vigent no compromesos.

S’aprova amb 7 vots a favor (MUC, ERC, i Units) i 5 abstencions (JxC, PSC i el regidor no adscrit).


7. Dictamen relatiu a l’aprovació de l’acord transaccional La Resclosa a homologar judicialment.

S’aprova per unanimitat (12 vots a favor)

Considerem necessari corregir una afirmació de la portaveu d’un grup municipal de l’oposició que va afirmar que tots els partits s’havien reunits en campanya electoral amb un grup de veïns d’aquesta urbanització i que els hi havien promès un seguit de qüestions. Des del MUC volem recordar que no ens vam reunir ja que des de la nostra constitució com a partit el 2015 vam acordar que no ens reuniríem a porta tancada amb cap grup d’interès i així ho hem fet fins a dia d’avui tot obrint les portes a la participació de qualsevol persona, grupm, entitat… a les nostres assemblees setmanals com van fer aquest veïns que van venir concretament el 30 d’abril de 2019 a 2/4 de set del vespre a l’Hotel d’Entitats. Així mateix no podem afirmar, com no podia ser de cap altra manera, res sobre si els altres partits van o no reunir-se. En tot cas, considerem que aquest qüestions no tenien res a veure amb el moment actual ni amb el que s’estava votant.


8. Dictamen relatiu a l’acord d’aprovació del text del nou conveni i signatura del conveni de Col·laboració amb l’ajuntament de Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar per a l’organització de l’Espai Jove adaptat.

S’aprova per unanimitat (12 vots a favor)


9. Dictamen relatiu a l’acord de ratificar, donar-se per assabentats i conformes amb el Decret d’alcaldia núm. 239/2022 d’1 d’abril de 2022 relatiu al Conveni de Col·laboració entre l’Ajuntament de Cabrils i la Federació catalana de futbol.

Conveni amb la Federació catalana de futbol per la promoció d’aquest esport i que entre d’altres obre la porta a la realització de competicions i altres esdeveniments als camps de futbol municipals un màxim de tres caps de setmana a l’any i sempre que no hi hagi competició del C.F. Cabrils, així com a la possible col·laboració de la FCF en algunes de les despeses d’aquestes instal·lacions com per exemple la recent substitució de la gespa del camp de futbol 11. per part de la federació

S’aprova amb 9 vots a favor (MUC, ERC, Units, PSC i el regidor no adscrit) i 3 abstencions (JxC).


10. Dictamen relatiu a l’acord de ratificació, donar-se per assabentats i conformes amb el Decret d’alcaldia núm. 312/2022 de 27 d’abril de 2022 relatiu al Conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Cabrils i el Consell Comarcal del maresme per a l’execució del projecte executiu de la xarxa comarcal de banda ampla del Maresme, Teià, Cabrera de Mar i Cabrils.

S’aprova per unanimitat (12 vots a favor)


11. Dictamen relatiu a l’aprovació de la concessió i pròrroga de drets funeraris del Cementiri Municipal de Cabrils

S’aprova per unanimitat (12 vots a favor)


12. Moció a ratificar la seva inclusió a l’ordre del dia del grup municipal de JxC, ERC, Units i MUC de suport als Jutges de Pau

La ratificació s’aprova amb 11 vots a favor (MUC, ERC, Units, JxC i PSC) i 1 en contra (el regidor no adscrit).

S’aprova amb 10 vots a favor (MUC, ERC, Units i JxC) i 2 en contra (PSC i el regidor no adscrit).

13. Moció a ratificar la seva inclusió a l’ordre del dia presentada pels grups d’ERC, JxC, UxC i MUC per aclarir els fets de l’espionatge contra el moviment independentista català.

La ratificació s’aprova amb 11 vots a favor (MUC, ERC, Units, JxC i el regidor no adscrit) i 1 en contra (PSC).

S’aprova amb 10 vots a favor (MUC, ERC, Units i JxC), 1 abstencions (PSC) i 1 en contra (el regidor no adscrit).


14. Donar Compte de l’informe de la tresoreria municipal sobre el compliment de la Llei de morositat 4t Trimestre 2021


15. Donar Compte de l’informe de tresoreria municipal sobre el compliment de la Llei de morositat 1r Trimestre 2022

16. Donar Compte de les resolucions dictades per l’alcaldia i dels acords adoptats per la Junta de Govern Local des de la darrera sessió ordinària

17. Precs i preguntes

Mai recollim les qüestions aparegudes en aquest moment del Ple per la dificultat de tractar de forma estrictament descriptiva (i objectiva) més encara quan algun dels grups municipals interpreten aquesta fase com un espai de les aparences més que no pas del desenvolupament d’una tasca de seguiment i control del govern o fins i tot ho directament com un espai de campanya electoral i defensa d’interessos partidistes en una perversió més del que teòricament seria la democràcia.

Reconeixem que de vegades es fa difícil no incorporar aquí les seves “aportacions” ni les nostres respostes, tanmateix preferim no pervertir aquest espai d’informació ni regalar un bri de difusió a les desinformacions, mentides, manipulacions, elucubracions… que es poguessin generar.

Podeu seguir aquest apartat   a l’espai de les ÀudioVídeoActes de l’Ajuntament de Cabrils, al canal de youtube de l’Ajuntament de Cabrils. Especialment interessant i útil és l’espai de les ÀudioVídeoActes ja que està indexada i podeu desplaçar-vos pels diferents punts, intervencions, etc.

Torn obert de paraula al públic assistent

Un veí ha volgut manifestar el seu reconeixement a la tasca de l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF). I un grup de treballadors municipals (concretament alguns membres de la policia local) han volgut llegir un escrit amb seguit de peticions de naturalesa laboral. .