PLE ORDINARI DEL 26 DE MAIG

En el Ple d’avui les votacions són sobre 12 ja que ha excusat la seva absència una regidora d’ERC.


1.- Aprovar  l’esborrany de l’acta de la sessió plenària ordinària de data 31 de març de 2016.

S’aprova amb 8 vots a favor (CiU, MUC i PSC) i 4 abstencions (ERC i PP)


2.- Dictamen d’aprovació inicial de la modificació núm. 2-2016 de la Plantilla de personal de l’exercici 2016.

El personal responsable del servei de neteja del Complex esportiu Municipal passa a formar part de l’empresa que té la concessió de la neteja dels edificis i equipaments públics a Cabrils mantenint les seves condicions.

S’aprova amb 11 vots a favor (CiU, ERC, MUC i PSC) i 1 abstenció (PP)


3.- Dictamen d’aprovació de la Taxa per la prestació de serveis al Complex Esportiu Municipal (Ordenança fiscal núm. 32).

Es tracta de passar les tarifes del Complex Esportiu Municipal (CEM) de preu públic (aprovades amb anterioritat) a taxa sense que això provoqui cap alteració en les tarifes que paguen les persones que en fan ús d’aquest equipament.

S’aprova amb 9 vots a favor (CiU, MUC, PSC i PP) i 3 abstencions (ERC)

S’ha fet una petita modificació en el document presentat a proposta d’una regidora d’ERC de cara a clarificar una tarifa concreta.


4.- Donar compte del Decret d’Alcaldia 424/2016, de 9 de maig, pel qual es resolen les al·legacions presentades per l’Institut Català de Finances i pel Banco Sabadell, contra l’acord de Ple de data 31 de març de 2016, pel qual s’aprovà la liquidació econòmica del contracte amb l’empresa Areva Trading S.L per liquidació concursal.


5.- Donar compte del Decret d’Alcaldia 425/2016, de 9 de maig, pel qual es resolen les al·legacions presentades per Pluta Abogados y Administradores Concursales SLP, contra l’acord de Ple de data 31 de març de 2016, pel qual s’aprovà la liquidació econòmica del contracte amb l’empresa Areva Trading S.L per liquidació concursal.


6.- Donar compte del Decret d’Alcaldia 426/2016, de 9 de maig, pel qual es resolen les al·legacions presentades per Areva Trading SLU, contra l’acord de Ple de data 31 de març de 2016, pel qual s’aprovà la liquidació econòmica del contracte amb l’empresa Areva Trading S.L per liquidació concursal.


7.- Donar compte del Decret d’Alcaldia 395/2016, de 29 d’abril, sobre el nomenament de personal eventual.


8.- Dictamen, a proposta dels grups municipals de CIU, MUC, ERC, PSC i PP contra l’acord entre la Unió Europea i l’Estat de Turquia.

S’aprova per unanimitat (12 vots a favor)

La nostra postura ha estat ben clara sobre aquesta qüestió des de que es va començar a “cuinar”, per tant, ens satisfà  aprovar per unanimitat aquest posicionament. No volem deixar de mencionar que tot just fa pocs dies es procedia a iniciar el desallotjament d’Idomeni -casualitats de la vida quan al nostre país molts celebraven l’any de les eleccions municipals- i que maluradament avui s’ha completat. És un nou intent de posar fi a una esperança, la de milers de persones de fugir de la guerra i construir-se un futur millor, lluny de la total dependència d’un assistencialisme extrem i de la més pura liminalitat que suposa perpetuar-se en la condició de refugiat en passar a un camp sota control institucional.


9.- Donar compte dels informes trimestrals de tresoreria municipals sobre el compliment de la Llei de morositat a l’Ajuntament de Cabrils, relatius al primer trimestre de l’exercici 2016.


10.- Mocions d’urgència:

Els grups municipals de CIU, ERC i MUC han presentat la una moció de“rebuig als atacs del govern espanyol contra la llei de mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica”.

S’ha votat la seva urgència: 11 a favor (CiU, ERC, MUC i PSC) i 1 en contra (PP).

Votació de la moció: 11 a favor (CiU, ERC, MUC i PSC) i 1 abstenció (PP).

Apuntar que des de el PP s’ha justificat el seu vot tot apuntant al caràcter partidista de la moció i la seva relació amb interessos polítics aliens al patiment de les persones.

Des del MUC hem volgut fer manifest el nostre total suport a aquesta moció i recordar que cal superar els interessos político-partidistes i centrar tota l’atenció a les persones i en les complexes situacions que moltes han de viure en el context actual. En aquest sentit hem volgut recordar que no fa ni una setmana que Junts pel Sí votava en contra al Parlament  de que es pogués debatre la ILP sobre l’educació o que les recents modificacions del govern espanyol en la declaració de la renda d’enguany podia deixar sense recursos a un munt d’entitats catalanes del tercer sector  que treballen per ajudar a les persones.


11.- Donar compte de les resolucions dictades per l’alcaldia, i dels acords adoptats per la Junta de Govern Local des de la darrera sessió ordinària


12.- Precs i preguntes

Tot i ser reiteratius volem tornar a senyalar que no reproduïm les diferents intervencions fetes per alguns dels grups polítics ja que no volem caure en el món de les interpretacions i si teniu interès de conèixer que s’ha parlat, no hi ha res millor que observar la gravació del Ple.


Torn obert de paraula del públic assistent

Com a l’anterior punt us remetem a la gravació del Ple.