El QUADERN DE BITÀCOLA del MUC

Des de fa 8 anys insistim en què les paraules sempre han d’anar acompanyades de la pràctica i que a més només té sentit quan es fa de portes endins i enfora –hi ha qui d’això diria coherència però potser és una paraula massa important per una qüestió que per nosaltres és de sentit comú. Tanmateix hem vingut defensant que fer promeses és l’avantsala d’incomplir-les i més si són miraculoses i,  conseqüentment l’únic que podem i volem garantir és el nostre compromís i dedicació a les línia de treballs fixades.

Per tot això i més, fem un petit pas més en la línia de la transparència tot posant llum sobre la nostra activitat quotidiana com a partit polític present al Consistori* (amb i en representació de veïns i veïnes de Cabrils) i alhora aprofundint un xic més en la comunicació i informació real que és aquella accessible i comprensible per a tothom. Perquè només amb un veïnat informat i amb coneixement i, per tant, apoderat, podrem començar a aprofundir en una autèntica participació.

*Us recordem que aquí recollim tots els actes als que som convocats el conjunt dels grups municipals tant si hem assistit com si no, com no podia ser d’altra forma si el que cerquem és la transparència.


PLE ORDINARI 28 de març a les 8 de la tarda a la sala de Plens de l’Ajuntament de Cabrils

Podeu trobar tota la informació en aquest enllaç.

COMISSIÓ INFORMATIVA ORDINÀRIA 21 de març a les 7 de la tarda a la sala telemàtica de l’Ajuntament de Cabrils.

Òrgan de govern on els portaveus dels grups municipals hem d’abordar els punts que aniran al ple ordinari.

CONSELL EDUCATIU MUNICIPAL DE CABRILS 19 de març a les 5 de la tarda al Saló de Plens del’Ajuntament de Cabrils

Primera sessió del nou Consell Educatiu Municipal de Cabrils a la que han estat convocades les diferents persones que el composen 4 càrrecs electes (alcaldessa, regidor de joventut, regidor de participació -en aquest cas és el regidor del MUC miguel Doñate- i una regidora en representació de l’oposició), representants dels centres educatius i de les famílies, entitats així com tot un seguit de convidats entitats i resta de càrrecs electes.

PLE ORDINARI 25 de gener a les 8 de la tarda a la sala de Plens de l’Ajuntament de Cabrils

Podeu trobar tota la informació en aquest enllaç.

COMISSIÓ INFORMATIVA ORDINÀRIA 18 de gener a les 7 de la tarda a la sala telemàtica de l’Ajuntament de Cabrils.

Òrgan de govern on els portaveus dels grups municipals hem d’abordar els punts que aniran al ple ordinari.

PLE ORDINARI 30 de novembre a les 8 de la tarda a la sala de Plens de l’Ajuntament de Cabrils

Podeu trobar tota la informació en aquest enllaç.

COMISSIÓ INFORMATIVA ORDINÀRIA 23 de novembre a les 7 de la tarda a la sala telemàtica de l’Ajuntament de Cabrils.

Òrgan de govern on els portaveus dels grups municipals hem d’abordar els punts que aniran al ple extraordinari.

GRUP DE TREBALL “Un model de futur per la Complex Esportiu Municipal (CEM) 9 de novembre a les 6 de la tarda a la sala gran de l’Hotel d’Entitats.

Primera sessió d’aquest grup de treball de caràcter informatiu dirigida per la Fundació Claror, entitat responsable d’un estudi de viabilitat del CEM, en la que es presentarà l’estudi de viabilitat i els diferents models existents per a gestionar el CEM. En aquesta primera sessió s’ha convidat a participar a totes les regidores del consistori (han assistit 12 de les 13) a banda del tècnic i dues persones de l’empresa.

GRUP DE TREBALL PRESSUPOSTOS MUNICIPALS 2024 8 de novembre a 2/4 de 7 de la tarda a l’Hotel d’Entitats

Grup de treball destinat a obrir l’oportunitat d’aportar el conjunt de grups municipals a l’elaboració del pressupost municipal. Han Participat representants dels cinc grups municipals així com l’interventor de l’Ajuntament.

GRUP DE TREBALL “Models de recollida de residus” 7 de novembre a les 6 de la tarda a la sala gran de l’Hotel d’Entitats de Cabrils

Segona sessió del grup de treball per determinar conjuntament quin ha de ser el nou model de recollida de residus al nostre municipi. Han participat representants dels grups municipals del MUC, ERC, JxC i PSC a més del tècnic de l’àrea.

PLE EXTRAORDINARI 26 d’octubre les 8 de la tarda a la sala de Plens de l’Ajuntament de Cabrils.

Podeu trobar tota la informació en aquest enllaç.

COMISSIÓ ESPECIAL DE COMPTES 25 d’octubre a les 8 de la tarda a la sala telemàtica de l’Ajuntament de Cabrils.

Òrgan de govern on els portaveus dels grups municipals són informats del resultat final dels comptes 2022.

GRUP DE TREBALL “Models de recollida de residus” 24 d’octubre a les 10 del matí a la sala gran de l’Hotel d’Entitats de Cabrils

Grup de treball convocat des de la Regidoria d’Urbanisme, Habitatge i Equipaments per determinar conjuntament quin ha de ser el nou model de recollida de residus al nostre municipi. Aquesta primera sessió seraà de naturalesa formativa dinamitzada dirigida pel grup d’Anthesis Lavola, empresa responsable del darrer estudi, en la que es presentaran els diferents models possibles, les avantatges i desavantatges d’uns i altres al  nostre municipi, i se’ns farà participar d’un seguit de dinàmiques per mirar de definir quin seria el model més adient per al  nostre municipi. Han participat representats de tots cinc grups municipals, així com el tècnic de l’àrea i personald e la consultora.

COMISSIÓ INFORMATIVA EXTRAORDINÀRIA 19 d’octubre a les 7 de la tarda a la sala telemàtica de l’Ajuntament de Cabrils.

Òrgan de govern on els portaveus dels grups municipals hem d’abordar els punts que aniran al ple extraordinari.

ACTE D’INAUGURACIÓ DEL CURS ESCOLAR 2023-2024 18 d’octubre a les 7 de la tarda al C.C. La Fàbrica

L’acte formal d’inauguració al que estaven convidats el conjunt de càrrecs electes del municipi així com el conjunt de la comunitat educativa anava acompanyat d’una xerrada. Des del MUC convidem a reflexionar sobre les temàtiques que habitualment es trien des de la comunitat educativa ja que acostumen a posar l’èmfasi en problemàtiques associades a l’alumnat i en canvi poca atenció a elements “positius” d’aquest mateix alumnat o per exemple a problemes estructurals com l’infrafinançament.

GRUP DE TREBALL ORDENANCES FISCALS 2 d’octubre a les 6 de la tarda a la sala de reunions a l’Ajuntament de Cabrils

Grup de treball convocat des de la Regidoria de Tresoreria per treballar conjuntament de cara a abordar les ordenances fiscals 2024. Han participat representants dels grups municipals d’ERC, MUC, JxC, PSC i Units.

DIA INTERNACIONAL DE LA GENT GRAN 1 d’octubre a les 5 de la tarda al C.C. La Fàbrica

Aquella tarda es va retre un càlid homenatge a la gent gran del municipi en el que a banda dels parlaments, es gaudí d’una actuació musical i una berenar.

PLE ORDINARI 28 de setembre a les 8 de la tarda a la sala de Plens de l’Ajuntament de Cabrils.

Podeu trobar tota la informació en aquest enllaç.

COMISSIÓ INFORMATIVA 21 de setembre a les 7 de la tarda a la sala telemàtica de l’Ajuntament de Cabrils.

Òrgan de govern on els portaveus dels grups municipals hem d’abordar els punts que aniran al ple ordinari.

ACTES DIADA 11 de setembre a les 10 del matí al Parc del Mil·lenari de Catalunya a Cabrils

Com cada any, els actes institucionals de la Diada a Cabrils han seguit el seu format habitual a Cabrils amb el discurs institucional, les interpretacions de l’agrupació coral La Concòrdia-Santa Helena, la hissada de la senyera i les ofrenes florals d’entitats, associacions i partits. Un any més el MUC no ha participat formalment de l’acte a Cabrils com a partit -tot i que si ho ha fet la nostra regidora Laura Casalprim Ayguasenosa- en considerar que és necessari transcendir aquests actes institucionals entre altres motius per trencar simbòlicament amb el que històricament han representat aquests tipus d’actes dins de l’arquitectura institucional estatal i alhora reivindicar actes de naturalesa diferent i activa on el protagonisme resta en mans de la població com per exemple algun dels que es celebren al Fossar el dia 10 o els que determinades entitats organitzen arreu del territori aquest 11 de setembre sota el projecte compartit d’un país independent i alhora posant les bases d’aquesta nova realitat. Avui més que mai considerem que és hora de trencar amb els vells projectes però també amb els nous que no es basteixen sobre totes les sobiranies i drets de les persones!

FESTA MAJOR STA HELENA 2023 18 al 21 d’agost a Cabrils.

Un cop més som davant d’una Festa Major d’estiu -la de Santa Helena- que com ja apuntàvem aquí retorna a la normalitat.

Tot i així, hi ha un munt d’actes de i per a tothom per això com sempre ni els distingirem (aquí només volem posar allò que institucionalment va dirigit a tots i totes les regidores) i encara menys ens apropiarem d’aquests ni els mirarem des de l’òptica política-institucional. Participar a les festes és fer veïnatge, és compartir.

Enguany hi ha un acte de caràcter pretesament institucional al que som totes les regidores convidades: l’ofici de Festa Major de divendres 18. Un cop més els regidors del MUC no han participat com a tals de l’acte religiós ja que defensem una administració que, des del respecte a totes els sentiments i creences religioses, no participi formalment de cap acte religiós perquè només una administració que separa política i religió pot representar la pluralitat de la societat.

I divendres 18 hi havia a 3/4 de 8 del vespre l’acte d’inauguració de la 34a Mostra Gastronòmica de Cabrils del que les nostres regidores van participar com a representants institucionals ja que a la resta de la festa major les persones del MUC hi prenem part com a veïnes i veïns perquè la festa és de tothom i cap persona, grup o partit hauria de provar d’apropiar-se-la, ni contaminar-la amb els seus interessos partidistes o personals….

recordeu que podeu fer el seguiment de la festa major en aquest enllaç.

PLE EXTRAORDINARI 20 de juliol a les 8 de la tarda a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Cabrils.

Podeu trobar tota la informació aquí.

NIT DE L’ESPORT 7 de juliol a les 8 de la tarda al centre Cívic La Fàbrica

PLE DE CONSTITUCIÓ 17 de juny a les 12 h a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Cabrils.

Podeu trobar tota la informació en aquest enllaç

.


2 pensaments sobre “El QUADERN DE BITÀCOLA del MUC”

Deixa un comentari