PLE ORDINARI DEL 31 DE MAIG

En aquest Ple hi ha novetats que poden facilitar el seu seguiment per part del veïnat: s’ha començat a emetre en directe, s’ha posat en marxa el sistema d’AudioVídeoActes i també s’ha habilitat un canal de youtube.

El regidor del PSC, la del PP i una d’ERC han excusat la seva absència i conseqüentment les votacions d’aquest Ple seran sobre 10.

S’ha procedit a la lectura d’un manifest de condemna de una justícia que com en el cas de “la manada” massa sovint mostra un biaix patriarcal que la fa radicalment injusta i l’allunya de la majoria de la societat.

1.- Aprovar l’esborrany de l’acta de la sessió plenària ordinària de data 29 de març de 2018.
S’aprova amb 7 vots a favor (PDCatiU i MUC) i 3 abstencions (ERC)
Intuïm que aquesta serà el darrer cop en qualsevol grup municipal  s’abstindrà ja que des d’aquest Ple s’ha posat en marxa el sistema de les ÀudioVídeoActes de l’Ajuntament de Cabrils i es registra automàticament.

L’adaptació a una nova norma que suposa un atac més a l’autonomia municipal que afegeix més dificultats a la gestió de la quotidianitat.
S’aprova per unanimitat (10 vots a favor).

S’aprova per unanimitat (10 vots a favor).

S’aprova amb 7 vots a favor (PDCatiU i MUC) i 3 abstencions (ERC)

S’aprova per unanimitat (10 vots a favor).

S’aprova per unanimitat (10 vots a favor).

S’aprova per unanimitat (10 vots a favor).

S’aprova per unanimitat (10 vots a favor).
Tot i votar a  favor, no ens hem sumat a la presentació conjunta perquè considerem que el dret a la  sanitat/salut és un dret inherent a tota persona tal i com es recull a la Declaració Universal dels Drets Humans de 1948 en el seu article 25 i es des d’aquí on s’ha de defensar i no pas reduint-ho a un conflicte politicoadministratiu.

9.- Mocions.
No hi ha cap moció d’urgència.

10.- Donar compte dels informes trimestrals de morositat corresponents al primer trimestre de 2018.

11.- Donar compte dels decrets d’alcaldia núm. 1176, 1177 i 1178, d’aprovació de la liquidació dels pressupostos corresponents a l’exercici 2017 de l’Ajuntament de Cabrils, l’Organisme Autònom Museu-col·lecció Municipal i l’Organisme Autònom Escola Bressol.

12.- Donar compte del decret d’alcaldia núm. 541 relatiu a la sol·licitud de suport tècnic a Diputació de Barcelona per a la realització d’un Pla Econòmic Financer.

13.- Donar compte del decret d’alcaldia núm. 434 relatiu al nomenament de personal eventual.

14.- Donar compte de les resolucions dictades per l’alcaldia i dels acords adoptats per la Junta de Govern Local des de la darrera sessió ordinària.

15.- Precs i preguntes

Mai hem recollit les qüestions aparegudes en aquest moment del Ple per la dificultat de tractar de forma estrictament descriptiva (i objectiva) més encara quan algun dels grups municipals interpreten de tant en tant  aquesta fase com un espai de les aparences més que no pas altra cosa (potser és allò de qui no té feina el gat pentina) o simplement a demostracions de formes velles de fer política (mitges veritats, interessos supramunicipals, interessos de partits podríem dir, etc.).

Amb això no volem dir que no sigui del vostre interès, perquè realment de tot s’aprèn, i des d’aquesta setmana avancem en poder accedir a aquesta informació ja que a banda de la retransmissió a través del canal de televisió MarTV estrenem dos nous espais on seguir-lo l’espai de les ÀudioVídeoActes de l’Ajuntament de Cabrils i el canal de youtube de l’Ajuntament de Cabrils. Especialment interessant i útil és l’espai de les ÀudioVídeoActes ja que està indexada i podeu desplaçar-vos pels diferents punts,intervencions, etc.

 


El portaveu del grup municpal d’ERC ha anunciat que aquest seria el seu darrer Ple com a portaveu i regidor de l’Ajuntament de Cabrils arran de l’elecció d’una nova candidata (i portaveu) en el seu grup per a les eleccions municipals que s’han de celebrar d’aquí un any.

 


Torn obert de paraula al públic assistent

Aquest cop hi ha hagut diverses intervencions, des d’un veí sobre les actuacions en un camí (no públic), passant per qüestions sobre neteja fins a parlar de robatoris.

Si voleu sentir aquestes intervencions podeu esperar al seu passi diumenge vinent i dilluns a MarTV o com a novetat a la gravació que trobareu al canal de youtube de l’Ajuntament de Cabrils