PLE EXTRAORDINARI URGENT DEL 29 D’OCTUBRE

Recordeu que es pot fer el seu seguiment per part del veïnat des de la xarxa en directe i en diferit a través del sistema d’AudioVídeoActes i també s’ha habilitat un canal de youtube.


El regidor del PSC ha excusat la seva absència i conseqüentment les votacions d’aquest Ple seran sobre 12.


1.- Ratificar el caràcter urgent de la sessió.

S’aprova amb 7 vots a favor (PDiU i MUC) i 5 abstencions (ERC i PP).

Aquest Ple sempre esdevé extraordinari  per un seguit de circumstàncies relacionades com que la Diputació ofereix el curset sobre les adaptacions normatives de les ordenances finals a finals de setembre, que a Cabrils els plens ordinaris són bimestrals (gener, març, maig, juliol, setembre i novembre) i sempre se celebren el darrer dijous del mes corresponent, i que esperar al següent ple ordinari faria impossible esgotar totes els períodes d’exposició, etc. i inevitablement aplicar-les l’1 de gener.  Enguany, el caràcter urgent, que ja es va informar als representants del PSC i ERC en el grup de treball d’ordenances fiscals del 8 d’octubre, va ser producte de la impossibilitat de quadrar el calendari propi d’un ple ordinari i extraordinari (convocatòria d’una comissió informativa una setmana abans del ple) i l’elaboració de tots els procediments necessaris i la disponibilitat de recursos humans.


2.- Proposta de resolució d’aprovació provisional de la modificació de les Ordenances Fiscals per a l’exercici 2019 i següents.

Un any més es mantenen congelats els impostos, taxes… i fins i tot s’augmenten un seguit de bonificacions com la de l’IVTM dels vehicles bimodals (híbrids) i de combustibles alternatius -passa del 15% al 55%- o la de la utilització de la deixalleria – augmentant progressivament fins un 25%. Hi ha d’altres modificacions que no responen estrictament a l’adequació normativa sinó al funcionament del servei o equipament com l’OF 18, l’OF 19 o l’OF 32.

S’aprova amb 7 vots a favor (PDiU i MUC), 4 en contra (ERC) i  1 abstenció (PP).

Se suposava que en la votació tots els grups participants en el grup de treball d’ordenances fiscals 2019 del 8 d’octubre haurien d’haver votat a favor ja que es van adoptar tots els canvis per consens. Podreu seguir l’exposició del canvi del sentit de l vot a la videoacta si bé volem remarcar que el dia 8 d’octubre i novament el 24 d’octubre es va informar als grups participants no només dels canvis i el perquè d’aquests canvis sinó també de les particularitats d’enguany que faria que fins el divendres abans del ple -per això seria urgent- se’ls podria enviar tota la documentació escrita (memòries, informes, redactat definitiu…).


3.- Proposta de resolució d’aprovació definitiva del Compte General del pressupost corresponent a l’exercici 2017.

S’aprova amb 7 vots a favor (PDiU i MUC) i 5 abstencions (ERC i PP).


4.- Proposta de resolució per la modificació del règim de sessions de la Junta de Govern Local.

S’aprova amb 7 vots a favor (PDiU i MUC) i 5 abstencions (ERC i PP).