PLE ORDINARI DEL 29 DE SETEMBRE

1.- Aprovar  l’esborrany de l’acta de la sessió plenària ordinària de data 28 de juliol de 2016.

S’aprova amb 7 vots a favor (CiU i MUC) i 6 abstencions (ERC, PSC i PP)


2.- Dictamen d’aprovació del nomenament del senyor Julián Gómez Coll com a Jutge de Pau substitut de Cabrils.

S’aprova amb 12 vots a favor (CiU, ERC, MUC, PSC i PP). La regidora Marta Gómez s’absentat de la sala durant aquesta votació per la relació de parentiu existent.


3.- Dictamen d’aprovació provisional de la modificació de l’Ordenança fiscal núm. 27, que regula la taxa per la prestació dels serveis d’ensenyaments especials en establiments municipals.

Es tracta d’actualitzar les taxes dels cursos i tallers que s’ofereixen a l’Escola d’Adults tal i com es recull en l’informe tècnic.

S’aprova per unanimitat  (13  vots a favor)


4.- Dictamen d’aprovació definitiva del Compte General de la Corporació corresponent a l’exercici 2015.

S’aprova amb 8 vots a favor (CiU, MUC i PSC) i 5 abstencions (ERC i PP)


5.- Dictamen d’aprovació del reconeixement de crèdits per al pagament de la part proporcional de la paga extraordinària corresponent a l’exercici de 2012.

S’aprova per unanimitat  (13  vots a favor)


6.- Dictamen d’aprovació inicial de modificació de pressupost número 41 del Pressupost Municipal de 2016.

Aquesta modificació es porta a terme per formalitzar un conveni entre l’Ajuntament de Cabrils i la Fundació Vicenç Ferrer que suposarà que aquesta Ajuntament aporti anualment 5.000 € durant 3 anys (és a dir, un total de 15.000 €).

S’aprova per unanimitat  (13  vots a favor)


7.- Dictamen d’aprovació de concessió de drets funeraris al cementiri municipal de Cabrils.

S’aprova per unanimitat  (13  vots a favor)


8.- Donar compte de l’informe trimestral de tresoreria municipal sobre el compliment de la Llei de morositat corresponent al segon trimestre de  2016.


9.- Mocions


10.- Donar compte de les resolucions dictades per l’alcaldia, i dels acords adoptats per la Junta de Govern Local des de la darrera sessió ordinària


11.- Precs i preguntes

Un cop més evitem reproduir i/o comentar aquesta part ja que resulta prou complicat no emetre interpretacions, etc. al voltant del que són més aviat comentaris, interpel·lacions (més o menys aparents)… La millor font d’informació d’aquesta part és la gravació que es passa per televisió i que esperem que més d’hora que tard s’acabi recopilant des de l’Ajuntament en el món virtual.

Entre els temes abordats destaquem:

– la moció d’urgència que des d’ERC-AM tenien previst presentar però que finalment no s’ha elevat al Ple un cop acordat a la Junta de Portaveus (convocada d’urgència) que es treballaria conjuntament  i de forma desenvolupada i definida  en una nova moció sobre polítiques actives d’ocupació de cara al proper Ple; [més informació aquí]

– la relativa millora en la problemàtica dels sorolls, la contaminació acústica i el dret al descans;

-el conveni amb la Creu Roja en relació a la integració de les persones refugiades.


Torn obert de paraula del públic assistent

Si és difícil reproduir de forma objectiva la part dels precs i preguntes, aquesta encara ho és més, conseqüentment, convidem a les persones que tinguin interès en el que s’ha parlat a visionar la gravació del Ple.