PLE ORDINARI DEL 24 DE SETEMBRE

1.- Esborrany de les actes de la sessió plenària ordinària de data 30 de juliol de 2015 i de la sessió extraordinària de data 31 d’agost de 2015.

S’aproven amb 7 vots a favor (CiU, MUC i PSC) i 4 abstencions (ERC). Hi han dos vots menys perquè l’alcaldessa i la portaveu del PP no van assistir-hi a aquest Ple.

Com que des del MUC vam demanar dues modificacions a l’acta de la sessió extraordinària del 31 d’agost que se’ns informà que serien posteriorment incorporades, restem a l’espera dels nous documents per penjar-ne aquests documents.


2.- Dictamen d’aprovació inicial del conveni urbanístic entre l’Ajuntament de Cabrils i els propietaris de la Unitat d’Actuació 30 Cal Gras.

Aprovada per unanimitat (11 vots).

Hem votat afirmativament per responsabilitat i respecte a l’acord al que han arribat els veïns i veïnes de la zona (tot posant fre a una situació que els hauria perjudicat econòmicament) malgrat les recances pel benefici que també obté una entitat bancària. 


3.- Dictamen d’aprovació inicial de la modificació de pressupost núm. 14/2015 per concessió de crèdit extraordinari.

L’objecte de la modificació d’aquestes partides pressupostàries -una variació d’una partida a un altre d’un muntant que havia quedat lliure- tenen per objecte la compra d’una nova furgoneta per a la brigada municipal en un substitució d’una d’antiga.

Aprovada per 6 vots a favor (CiU i MUC) i 5 abstencions (ERC i PSC).

 En aquest sentit, hem votat afirmativament en considerar que la brigada municipal ha de disposar dels instruments de treball adequats i en bones condicions per desenvolupar la seva feina i, altrament, en considerar que aquesta és una decisió a partir del coneixement de primera ma que aquests tenen sobre la maquinaria, eines… necessària per treballar.


4.- Proposta d’aprovació definitiva del Compte General 2014.

Aprovada per 9 vots a favor (CiU i ERC) i 2 abstencions (MUC i PSC).

El sentit del nostre vot ha estat una abstenció matisada. Reconeixem l’estat satisfactori del comptes del nostre municipi així com la correcció, des d’una perspectiva tècnica,  amb que  els comptes s’han realitzat. Ara bé no hem pogut estudiar amb la profunditat desitjada el contingut d’aquest comptes i, conseqüentment, tampoc ho hem pogut determinar  en altre sentit el nostre vot a l’assemblea. Tanmateix, l’abstenció és una resposta prou precisa pel MUC a l’hora d’abordar qüestions tancades de legislatures anteriors – en les que el MUC no existia-  i davant de les que, entenem, els veïns i veïnes ja van poder dirimir a les urnes la responsabilitat política que un o altre govern tingueren.


5.- Dictamen, a proposta del Grup municipal d’ERC, pel reconeixement del caràcter plebiscitari de les eleccions del 27 de setembre.

Aprovada amb 9 vots a favor (4 de CiU, ERC i MUC), 1 abstenció (PSC) i 1 en contra (1 de CiU).

Ja hem expressat en reiterades ocasions el nostre compromís i posicionament respecte a les qüestions plantejades i en aquest sentit ha estat la naturalesa del nostre vot. Si bé, vam desestimar l’oferiment d’ERC de presentar conjuntament la moció -oferiment que volem tornar a agrair- no tant pel fet de valorar de la necessitat o no de la reiteració com pel fet de considerar necessari anar un pas més enllà del que recull dita moció.


6.- Mocions d’urgència.

1a. Moció d’urgència. Proposta de tots els partits (CiU, ERC, MUC, PSC i PP) “Som un municipi d’acollida i solidari, en una societat d’acollida i solidària”.

Aquesta moció ha estat fruit del treball conjunt de totes les forces polítiques amb representació a l’Ajuntament, fet que demostra que si hi ha voluntat es pot treballar conjuntament pel bé comú i la transformació tot deixant de banda interessos de partit i/o particulars, desavences… o d’altres entrebancs que poden sorgir. El PSC ens va convidar a totes a treballar conjuntament a partir d’una proposta socialista, proposta que fou modificada per diferents aportacions i/o modificacions dels partits sempre tenint prou clar que l’objectiu era el consens. Aquest és un primer pas d’un llarg camí que ens ha de permetre respondre solidàriament a la greu situació que pateixen desenes de milers de persones.

Estimada la seva urgència per unanimitat (11 vots a favor).

Aprovada per unanimitat (11 vots a favor).

En aquest sentit des del MUC hem prioritzat el consens i hem modificat i incorporat elements crítics que fossin tolerables per la resta de forces i alhora per nosaltres mateixos amb un posicionament més crític del que finalment recull la moció. És a dir és una moció de mínims tot i que això ha significat pels nostres posicionaments. Tanmateix volem assenyalar que des de feia unes setmanes ja estàvem treballant no en una moció sinó en estudiar que és el que pot fer i el que no l’Ajuntament, nosaltres, etc. De moment ja hem pogut confirmar que l’Ajuntament no disposa d’habitatges de titularitat municipal per tant el següent pas es cercar si existeixen habitatges d’altre titularitat que poguessin servir per l’acollida. També hem començat a treballar amb la gent del Sapiens per dedicar el joc d’aquest desembre a l’ajuda als refugiats, un  projecte al que també s’ha incorporat l’Ajuntament i el conjunt de forces polítiques que el componen.


7.- Donar compte de les resolucions dictades per l’alcaldia, i dels acords adoptats per la Junta de Govern Local des de la darrera sessió ordinària.


8.- Precs i preguntes.