PLE EXTRAORDINARI DEL 31 D’AGOST

01.- Ratificar el caràcter urgent de la sessió

El motiu de la convocatòria d’un ple extraordinari és la necessitat de procedir al sorteig públic per a la formació de meses electorals. Tanmateix, com podreu comprovar tot seguit, s’incorporà un tercer punt a l’ordre del dia relacionat amb l’afer del complex esportiu Illa Activa.

Aprovada per unanimitat (11 vots). Hi ha dos vots menys perquè un dels regidors del govern no va assistir-hi i el nostre regidor va arribar uns minuts més tard.


02.- Sorteig públic per a la formació de les meses electorals a constituir arran de la convocatòria d’eleccions al Parlament de Catalunya, que tindran lloc el dia 27 de setembre de 2015.


03.- Resolució de les al·legacions presentades per Pluta Abogados y Administradores Concursales, S.L.P., Administrador concursal d’AREVA TRADING S.L., en relació amb el procediment sancionador incoat per incompliment del pagament dels deutes amb l’Agència Tributària, i acord d’inici de la resolució contractual de la concessió per a la gestió del complex esportiu amb piscina coberta

Aquest punt guarda relació directa amb el procés iniciat des de l’Ajuntament per sancionar a l’empresa explotadora del complex esportiu i el d’intervenir en el complex esportiu. Avui s’aborden les al·legacions que l’administrador concursal va presentar i que sembla ser que per una demora en el servei de correus no van arribar a coneixement de l’Ajuntament  abans de l’anterior ple -que havia estat programat un cop finalitzat el termini per fer al·legacions.

S’aprova amb 8 vots a favor (CiU, MUC, PSC i PP) i 4 abstencions (ERC).

Des del MUC recolzem tota mesura que suposi posar-se a treballar per resoldre la situació que el complex esportiu ha generat gairebé des del seu inici. Com ja hem repetit en diverses ocasions considerem que aquest projecte va néixer viciat, amb uns elevats costos, obviant uns usos tradicionals i projectant uns de nous i incerts, així com un pla de viabilitat sobredimensionats; però la gestió d’aquest equipament ha acabat generant una situació insostenible. No es tracta ara d’apuntar a les responsabilitat d’un o d’altre partit, són molts els que tenen més o menys responsabilitat en aquest afer, sinó de marcar un nou rumb que cerqui una solució definitiva i que ho faci des de la transparència (és a dir amb tota la informació a disposició del veïnat) i pensant en el municipi i la seva població. En aquest sentit estem relativament contents de comprovar com la defensa d’una  nova forma de gestió -preferentment municipal- que conjugues la viabilitat de l’equipament amb l’ús social d’aquest  que hem mantingut i exposat amb des de l’inici, sigui ara per als partits de govern i, sembla que per d’altres partits, la primera opció de futur. Queda molt camí per fer, no ens hem d’enganyar, un camí difícil, tot començant pel concurs de creditors en marxa i per la inversió feta, però és un primer pas per recuperar el control sobre una situació que ens ha de permetre resoldre en el sentit que sigui un cop disposem del coneixement precís.