PLE ORDINARI DEL 27 DE SETEMBRE

Recordeu que es pot fer el seu seguiment per part del veïnat des de la xarxa en directe i en diferit a través del sistema d’AudioVídeoActes i també s’ha habilitat un canal de youtube.


La regidora del PP ha excusat la seva absència i conseqüentment les votacions d’aquest Ple seran sobre 12.


1.- Aprovar l’acta de la sessió ordinària de data 31.05.2018 i l’acta de la sessió ordinària de data 19.07.2018.

S’aproven amb 11 vots a favor (PDiU, MUC i ERC) i 1 abstenció (PSC).

El regidor del PSC ha argumentat que la seva abstenció és perquè no ha pogut accedir a la vídeoacta per problemes amb l’enllaç.


2.- Dictamen d’aprovació de les dues festes locals per a l’any 2019 (Exp. 2569/2018).

Els festes de designació local seran el 3 de maig i el 10 de juny.

S’aprova per unanimitat (12 vots).


3.- Dictamen d’aprovació inicial de la modificació de pressupost núm. 20 del pressupost municipal de 2018, mitjançant la modalitat de suplement de crèdit extraordinari finançat amb romanent de tresoreria (Exp. 2576/2018).

Dues modificacions pressupostàries que hauria de permetre el desenvolupament complert de dos importants projectes urbanístics:

  • els camins escolar en la zona  de l’Av. Santa Elena a l’alçada de Cabrils -II, reivindicació històrica per resoldre un seguit de conflictes entre vehicles a motor i vianants  tot millorant la segureta d’aquesta últims  en la que és probablement la zona del municipi amb una major afluència de persones;
  • l’arranjament de la parcel·la del Mas Maria amb la creació d’un vial que travessara de punta a punta la parcel·la inferior de l’àrea i una zona d’aparcament en aquesta mateixa zona (on s’ubicaran els projectats nous edificis per a la policia, ADF i emergències mèdiques) així com  el tancament i enjardinament de la parcel·la superior al voltant dels edificis del Mas Maria i de l’Hotel d’Entitats i obres que el primer d’aquest edificis requereixi per ser el nou espai jove de Cabrils. Un projecte que aspira a eixamplar el centre de Cabrils i generar un nou espai de trobada per al conjunt de la població de Cabrils.

S’aprova amb 7 a favor (PDiU i MUC), 1 abstenció (PSC) i 4 en contra (ERC).

S’ha produït certa polèmica en relació a aquestes modificacions i la seva relació amb el Pla d’Estabilitat Financera (PEF) que l’Ajuntament de Cabrils ha de seguir de cara al 2018 arran de les obres sobrevingudes entre d’altres pels col·lectors de Montcabrer i que també s’allargarà  aquest 2019 amb les modificacions vinculades al romanent. A la vídeoacta podreu seguir el debat.


4.- Dictamen d’aprovació inicial de la modificació de pressupost núm. 21 del pressupost municipal de 2018, mitjançant la modalitat de crèdit extraordinari finançat amb l’aplicació del fons de contingència disponible per a l’exercici 2018 (Exp. 2582/2018).

S’aprova amb 8 vots a favor (PDiU, MUC i PSC) i 4 abstencions (ERC).


5.- Dictamen de ratificació del Decret d’alcaldia núm. 2018-1063, de 18 de setembre de 2018, relatiu a la delegació de competències pel Servei de recollida i transport dels residus urbans de Cabrils (Exp. 2016/2018).

S’aprova per unanimitat (12 vots a favor).


6.- Mocions.

Moció amb motiu del 1r aniversari de l’1 d’octubre

Es vota la urgència amb 11 vots a favor (PDiU, MUC i ERC) i 1 en contra (PSC).

Es vota la moció: 11 vots a favor (PDiU, MUC i ERC) i 1 en contra (PSC).


7.- Donar compte de les resolucions dictades per l’alcaldia i dels acords adoptats per la Junta de Govern Local des de la darrera sessió ordinària.


8.- Precs i preguntes.

Mai hem recollit les qüestions aparegudes en aquest moment del Ple per la dificultat de tractar de forma estrictament descriptiva (i objectiva) més encara quan algun dels grups municipals interpreten de tant en tant  aquesta fase com un espai de les aparences més que no pas altra cosa (potser és allò de qui no té feina el gat pentina) o simplement a demostracions de formes velles de fer política.

En cap cas considerem que no sigui del vostre interès, perquè realment de tot s’aprèn, i més ara que podeu seguir aquest apartat   a l’espai de les ÀudioVídeoActes de l’Ajuntament de Cabrils, al canal de youtube de l’Ajuntament de Cabrils i a la retransmissió a través del canal de televisió MarTV. Especialment interessant i útil és l’espai de les ÀudioVídeoActes ja que està indexada i podeu desplaçar-vos pels diferents punts,intervencions, etc.


Torn obert de paraula al públic assistent

Aquest cop hi ha hagut diverses intervencions, si voleu sentir aquestes intervencions a la gravació que trobareu al canal de youtube de l’Ajuntament de Cabrils