PLE ORDINARI DEL 30 DE GENER DE 2020

Recordeu que es pot fer el seguiment del Ple en directe des de la xarxa com també en diferit a través del sistema d’AudioVídeoActes i del canal de youtube de l’Ajuntament de Cabrils.

El regidor del MUC ha excusat la seva absència -per motius professionals- i conseqüentment les votacions d’aquest Ple seran sobre 12.


1.- Aprovar l’esborrany de l’acta de la sessió plenària ordinària de data 28 de novembre de 2019.

S’aprova per unanimitat (12 vots a favor).


2.- Dictamen d’aprovació de l’expedient de reconeixement extrajudicial de crèdits 1/2020 per import total de quaranta-un mil set-cents noranta-sis amb vint cèntims (41.796,20 €).

S’aprova amb 7 vots a favor (ERC i Units) i 5 abstencions (JxC, Cs i PSC).


3.- Dictamen d’aprovació de l’expedient de reconeixement extrajudicial de crèdits 2/2020 de l’Organisme Autònom Escola Bressol per import total de tres mil cinc-cents setanta-vuit amb trenta-vuit cèntims (3.578,38 €).

S’aprova amb 9 vots a favor (ERC, Units, Cs i PSC) i 3 abstencions (JxC).


4.- Dictamen d’aprovació de l’encàrrec de gestió a favor de la Diputació de Barcelona mitjançant l’actualització del Conveni-Tipus sobre l’Assumpció de la Gestió Informatitzada del Padró d’Habitants (AGIPH).

S’aprova per unanimitat (12 vots a favor).


5.- Dictamen d’aprovació de la pròrroga i signatura del Conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal del Maresme i l’Ajuntament de Cabrils per a la delegació de la competència del servei de recollida i transport de residus amb efectes entre l’1 de febrer i el 31 de desembre de 2020.

S’aprova per unanimitat (12 vots a favor).


6.- Dictamen d’aprovació de la pròrroga per l’any 2020 i signatura del conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal del Maresme i l’Ajuntament de Cabrils en matèria de serveis socials, igualtat, altres programes de benestar social i d’atenció a les persones i servei d’informació i atenció a les dones, així com els annexos que l’integren.

S’aprova amb 9 vots a favor (ERC, Units, Cs i PSC) i 3 abstencions (JxC).


7.- Dictamen del grup municipal de Ciutadans per a la defensa de la igualtat de tracte entre les parelles de fet i els matrimonis en l’accés a la pensió de viduïtat.

S’aprova per unanimitat (12 vots a favor).


8.- Dictamen dels grups municipals de Junts per Catalunya Cabrils, Esquerra Republicana de Catalunya i Units x Cabrils de rebuig a la resolució de la Junta Electoral Central respecte al M.H. President de la Generalitat Quim Torra i l’eurodiputat Oriol Junqueras.

S’aprova amb 10 vots a favor (ERC, Units i JxC) i 2 en contra (Cs i PSC).


9.- Donar compte del decret 0033-2020 referent a l’adjudicació del contracte de serveis per emergència per la Direcció Facultativa de les obres de reparació d’un tram del clavegueram general de la urbanització Sant Crist, en la zona del Club de Tennis Cabrils, a Pi Consultora d’Enginyeria Civil i Urbanisme, S.L.


10.- Donar compte del decret 0046- 2020 adoptat amb motiu de la fase d’alerta a conseqüència del temporal de pluja i vent anomenat Glòria.


11.-Mocions d’urgència.


12.- Donar compte de les resolucions dictades per l’alcaldia i dels acords adoptats per la Junta de Govern Local des de la darrera sessió ordinària.


13.- Precs i preguntes

Independentment de què aquest cop el nostre regidor no ha estat al Ple, mai recollim les qüestions aparegudes en aquest moment del Ple per la dificultat de tractar de forma estrictament descriptiva (i objectiva) més encara quan algun dels grups municipals interpreten de tant en tant  aquesta fase com un espai de les aparences més que no pas del desenvolupament d’una tasca de seguiment i control del govern. Potser és allò de qui no té feina el gat pentina o pitjor encara creure i practicar en la democràcia figurativa o aparent (allò de ser-hi més que no pas fer-hi) o simplement com arena política on es fan palesa velles formes de fer política on el tot s’hi val i més si és generar crispació.

Podeu seguir aquest apartat   a l’espai de les ÀudioVídeoActes de l’Ajuntament de Cabrils, al canal de youtube de l’Ajuntament de Cabrils. Especialment interessant i útil és l’espai de les ÀudioVídeoActes ja que està indexada i podeu desplaçar-vos pels diferents punts,intervencions, etc.


Torn obert de paraula al públic assistent