PLE EXTRAORDINARI 18 DE JULIOL DE 2019

Recordeu que es pot fer el seu seguiment per part del veïnat des de la xarxa en directe i en diferit a través del sistema d’AudioVídeoActes i també s’ha habilitat un canal de youtube.


1.- Proposta d’aprovació de la periodicitat de les sessions ordinàries del Ple.

S’aprova amb 8 vots a favor (ERC, MUC i Units), 4 abstencions (Junts i PSC) i 1 en contra (Cs).

Els 6 grups municipals han exposat motivacions diferents davant de la proposta d’ERC de mantenir la periodicitat dels plens a Cabrils en bimestral (un ple ordinari cada 2 mesos) un debat que ja s’havia produït en la reunió informativa de fa una setmana. Des del MUC hem defensat de mantenir el caràcter bimestral ja que si sumem els extraordinaris (solen ser uns 2 o 3 de mitja anual) considerem que són suficients pel volum de feina que es genera a la corporació, suficients per no saturar el funcionament de l’administració, raonables per desenvolupar la tasca fiscalitzadora als òrgans de govern més encara d’ençà de lleis com la de transparència, accés a l’informació pública i el bon govern o la de l’administració electrònica, etc. Recordeu que podeu trobar en aquest enllaç tot sobre els plens del mandat 2015-2019.


2.- Proposta d’aprovació de la composició de comissions informatives de caràcter permanent.

S’aprova per unanimitat  (13 vots a favor).


3.- Proposta d’aprovació del règim de retribucions i indemnitzacions dels regidors de la corporació.

S’aprova amb 12 vots a favor (ERC, Junts, Units, MUC i PSC) i 1 en contra (Cs).

Actualment en un context de reversió de les conseqüències de les retallades  en el personal de l’administració pública arran de la “gran recessió”, coneixedors de la baixa retribució en relació al nivell de vida i del desequilibri de la retribució dels càrrecs electes respecte d’una gran part de les treballadores municipals… hem decidit recolzar aquestes mesures. Tot això des d’un punt de vista local perquè hi ha d’altres qüestions com seria la retribució digne de les persones en el seu pas per la política per garantir que pugui accedir qualsevol persona, lluitar contra la precarietat en tots els sectors, etc.  Aprofitem per denunciar qualsevol lectura populista d’aquesta qüestió, desinformada i voluntàriament ambigua que pot generar un major descrèdit de la democràcia -representativa.
Apuntar també que una part notable dels grups municipals van reclamar de que el consistori destinés una partida pressupostària per als partits en quant grups municipals, fet que el MUC no comparteix ja que considera que els partits s’han de sufragar a partir de les aportacions de la militància i dels seus càrrecs electes.


4.- Proposta de nomenament de representants de la corporació en òrgans col·legiats competència del Ple.

S’aprova per unanimitat  (13 vots a favor).


5.- Proposta de nomenament de representants de la corporació en òrgans col·legiats.

S’aprova per unanimitat  (13 vots a favor).


6.- Donar compte de la constitució dels grups municipals.


7.- Donar compte dels Decrets d’Alcaldia 754/2019, 757/2019 i 797/2019, pels quals es designen els Tinents d’Alcalde, es constitueix la Junta de govern local i es nomenen regidors delegats, respectivament.


8.- Proposta d’aprovació de la modificació de crèdit 20/2019 mitjançant suplements de crèdits.

S’aprova per unanimitat  (13 vots a favor).


En tractar-se d’un ple extraordinari no hi ha torn de precs i preguntes ni torn obert de paraula del públic assistent.


Un cop finalitzat el Ple s’ha anunciat que s’havia arribat a un acord per construir un pacte de govern entre ERC, Units i MUC.