Economia al servei de les persones i de la societat

L’economia al servei de les persones i de la societat ni és un eslògan electoral ni un grapat de paraules buides tan habituals en el món de la política i que tothom afirma seguir. Pel MUC, és un principi fonamental que, fruit de l’anàlisi del model econòmic imperant així com de les seves conseqüències presents (i passades) a les nostres societats, defensa la necessitat de recuperar el bé social o comú com a valor vertebrador i últim de l’àmbit econòmic-financer.

Per fer-ho possible les administracions han d’assumir un paper actiu en la promoció i defensa d’un accés equitatiu de totes les persones als recursos com única via per assolir l’autèntica igualtat de totes les persones i el seu benestar.

Tanmateix l’administració ha d’acompanyar a les persones en les seves iniciatives econòmiques així com ocupar-se de la promoció de nous models econòmics que aprofundeixen en l’autogestió, l’autosuficiència i autonomia, la localitat, la sostenibilitat… com podrien ser els models cooperatius, formes d’autoocupació o petites empreses.

Deixa un comentari