ELS COMPTES CLARS… sense aquests no pot haver-hi nova forma de fer política

Tot i que ja en parlem a la pestanya de transparència, considerem oportú tornar-ho a fer de forma separada… Sempre s’ha dit allò dels comptes clars; el problema és que cada persona i grup polític ho entén a la seva manera o, simplement, s’ho fan venir bé.  Però nosaltres ho entenem com la majoria de la gent entre d’altres coses perquè no hem de mantenir un monstre -diguem-li partit- ni un munt de gent i estructura que ha fet de la “política” la seva professió.

Quan són clars els comptes? Quan són públics i publicitats, accessibles i comprensibles. I per això el MUC, a diferència de la resta de grups municipals de Cabrils, dediquem des 2015 aquest espai específic que és actualitzat constantment. 

Comencem per publicar l’estat de comptes del MUC actualitzat trimestralment:

l’estat de comptes de l’any 2023

l’estat de comptes del 4t trimestre del 2023

l’estat de comptes del 3r trimestre del 2023

l’estat de comptes del 2n trimestre del 2023

l’estat de comptes del 1e trimestre del 2023

així com els dels anteriors exercicis:

l’estat de comptes de l’any 2022

l’estat de comptes de l’any 2021

l’estat de comptes de l’any 2020

l’estat de comptes de l’any 2019

Uns comptes en que es recull de forma clara quines són les nostres fonts d’ingressos, fonamentalment, les aportacions del nostre càrrec electe i  les quotes de les militants. Per això també ens agrada facilitar l’enllaç a les retribucions dels càrrecs electes del nostre municipi al web municipal.

autogestió MUC

En aquest sentit, volem recordar que el MUC va votar en contra en el Ple de 26 de setembre de 2019 de fixar una dotació econòmica per als grups municipals. Com què la proposta va prosperar, coherentment, el MUC ha renunciat a rebre qualsevol dotació econòmica o subvenció de l’Ajuntament de Cabrils (i conseqüentment dels veïns i veïnes).

També, aquest mandat 2019-2023 hem anat un pas més enllà i hem renunciat a la subvenció que l’estat dona als partits en funció dels resultats. En el mandat anterior 2015-2019 l’import d’aquesta subvenció el vam destinar a l’adquisició de bosses de paper i de tela que vam repartir entre el veïnat en una acció per promoure l’abandó dels plàstics d’un sol ús.

D’aquesta forma, ja hem assolit la nostra total independència econòmica perquè no rebem ni un euro de cap administració pública (que són els diners de tothom), no tenim cap dependència econòmica amb partits polítics d’àmbit supramunicipal, i només en financem amb les quotes dels militants i les aportacions de les militants i simpatitzants així com dels càrrecs electes.

Afegim ara una relació de les despeses de la nostra CAMPANYA 2019 perquè si volem la vostra confiança que menys que demostrar-vos com gestionem els nostres diners. A dia d’avui ens continua sorprenent no tan sols quants diners es gasten a Cabrils mateix sinó també la seva desconeixença sobre el total d’aquesta despesa i el fet de no considerar necessari transmetre-ho. Perquè fins i tot quan ho han fet, ha estat de manera parcial al no compatibilitzar les despeses que s’assumeixen des de les comptes generals del partit com ara l’enviament de les butlletes a domicili. Una pràctica precisament que, com hem explicat més d’una vegada, no compartim principalment per raons mediambientals (implica imprimir doblement les paperetes electorals) i perquè és una despesa subvencionada a través dels impostos de la ciutadania un cop passada la campanya.

Però encara tenim més elements per estar-ne orgullosos ja que per al MUC  la transparència en els comptes es produeix des del mateix moment en què es prenen les decisions econòmiques i nosaltres sempre les prenem col·lectivament a les nostres assemblees  públiques.

La transparència és un camí i d’excuses per no fer-lo hi ha moltes… però esperem que algun dia hi hagi un mínim d’obligat compliment per a qualsevol candidatura política local, grup municipal (o similar) que consisteixi en explicar de forma clara, completa i continuada el que reben i el que gasten…

Sabem que a casa nostra els partits no estan per desenvolupar la transparència fins a les darreres conseqüències així que una norma o llei que els obligui trigarà molt en arribar. Però no ens cal, les persones tenim molts més instruments de pressió i de poder del que ens brinden les institucions polítiques…

transparencia-foto

Com també us hem explicat quines són les nostres despeses, només cal mirar el detall a l’estat de comptes o per al 2015 al mateix vídeo del debat a partir del minut 46 de la segona part quan ens vau preguntar pel cost de la campanya

També us adjuntem aquí els comptes del període 2015-2018 que correspon a la fundació del MUC i el primer mandat.

l’estat de comptes de l’any 2018.

l’estat de comptes de l’any 2017.

l’estat de comptes de l’any 2016.

l’estat de comptes de l’any 2015.