COM ENS ORGANITZEM

Entre la primavera i l’estiu del 2014 quan tot just començàvem a compartir el desig de fer un pas més enllà en la nostra implicació per treballar per fer un Cabrils millor, no ens imaginàvem com a partit polític sinó com agrupació d’electors. És a dir, com un grup de veïns i veïnes que ens agruparíem per canviar la nostra quotidianitat des de dins de les institucions. Mesos més tard, continuàvem ocupats en la gestació del nou projecte polític, però diverses circumstàncies ens van fer pensar que la millor opció seria constituir-nos en partit polític per comptes d’agrupació, tot i compartir certes recances  sobre el que pot suposar aquesta forma d’organització.

Un cop presa la decisió, començà una feina complexa i laboriosa ja que havíem de casar el marc restrictiu que marquen les lleis respecte a la formació de partits polítics (així com l’anàlisi critica que fem d’aquests i de les institucions en què s’integren) amb principis fonamentals per a nosaltres i les eines que se’n deriven, com ara l’organització i estructura horitzontal, formes de treball assembleàries o la presa de decisions col·lectives entre d’altres. Però alhora, una lectura crítica de les nostres experiències anteriors en estructures construïdes sobre aquests principis, ens obligaven a imaginar noves formes que previsiblement ens ajudessin a evitar errors anteriors.

Per això hem provat de definir uns mecanismes i estructures que, tot i la seva rigidesa en la formalització, permetin incorporar el dinamisme propi de les nostres vides així com dels contextos amb què ens podem anar trobant.  De cara aprofundir en com ens organitzem distingim entre la participació i vinculació individual i el funcionament, òrgans i càrrecs. Tanmateix podeu trobar aquests equilibris -entre formalitat i dinamisme, legalitat i autogestió…- plasmats en els nostres estatuts.

Deixa un comentari