PLE ORDINARI DEL 25 DE MAIG

En el Ple d’avui les votacions són sobre 11 fins al punt 7 (el regidor del PSC va excusar la seva absència) i a partir del punt 7 sobre 12 (ja que un regidor d’ERC no podia arribar a l’hora com han fet saber des del seu grup).


1.- Aprovar l’esborrany de l’acta de la sessió ordinària de data 30 de març de 2017

S’aprova amb 7 vots a favor (CiU i MUC) i 4 abstencions (ERC i PP)


2.- Dictamen d’aprovació per la supressió del registre municipal de parelles de fet i la derogació del reglament municipal de parelles de fet.

Una modificació legislativa unifica els diferents registres de parelles de fet en un de sol.

S’aprova per unanimitat (11 vots a favor).


3.- Dictamen d’aprovació provisional de la modificació de l’Ordenança Fiscal 32, que regula la taxa per la prestació de serveis al Complex esportiu municipal.

Modificació que recull el conveni que els 3 clubs de tennis de Cabrils signaran amb el CEM de l’Ajuntament de Cabrils amb l’objectiu de sumar sinergies i complementar l’oferta d’uns i d’altres. El resultat serà que les persones sòcies dels 4 centres que es facin el carnet “Esport i lleure, fem salut!” gaudiran d’una bonificació del 50% en l’entrada puntual en qualsevol d’aquests centres.

S’aprova per unanimitat (11 vots a favor).


4.- Dictamen d’aprovació del conveni-tipus sobre l’assumpció de funcions de l’assistència en la gestió econòmica local (ASGEL) per la Diputació de Barcelona, i el seu protocol.

S’aprova per unanimitat (11 vots a favor).


5.- Dictamen, a proposta dels grups municipals de CIU, ERC, MUC i PSC referent a la repressió contra les persones LGTBI.

S’aprova per unanimitat (11 vots a favor).

Des del MUC, tot i estar d’acord en la proposta inicialment presentada pel grup d’ERC a la Comissió Informativa de dijous 18 de maig i a la que se’ns convidava a sumar-nos-hi, es va considerar que aquesta podia ser treballada amb major profunditat i transcendir els darrers esdeveniments a Txetxènia i va proposar d’elaborar una alternativa. La resta de grups assistents van donar el seu vist i plau. La segona versió i finalment aprovada, la modificada pel MUC, s’apunta que la repressió contra les persones LGTBI no és cosa només d’uns pocs països (en la versió inicial només es parlava de Txetxènia tot partint d’un text d’AI) ja que són masses els que a nivell estatal reprimeixen amb major o menor intensitat. Encara són més (alguns molts propers) els que disten de reconèixer a aquestes persones tots els drets. I el pitjor de tot, és que no hi ha societat que es trobi lliure de manifestacions d’odi, repressió, persecució… cap a aquestes persones. Per aquest motiu, perquè no podem mirar només als altres sense mirar i preguntar-nos que fem nosaltres, perquè cal anar més enllà dels tempos mediàtics i el seu caràcter efímer… no només hem de denunciar les repressions allà on passin i posar-nos costat d’aquelles que les pateixen, també reivindicar els drets de totes les persones arreu del món i treballar per eliminar qualsevol forma de discriminació tant a nivel legal com sociocultural i tot això, a més, sense caure en l’error d’assenyalar als altres i no veure el que la pròpia societat ha de canviar.

6.- Dictamen, a proposta dels grups municipals de CIU, ERC i MUC, referent a la reinversió del superàvit a l’Administració Local per a la millora dels serveis públics i l’execució d’inversions prioritàries.

S’aprova amb 10 vots a favor (CiU, ERC i MUC) i 1 en contra (PP).


7.- Mocions

Es presenten dos punts d’urgència.

a) La primera és una moció en relació a una modificació de crèdit del Pressupost Municipal 2017.

S’aprova la urgència amb 10 vots a favor (CiU, ERC i MUC) i un en contra (PP).

Aprovació inicial de l’expedient de modificació de crèdit nº 6 del Pressupost Municipal de 2017.

L’Ajuntament de Cabrils ha rebut una subvenció de gairebé 1 milió d’euros de la Diputació per fer front a obra pública en relació a les conseqüències dels aiguats. La incorporació d’aquesta suma al Pressupost juntament amb el moviment d’una mica menys de 400.000 € del romanent permetran a l’Ajuntament fer front a les intervencions a la riera de Cabrils, al torrent Roldós i al torrent de la VInya.

S’aprova a mb 8 vots  a favor (CiU, MUC i PP) i 4 abstencions (ERC).

Manifestem la nostra sorpresa a una abstenció que ha estat justificada amb el poc temps amb que s’ha facilitat aquesta documentació perquè, tot i ser cert, el benefici pel municipi és evident (a banda, de considerar que el serveis econòmics de l’Ajuntament ben segur han elaborat aquest informe de la millor manera com els propis de la Diputació per considerar aquesta quantia).

b) La segona fa referència a un donar compte d’un decret que no ser a temps de entrar-hi a la Comissió Informativa i que fa referència a la voluntat del grup municipal de CiU de canviar de nom a l’Ajuntament.

S’aprova la urgència amb 7vots a favor (CiU i MUC) i 5 en contra (ERC i PP).

A partir d’aquest moment s’informa que el grup es dirà Partit Demòcrata i Unió.

Hem votat a favor de la urgència com a forma de permetre que aquests poguessin fer ús ja del nou nom ja que es tractava d’informar i no pas de votar i sense entrar a valorar si el que per aquest grup era urgent, ho era també per nosaltres.


8.- Donar compte dels decrets 345/2017, 346/2017 i 360/2017, d’aprovació de liquidació de pressupostos corresponents a l’exercici 2016.


9.- Donar compte de les resolucions dictades per l’alcaldia i dels acords adoptats per la Junta de Govern Local des de la darrera sessió plenària ordinària.


10.- Precs i preguntes

Com sempre no recollirem cap de les qüestions aparegudes en aquest espai per la dificultat de tractar de forma estrictament descriptiva (i objectiva) més encara quan algun dels grups municipals interpreten tot sovint aquesta fase del ple com un espai de les aparences més que no pas altra cosa. En qualsevol cas, podeu seguir aquest punt i qualsevol altre al canal de televisió MarTV així com al seu canal de youtube.


Torn obert de paraula al públic assistent

No hi ha hagut cap pregunta.

Aprofitem per convidar a tothom a participar dels Plens.