PLE ORDINARI DEL 30 DE NOVEMBRE

El Ple d’avui ha tingut un inici marcadament simbòlic, pel 1 minut de silenci en record de totes les persones assassinades per qualsevol forma d’opressió (masclista, racista, terrorista…), per la lectura del manifest contra la violència de gènere amb motiu del 25-N i, també, per la del manifest de lluita contra el VIH amb motiu de l’1-D.


1.- Aprovar l’esborrany de l’acta de la sessió ordinària de data 2 d’octubre de 2017, acta de la sessió extraordinària i urgent de data 25 d’octubre de 2017 i l’acta de la sessió extraordinària i urgent de data 23 de novembre de 2017.

S’aproven totes tres actes amb 8 vots a favor (PDCatiU, MUC i PSC) i 5 abstencions (ERC i PP)


2.-Dictamen d’aprovació inicial del Pressupost General de 2018 i Bases d’Execució del mateix, així com la plantilla de personal i la Relació de Llocs de Treball, integrats pel de la Corporació, l’Organisme Autònom Escola Bressol, l’Organisme Autònom Museu-Col·lecció Municipal i la societat mercantil depenent Serveis i Promocions Municipals, S.A.

S’aproven amb 7 vots a favor (PDCatiU i MUC), 4 en contra (ERC) i 2 abstencions (PSC i PP).

De tots els plens que se celebren durant l’any hi ha dos de consecutius que destaquen per la seva importància sobre la quotidianitat dels cabrilencs i cabrilenques, el de l’aprovació de les ordenances fiscals i els dels Pressupostos. Com ja sabeu no som dels que expliquem històries perquè sabem que el veïnat amb la descripció dels fets en teniu prou per fer la vostra anàlisi crítica. Tampoc practiquem la (no)política de l’aparença, de les fotos i faules, dels discursos sense contingut ni pràctica… i encara menys ens considerem el centre dels esdeveniments perquè a l’acció política d’epicentre només hi ha un: la gent.  Així que, com que en principi podreu seguir el Ple a través de MarTV, ara només transmetre-us una percepció,  subjectiva sí, però tot i així la volem compartir. Si els pressupostos són del més important per un Ajuntament, si aquests marcaran l’acció durant l’any que vindrà, etc. per què no treballar d’acord a aquesta importància? Participar de veritat en el grup de treball o a  través d’altres canals, perquè la norma hauria de ser aportar les bones idees independentment de si s’és “govern” o “oposició”, oi? per què tothom diu que l’important és la gent, no? I si a tot això suméssim unes intervencions més breus, plenes de contingut real, ben segur que tothom hi guanyaria.


3.-Dictamen d’aprovació provisional de la modificació de l’Ordenança Fiscal 15, reguladora de la taxa per drets d’examen.

S’aprova amb 12 vots a favor (PDCatiU, MUC, ERC i PSC) i 1 abstenció (PP).


4.-Dictamen d’aprovació inicial de la modificació de l’Ordenança reguladora de la creació de fitxers de dades de caràcter personal de l’Ajuntament de Cabrils.

S’aprova per unanimitat (13 vots a favor).


5.- Dictamen d’aprovació de l’expedient de desafectació de bé de domini públic i cessió gratuïta a favor del Servei Català de la Salut.

S’aprova per unanimitat (13 vots a favor).


6.- Dictamen d’aprovació de l’addenda econòmica 2018 del Conveni amb el Consell Comarcal del Maresme de delegació del Servei d’Assistència Domiciliària.

S’aprova per unanimitat (13 vots a favor).


7.-Dictamen d’aprovació de la cessió a Càritas del 0,7% dels ingressos de la Mostra Gastronòmica 2017.

S’aprova per unanimitat (13 vots a favor).


8.- Mocions

S’ha presentat una moció de rebuig de la violència contra les dones.

S’aprova la urgència per unanimitat (13 vots a favor).

S’aprova la moció per unanimitat (13 vots a favor).


9.- Donar compte dels informes trimestrals de morositat corresponents al tercer trimestre de 2017.


10.- Donar compte de les resolucions dictades per l’alcaldia i dels acords adoptats per la Junta de Govern Local des de la darrera sessió plenària ordinària.


11.- Precs i preguntes.

Com sempre no recollirem cap de les qüestions aparegudes en aquest espai per la dificultat de tractar de forma estrictament descriptiva (i objectiva) més encara quan algun dels grups municipals interpreten tot sovint aquesta fase del ple com un espai de les aparences més que no pas altra cosa o si es prefereix, com diu la dita,  qui no té feina el gat pentina. Tanmateix, malauradament assistim en aquest punt del Ple, amb més freqüència de la que voldríem al MUC, a demostracions de formes velles de fer política (mitges veritats, interessos supramunicipals, interessos de partits podríem dir, etc.). Un motiu més per no reproduir-ho.
En qualsevol cas, podeu seguir aquest punt i qualsevol altre al canal de televisió MarTV així com al seu canal de youtube.


Torn obert de paraula al públic assistent

No hi ha hagut cap pregunta.