Respecte a la natura i la defensa del territori

El respecte a la natura i la defensa del territori, perquè formem part integrant de la natura i l’entorn i aquests són patrimoni de les generacions presents i futures.

Entenem la natura en un sentit ampli i inclusiu. La natura està integrada per la fauna, la vegetació, el rocam, el sòl i les persones així com bona part de les accions i interaccions que es produeixen entre tots ells en compartir un mateix entorn: la vall de Cabrils.

El MUC aposta per una visió no idealitzada de la natura on tots els seus integrants han de tenir-hi cabuda  sense que això vagi en detriment de la conservació i preservació de l’entorn.

L’entorn és la gran riquesa patrimonial de Cabrils, però massa sovint ha estat desaprofitat i maltractat. Hem de treballar per fer d’aquest una realitat sentida, viscuda, sostinguda, aprofitada… bo i fugint tant d’una visió bucòlica on la presència humana sigui absent com d’una visió exclusivament utilitarista on el valor de l’entorn vingui tan sols determinat pel seu rendiment econòmic.

Deixa un comentari