PLE ORDINARI DE 26 DE NOVEMBRE DE 2020

Aquest Ple s’ha celebrat de manera telemàtica dins de l’actual context d’excepcionalitat.  En tractar-se d’un ple ordinari les veïnes i veïns han pogut participar fent arribar les preguntes via instància general (podeu trobar les indicacions aquí). Recordeu que es pot fer el seguiment del Ple en directe des de la xarxa com també en diferit a través del sistema d’AudioVídeoActes i del canal de youtube de l’Ajuntament de Cabrils.


Abans de començar el Ple s’ha llegit un manifest en contra de totes les violències vers les dones i hem guardat un minut de silenci per totes les dones assassinades.


1. Aprovació de l’acta de la sessió ordinària de data 24/09/2020 i de l’acta de la sessió extraordinària de data 22/10/2020

La del 24/09 s’aprova amb 12 vots a favor (MUC, ERC, Units, JxC i Cs) i 1 en contra (PSC) i la del 22/10 s’aprova amb 8 vots a favor (MUC, ERC i Units), 2 en contra (PSC i Cs) i 3 abstencions (JxC).

Sembla ser que els 2 vots en contra del PSC és un vot de denúncia per la resposta d’un regidora d’ERC a uns comentaris que la regidora d’aquest aprtit hauria fet a les xarxes. El vot en contra a l’acta del 22/10 de  Cs és perquè pretenia que es retiressin de l’acta del ple uns  comentaris sobre el 12 d’octubre cosa que la secretària ha senyalat és impossible i les 3 abstencions de JxC no han estat justificades si eren per certa solidaritat amb aquests dos partits o si hi havi algun altre motiu.


2. Dictamen d’aprovació inicial del Pressupost General de la Corporació per l’any 2021 i Bases d’Execució del mateix, que conté el propi de l’Ajuntament i el de l’Organisme Autònom Escola Bressol.

S’aprova amb 8 vots a favor (MUC, ERC i Units) i 5 en contra (JxC, PSC i Cs)


3. Dictamen d’aprovació inicial de la Modificació 2 del POUM a l’àmbit de Can Vehils promoguda per iniciativa privada.

S’aprova amb 12 vots a favor (MUC, ERC, Units i JxC) i 1 abstenció (PSC).

L’exposició del PSC per argumentar la seva abstenció ha semblat pretendre sembrar el dubte sobre l’informe del departament de la Generalitat i també sobre la desprotecció dels arbres singulars, monumentals, etc. tot mostrant el desconeixement de l’existència d’un catàleg d’arbres (i conjunt d’arbres) protegits i dels que haurien de gaudir de protecció a Cabrils. En qualsevol cas, és interessant defensar la protecció dels arbre si els boscos i això no passa només per conservar determinats exemplars, sinó també per gestionar els boscos, erradicar espècies invasores, regular i fins i tot prohibir la incorporació de determinades espècies vegetals als jardins privats, etc.


4. Dictamen d’aprovació definitiva del Pla Especial Urbanístic d’usos per la determinació de les condicions d’ordenació i edificació de la parcel·la ubicada al carrer Cal Batalló, número 3A.

Un tràmit més relacionat amb la parcel·la on s’ubicarà la nova edificació del CAP de Cabrils.

S’aprova per unanimitat (13 vots a favor).

Un dels regidors ha volgut d’utilitzar aquest per fer un ús polític de les afectacions que els centres d’atenció primària i les poblacions que en gaudeixen d’aquests arreu del país arran de la pandèmia. Barrejant així les afectacions que estem patint en l’atenció sociosanitària (les persones adultes ens hem de desplaçar al VdD) amb la propera construcció d’un nou edifici en l’emplaçament present, i alhora confondre sobre les diferents responsabilitats de cadascuna d eles administracions. Des del MUC estem en contra ara i abans de qualsevol retallada i hem de recordar que el grup d’aquest regidor han estat els principals responsables de retallades en sanitat i també apuntar que cal estar amatents als moviments dels actuals responsables de sanitat que no impliquin noves afectacions en la infradotat sistema de salut pública


5. Dictamen d’aprovació de la 2ª addenda de pròrroga del Conveni de Col·laboració entre el Consell Comarcal del Maresme i l’Ajuntament de Cabrils per a la delegació de la competència del servei de de recollida i transport de residus amb efectes entre l’1 de gener de 2021 i el 31 de desembre de 2021.

S’aprova amb 9 vots a favor (MUC, ERC, Units i Cs) i 4 abstencions (JxC i PSC)


6. Dictamen de l’aprovació inicial de l’ordenança reguladora de l’administració electrònica de l’Ajuntament de Cabrils.

S’aprova amb 9 vots a favor (MUC, ERC, Units i Cs) i 4 abstencions (JxC i PSC)


7. Dictamen d’aprovació inicial de la modificació de pressupost número 26 del Pressupost Municipal de 2020 mitjançant crèdit extraordinari, transferencia de crèdit i suplement de crèdit, finançat amb romanent de tresoreria per a despeses generals de l’exercici 2019, baixa estat de despeses i Fons de Contingència.

S’aprova amb 8 vots a favor (MUC, ERC i Units) , 4 abstencions (JxC i Cs) i 1 en contra (PSC)


8. Dictamen d’acord d’adhesió de l’Ajuntament de Cabrils a la Xarxa de Festivals de Música de Catalunya.

S’aprova per unanimitat (13 vots a favor).


9. Dictamen de la ratificació del Decret d’alcaldia núm. 847/2020 relatiu a la proposta de conveni transaccional La Bodega.

S’aprova per unanimitat (13 vots a favor).


10.Ratificar la incorporació al present Ordre del Dia i aprovació posterior si s’escau de la proposta d’acord presentada pel grup municipal Junts x Catalunya Cabrils en relació als ajuts per al pagament de tributs als establiments de comerç, restauració i hoteleria afectats per les mesures contra la propagació de la COVID 19 a Cabrils.

La ratificació s’aprova per unanimitat (13 vots a favor).

La moció es desestima amb 8 vots en contra (MUC, ERC i Units) i 5 a favor (JxC, PSC i Cs)

Des del MUC com la resta de grups del govern s’ha votat en contra ja que el dimecres anterior es va aprovar en junta de govern una segona convocatòria d’ajudes que superen a les aquí proposades (ja que inclou major quanties i més activitats professionals). La pregunta seria perquè els grups de JxC, PSC i Cs voten una petició perquè es faci una cosa que ja s’està fent. O una pregunta encara més necessària perquè un partit presenta una proposta que en principi es competència del governs sense proposar-la al govern, que a més s’havia informat en anteriors ocasions -en un ple i en un grup de treball sobre la intenció de fer una 2a convocatòria- i a més fer-ho fora del termini ordinari que seria abans de la comissió.


11.Donar compte del Pla Anual de Control Financer 2020


12.Donar compte dels informes trimestrals de morositat 2019


13.Donar compte dels informes trimestrals de morositat 2020


14.Donar Compte de les resolucions dictades per l’alcaldia i dels acords adoptats per la Junta de Govern Local des de la darrera sessió ordinària


C) Precs i preguntes