PLE ORDINARI DE 27 DE GENER DE 2022

Recordeu que es pot fer el seguiment del Ple en directe des de la xarxa (tot i que en aquest no ha estat possible per una incidència tècnica) com també en diferit a través del sistema d’AudioVídeoActes i del canal de youtube de l’Ajuntament de Cabrils.

Ha excusat la seva absència una regidora d’ERC, per tant les votacions en aquest ple seran sobre 12.


1. Aprovació de l’acta de la sessió ordinària de data 25.11.21 i extraordinària de 9.12.21.

S’aproven per unanimitat (12 vots a favor).

2. Dictamen relatiu a l’aprovació provisional de la modificació de l’Ordenança Fiscal número 4 reguladora de l’impost sobre l’increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana i el seu text refòs.

S’aprova amb 9 vots a favor (ERC, MUC, Units, PSC i el regidor no adscrit) i 3 abstencions (JxC).

3. Dictamen relatiu a l’aprovació provisional de la modificació de l’Ordenança fiscal núm. 10, reguladora de la taxa per l’expedició de documents administratius.

S’aprova per unanimitat (12 vots a favor).

4. Dictamen relatiu a l’aprovació inicial del Document únic de protecció civil municipal (DUPROCIM) de Cabrils.

S’aprova amb 8 vots a favor (ERC, MUC, Units i el regidor no adscrit) i 4 abstencions (JxC i PSC).

5. Dictamen relatiu a l’aprovació provisional de la modificació puntual núm. 3 del POUM.

S’aprova amb 9 vots a favor (ERC, MUC, Units, PSC i el regidor no adscrit) i 3 abstencions (JxC).

6. Dictamen relatiu a l’aprovació de la resolució del conveni de col·laboració i delegació de competències entre el Consell Comarcal del Maresme i l’ajuntament de Cabrils, com a municipi afectat pel projecte L’herència del Maresme. Rutes turístiques pel patrimoni cultural de la comarca.

S’aprova amb 8 vots a favor (ERC, MUC, Units i PSC) i 4 abstencions (JxC i el regidor no adscrit).

7. Dictamen relatiu a l’aprovació de la modificació de la fitxa descriptiva IN13 de la Relació de Llocs de Treball.

S’aprova per unanimitat (12 vots a favor).

8. Dictamen relatiu al nomenament de representants de la Corporació en òrgans col·legiats competència del Ple.

S’aprova per unanimitat (12 vots a favor).

9. Dictamen relatiu a la delegació en la Junta de Govern Local de la competència sancionadora per la comissió d’infraccions de caràcter greu, atribuïda al Ple.

S’aprova amb 9 vots a favor (ERC, MUC, Units, PSC i el regidor no adscrit) i 3 en contra (JxC).

10. Dictamen relatiu a la ratificació del Decret d’Alcaldia núm. 1133/2021 de 22 de desembre de 2021.

S’aprova per unanimitat (12 vots a favor).

11. Dictamen relatiu a la ratificació del Decret d’Alcaldia núm. 1137/2021 de 23 de desembre de 2021.

S’aprova per unanimitat (12 vots a favor).

12. Moció presentada per Junts per Catalunya Cabrils amb adhesió d’Units per Cabrils i ERC AM Cabrils per aclarir la veritat sobre els atemptats de Barcelona i Cambrils del 17 d’agost.

S’aprova amb 10 vots a favor (ERC, MUC, Units i JxC) i 2 en contra (PSC i el regidor no adscrit).

Des del MUC hem votat a favor de la moció ja que estem totalment d’acord en la necessitat d’esclarir completament aquells atemptats. Tot i així hem decidit no sumar-nos a la presentació conjunta d’aquesta moció per el biaix que suposa no incorporar en la investigació per esclarir els fets a totes les forces de seguretat que operen a Catalunya (això inclou també mossos d’esquadra, cossos de policia local…) ja que només una investigació profunda pot esclarir qui sí i qui no i alhora no contempla l’anàlisi crític ni dels protocols que es desplegaren amb l’inici dels atemptats ni tampoc del conjunt d’actuacions que es realitzaren des de les forces de seguretat.

13. Moció presentada per ERC AM Cabrils i Units per Cabrils i adhesió de Junts per Catalunya Cabrils i MUC en defensa del cànon de residus a Catalunya.

S’aprova amb 11 vots a favor (ERC, MUC, Units, JxC i el regidor no adscrit) i 1 en contra (PSC).

14. Donar Compte del Decret d’alcaldia núm. 1058/2021 reltiu a la delegació a favor del Regidor, sr. Pere Cos Carreras la competència de tot el relatiu a Medi Ambient, Habitatge i Benestar animal.

15. Donar Compte del Decret d’alcaldia núm. 1059/2021 relatiu a l’aprovació del règim de dedicació parcial del regidor PERE COS CARRERAS en un percentatge del 40%.

16. Donar Compte dels Decrets d’alcaldia núm. 1074/2021 i 1080/2021 relatius a la delegació de les funcions corresponents a alcaldia a la primera tinent d’alcalde Sra. Sílvia Vallbona Blanch.

17. Donar compte de les resolucions dictades per l’alcaldia i dels acords adoptats per la Junta de Govern Local des de la darrera sessió ordinària.

18. Precs i preguntes

Mai recollim les qüestions aparegudes en aquest moment del Ple per la dificultat de tractar de forma estrictament descriptiva (i objectiva) més encara quan algun dels grups municipals interpreten aquesta fase com un espai de les aparences més que no pas del desenvolupament d’una tasca de seguiment i control del govern o fins i tot ho directament com un espai de campanya electoral i defensa d’interessos partidistes en una perversió més del que teòricament seria la democràcia.

Reconeixem que de vegades es fa difícil no incorporar aquí les seves “aportacions” ni les nostres respostes, tanmateix preferim no pervertir aquest espai d’informació ni regalar un bri de difusió a les desinformacions, mentides, manipulacions, elucubracions… que alguns generen.

Podeu seguir aquest apartat   a l’espai de les ÀudioVídeoActes de l’Ajuntament de Cabrils, al canal de youtube de l’Ajuntament de Cabrils. Especialment interessant i útil és l’espai de les ÀudioVídeoActes ja que està indexada i podeu desplaçar-vos pels diferents punts, intervencions, etc.

Torn obert de paraula al públic assistent