PLE ORDINARI DEL 25 DE GENER

El regidor del PSC ha excusat la seva absència i conseqüentment les votacions d’aquest Ple seran sobre 12.


1.- Aprovar l’esborrany de l’acta de la sessió plenària extraordinària de data 25 d’octubre de 2017 i de la sessió plenària ordinària de data 30 de novembre de 2017.

S’aproven totes dues actes amb 7 vots a favor (PDCatiU i MUC) i 5 abstencions (ERC i PP)


2.- Dictamen d’aprovació provisional de la modificació de l’Ordenança Fiscal 32, reguladora de la taxa per la prestació de serveis al Complex Esportiu Municipal.

Es tracta d’una modificació en les tarifes que hauria d’aportar una major flexibilitat en el sistema tarifari que permeti fidelitzar sòcies i socis , noves inscripcions, etc

S’aprova amb 11 vots a favor (PDCatiU, MUC i ERC) i 1 abstenció (PP)


3.- Mocions.

S’ha presentat una moció en defensa de les institucions catalanes  i dels càrrecs electes. Podeu consultar aquí el text definitiu de la moció presentada i que recull la proposta original del PDCatiU amb les aportacions del MUC (que consideràvem indispensable  que el text recollís la persecució de desenes de ciutadans i ciutadanes) i les d’ERC (que consistien en actualitzar el còmput dels dies).

S’aprova la urgència 11 vots a favor (PDCatiU, MUC i ERC) i 1 en contra (PP)

S’aprova amb 11 vots a favor (PDCatiU, MUC i ERC) i 1 en contra (PP)


4.- Donar compte de les resolucions dictades per l’alcaldia, i dels acords adoptats per la Junta de Govern Local des de la darrera sessió ordinària.


5.- Precs i preguntes.

Com sempre no recollirem cap de les qüestions aparegudes en aquest espai per la dificultat de tractar de forma estrictament descriptiva (i objectiva) més encara quan algun dels grups municipals interpreten tot sovint aquesta fase del ple com un espai de les aparences més que no pas altra cosa o si es prefereix, com diu la dita,  qui no té feina el gat pentina. Tanmateix  tot sovint assistim en aquest punt del Ple, amb més freqüència de la que voldríem al MUC, a demostracions de formes velles de fer política (mitges veritats, interessos supramunicipals, interessos de partits podríem dir, etc.).
Aquest cop tenim a més altres raons com ara observar amb cert neguit com el segon grup municipal fa públiques qüestions que no ho poden ser com per exemple parlar de documents de treball (dels que explícitament se’ls ha dit que són a hores d’ara no són públics) o tot allò relacionats amb serveis socials. Probablement, un cop més en aquesta com en d’altres partits, serà que pensen que en política tot s’hi val. Més raons per no reproduir-ho, perquè no tot s’hi val.
També ha aparegut una qüestió relacionat amb les colònies de gats i per extensió el refugi d’animals en llegir la regidora d’un dels altres grups municipals una carta que molts dels regidors vam rebre. És una qüestió important en la que fa més d’un any que es treballa, si bé reproduir aquesta carta literalment sense contrastar la informació, la representativitat dels interlocutors, etc. pot no resultar útil per aquesta qüestió. 

En qualsevol cas, podeu seguir aquest punt i qualsevol altre al canal de televisió MarTV així com al seu canal de youtube.


Torn obert de paraula al públic assistent

Aquest cop hi ha hagut dues intervencions, una relacionada amb les colònies de gats i d’altre els conflictes pels usos en la plaça de l’església.
Us recomanem visionar el Ple o esperar-ne a l’acta per fer un seguiment acurat i precís d’aquestes dues qüestions.