Urbanisme, medi ambient i economia

Degut al creixement accelerat i sense visió de conjunt de les darreres dècades, seguint l’obsolet model de plans d’urbanització inconnexos, no s’aprofiten prou les potencialitats que té Cabrils com a poble i com a entorn. Volem un poble més humà on les persones tinguin l’oportunitat de desenvolupar totes la facetes de la seva vida (com per exemple, formació, oci, treball…), i que això segueixi els criteris de sostenibilitat econòmica, social i ambiental. L’aprovació definitiva del POUM no suposa, tot i algunes millores, cap canvi substancial en les dinàmiques en matèria d’urbanisme, medi ambient i economia per això apostem obertament per iniciar un procés de revisió profund tot incorporant al conjunt del veïnat  per repensar el  model de Cabrils per als propers anys.


Us presentem un seguit de documents al voltant de l’eix que agrupa el món que habitem, el  MEDI AMBIENT fonamental en un context d’emergència climàtica i on hem d’avançar en una transició ecosocial que requereix de canvis importants en camps com  l’URBANISME o el de l’ECONOMIA on sintetitzem algunes de les propostes i línies d’acció en les que ja estem treballant. També considerem oportú assenyalar que en moltes d’aquestes idees per a transformar Cabrils ja fa anys que unes quantes de les persones que conformem el MUC estem treballant com per exemple l’urbanisme, el medi ambient… Per què ho remarquem? Perquè és un valor del MUC, del grup de gent que el formem i una demostració més de la coherència, de la capacitat de treball, del compromís amb el nostre poble i amb la seva transformació, de com les paraules han de ser fets i no eslògans… en definitiva, elements indispensables per a una nova forma de fer política.


A banda, trobareu nombroses entrades en què desenvolupem línies de treball i accions en l’àmbit de l’economia, del medi ambient o l’urbanisme des del 2015 com per exemple l’economia social i solidària i la promoció del model cooperativista, polítiques parcials d’habitatge com l’ordenança dels habitatges buits, el conveni amb la CONFAVC o la regulació associada als habitatges d’ús turístic o accions de conservació i sensibilització de l’entorn.

Aprofitem per deixar-vos aquí les 15 mesures cap a l’Economia Social i Solidària als municipis de la XES

logo petites accions

2 pensaments sobre “Urbanisme, medi ambient i economia”

Deixa un comentari