Municipalisme

El municipalisme apareix com un dels principis bàsics al voltant del qual neix i es basteix el projecte de Municipalistes per Cabrils (MUC). Un principi que s’articula a partir del reconeixement del municipi com escenari principal de la vida social i, per tant, de l’acció política i que alhora contempla las formes d’organització política supramunicipals com a resultat de la unió d’aquests. És a dir, el municipalisme recupera per la política el seu sentit original i principal, millorar la convivència social, alhora que retorna l’exercici de la sobirania als seus legítims dipositaris, les persones.

Abraçar el municipalisme es materialitza en el MUC en la seva constitució com a partit d’àmbit estrictament local (municipal). És un partit de i per als cabrilencs i cabrilenques. Indefectiblement, situa Cabrils com a epicentre de la seva actuació i les seves accions són dirigides a millorar i transformar la realitat quotidiana dels seus veïns i veïnes. I inevitablement, neix lliure de lligadures amb partits polítics d’àmbit supramunicipal i de tota la complexitat inherent que comporten.

Ara bé, reconèixer Cabrils com l’epicentre de la nostra preocupació i actuació, no ens fa oblidar de la multiplicitat d’interconnexions que transcendeixen el nostre municipi i les nostres vides, ni de la nostra voluntat de treballar des de la localitat en la construcció d’un nou sistema pel nostre país.

Precisament, el municipalisme defensa que la transformació social, política, econòmica, ecològica… de les nostres societats només es pot assolir des de la base, ja que és en l’esfera quotidiana que generen les relacions veïnals on es pot exercir de manera més profunda, fonamentada, real i precisa la democràcia (radical).

Deixa un comentari