PLE EXTRAORDINARI URGENT DEL 24 DE DESEMBRE

Recordeu que es pot fer el seu seguiment per part del veïnat des de la xarxa en directe i en diferit a través del sistema d’AudioVídeoActes i també s’ha habilitat un canal de youtube.


El regidor del PSC ha excusat la seva absència i conseqüentment les votacions d’aquest Ple seran sobre 12.


1.- Ratificar el caràcter urgent de la sessió.

S’aprova amb 7 vots a favor (PDiU i MUC) i 5 en contra (ERC i PP).

Aquest Ple sempre esdevé extraordinari  per donar resposta a la petició del Consell Comarcal del Maresme que demana la delegació parcial de competències abans del 31 de desembre per poder continuar oferint a l’Ajuntament de Cabrils llocs de treball dirigits a persones amb dificultats d’inclusió en el mercat laboral (principalment dones, amb llarg període de desocupació i majors de 45 anys. En aquest sentit ens sorprèn, i molt, que ERC i PP votin en contra  de la urgència  donada la transcendència de l’objecte, quan els ritmes venen imposats des del CCM i més encara quan al ple extraordinari urgent de l’octubre es van abstenir.


2. Proposta de resolució per aprovar la delegació parcial de competència municipal al Consell Comarcal del Maresme.

S’aprova per unanimitat (12 vots a favor).

Inevitable fer un apunt, el nostre desencís i rebuig cap  a la política de l’aparença, del fer acte de presencia més que no pas d’actuar i treballar. Més encara quan la portaveu d’ERC ha volgut portar a la sala de Plens de Cabrils les picabaralles entre els partits per les cadires i poder (millor dir engrunes de poder) del Consell Comarcal del Maresme (CCM).


Hi havia recollit inicialment un 3r punt en a convocatòria de suport a la decisió d’emprendre una vaga de fam per part de 4 dels presos polítics -J. Sánchez, J. Turull, J. Rull i J. Forn- però la seva finalització amb anterioritat al Ple li treia el sentit.